Canon og World Press Photo

Canon har vært samarbeidspartner med World Press Photo siden 1992. Den årlige World Press Photo of the Year-konkurransen er anerkjent som verdens mest prestisjefylte konkurranse for fotojournalister og gir et sjeldent og unikt bilde av globale temaer og livet i ulike deler av verden.

 Bilde_World_Press_Photo_konkurranse_vinnerbilde
© Paul Hansen, Sverige, Dagens Nyheter

Vinnerbilde
Vinnerbildet er tatt av Paul Hansen for den svenske dagsavisen Dagens Nyheter og viser et begravelsesfølge på vei til en moské i Gaza by. Bildet ble tatt 20. november 2012 i Gaza by i Palestina.

I tillegg til selve prisen mottar Paul også 10 000 euro og et EOS-sett med digitalt speilreflekskamera og objektiv. Førstepremievinneren i hver kategori vil motta en pengepremie på 1500 euro. Første-, andre- og tredjepremievinnerne i hver kategori vil også motta årbøker med personlig omslag som er skrevet ut på våre storformatskrivere.

Canon-ambassadører
En Canon-ambassadør ble også hedret av juryen for World Press Photo of the Year. Paolo Pellegrin fikk andrepremie i kategorien for generelle nyheter.

Finn ut mer om ambassadørene våre på Canon Professional Network

Om konkurransen World Press Photo of the Year
World Press Photo-konkurransen, som er inne i sitt 56. år, er bredt ansett som verdens ledende konkurranse for fotojournalistikk. Anerkjennelsen er ettertraktet av fotografer over hele verden. I år har 5666 profesjonelle fotografer fra 124 land sendt inn 103 481 bilder, noe som er ny rekord.

Vårt utvalg av avanserte digitale speilreflekskameraer og EF-objektiver har i mange år vært det foretrukne arbeidsredskapet for mange fotojournalister.

Les mer om våre sponsoravtaler

spacer
					image
Sponsoravtaler
WWF
Røde Kors
Fotball
Fashion
The Canon Foundation
World Press Photo Foundation