Slik ser du hvilket operativsystem du har

Se enkelt om datamaskinen kjører et Windows-basert eller Mac-basert operativsystem.

Klikk på bildet som ligner på skrivebordet på din egen datamaskin. Deretter vises et sett med instruksjoner som hjelper deg med å finne ut om du kjører et Windows-basert eller Mac-basert operativsystem, og hvilken versjon som er installert.

Windows 10

1. I Windows 10-søkefeltet skriver du inn [About ] (Om).

2. Når [About your PC] (Om PC-en) blir tilgjengelig, velger du dette alternativet.

3. Når informasjonsvinduet vises, ser du i Edition-feltet (Versjon) hvilken versjon av Windows som kjører. Feltet System type (Systemtype) viser om det er en 32- eller 64-bitersversjon.

Windows 7 / Windows Vista

1. Klikk på [Start]-knappen nederst til venstre i skjermbildet (avmerket med rødt).

2. Når det vises en meny, klikker du i den tomme søkeboksen (avmerket med rødt) og skriver inn WINVER. Trykk deretter på Enter.

3. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Hvis meldingen x64 Edition vises, kjører du en 64-biters versjon. Hvis det ikke står x64 Edition, kjører du en 32-biters versjon.
Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Windows 7, 32-biters versjon.

Windows 8

1. Når du er på startskjermen, skriver du WINVER. Det vises en søkelinje til høyre i skjermbildet.

2. Trykk på Enter. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Hvis meldingen x64 Edition vises, kjører du en 64-biters versjon. Hvis det ikke står x64 Edition, kjører du en 32-biters versjon.
Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Windows 8, 32-biters versjon.

Windows XP

1. Klikk på [Start]-knappen nederst til venstre i skjermbildet (avmerket med rødt).

2. Klikk på [Kjør …] (avmerket med rødt) i menyen som vises.

3. Når Kjør-boksen vises, skriver du inn ordet WINVER i det tomme hvite feltet (avmerket med rødt). Klikk deretter på [OK]-knappen (avmerket med rødt).

4. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Hvis meldingen x64 Edition vises, kjører du en 64-biters versjon. Hvis det ikke står x64 Edition, kjører du en 32-biters versjon.
Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Windows XP, 32-biters versjon.