Bubble Jet teknologi

Bubble Jet er navnet på Canons mest kjente patentbeskyttede teknologi og benyttes i våre blekkskrivere.

 
Bubble Jet teknologien kan nesten sies å ha tilkommet ved en tilfeldighet; Under et eksperiment på midten av 1970-tallet kom en varm loddebolt i kontakt med nålen på en sprøyte som var fylt med blekk. Varmen forårsaket at blekket sprutet ut i en kraftig stråle.
Denne uventede hendelsen ble starten på Canons kanskje best kjente teknologi, Bubble Jet, og i 1985 lanserte selskapet sin første blekkskriver basert på denne teknologien.

Canons moderne Bubble Jet teknologi er i konstant utvikling. Vedvarende forskning og våre teknikeres kompromissløse ønske om å skape en ideell skriver, har resultert i en overlegen blekkutskriftsmetode. Takket være en utrettelig innsats for å oppnå blekkutskrifter av fremragende kvalitet og i høy hastighet, har Canon overvunnet ulike tekniske vanskeligheter og åpnet opp for en ny verden med fargeutskrifter i fotokvalitet.

Slik fungerer Bubble Jet teknologien: Hver blekkdyse i skrivehodet har en innebygget mikrovarmer. Blekket varmes opp ved å sende elektriske impulser gjennom mikrovarmeren, slik at blekkdråpene sprutes ut av dysen under trykket fra varmen.
Denne teknologien har gjort oss i stand til å tilby skrivere som er langt rimeligere og av høyere kvalitet enn standard blekkskrivere med piezoelektriske enheter.

Relaterte webområder

spacer
					image

Om Canon-konsernet

Kyosei - vår bedriftsfilosofi
Fakta & Nøkkeltall
Konsernets publikasjoner
Forskning & Utvikling
Teknologi
ISO 9001 Kvalitetssertifisering
For investorer
Produktetterligninger
Parallel Products Information
Teknologi
Optikk
Elektrofotografi
Ultrapresisjonsteknologi
Programvare
Bubble Jet teknologi
Bildesensorer og andre bildeteknologikomponenter
Informasjons- og telekommunikasjonsteknologi
Neste generasjons-teknologi