Bildesensorer og andre bildeteknologikomponenter

CMOS bildesensor I forkant av den kommende digitale bildeteknologien, begynte Canon allerede i 1970-årene utviklingen av bildesensorer som er en viktig komponent i digitale stillbilde- og videokameraer.

  
Da Canon i år 2000 lanserte det digitale speilreflekskameraet EOS 30D, var dette det første kameraet som var utstyrt med den nå så velkjente og lovprisede CMOS bildesensoren.

Men CMOS-sensoren er kun ett eksempel. Canons komponenter innen bildeteknologi omfatter alt fra inndata og behandlingssystemer til utdata og kommunikasjonsteknologier.

Inndataenheter har for eksempel utviklet seg fra sensorer brukt i fakser, skannere, kameraer og kopimaskiner til avanserte CMOS- og røntgenbildesensorer. Utdataenheter omfatter eksempelvis LCD-fargefiltre, som er realisert gjennom Canons egen Bubble Jet-teknologi.

Disse nyskapingene er sentrert rundt mennesket - målgruppen for alle Canons aktiviteter innen forskning og utvikling. Bildedata sies å utgjøre omtrent 80% av all informasjon, og ved å utvikle komponenter som behandler bildedata på en enklere og lettere tilgjengelig måte, tilbyr Canon alle mennesker muligheten til å skape sin egen kommunikasjonsverden.
 

Relaterte webområder

spacer
					image

Om Canon-konsernet

Kyosei - vår bedriftsfilosofi
Fakta & Nøkkeltall
Konsernets publikasjoner
Forskning & Utvikling
Teknologi
ISO 9001 Kvalitetssertifisering
For investorer
Produktetterligninger
Parallel Products Information
Teknologi
Optikk
Elektrofotografi
Ultrapresisjonsteknologi
Programvare
Bubble Jet teknologi
Bildesensorer og andre bildeteknologikomponenter
Informasjons- og telekommunikasjonsteknologi
Neste generasjons-teknologi