Canon og World Press Photo

Canon har vært samarbeidspartner med World Press Photo siden 1992. Den årlige World Press Photo of the Year-konkurransen er anerkjent som verdens mest prestisjefylte konkurranse for fotojournalister og gir et sjeldent og unikt bilde av globale temaer og livet i ulike deler av verden.

Picture_WPPH_WarrenRichardson_Hope_for_a_New_Life_IMAGE_FINAL

Vinnerbilde 2015
Vinnerbildet tatt 28. august 2015 av Warren Richardson viser en mann og et barn som forsøker å krysse grensen fra Serbia til Ungarn nattestid. De to var en del av en gruppe som søkte å krysse grensen før sikkerhetsgjerder ble satt opp. På grunn av omstendighetene kunne ikke Richardson benytte blits når han fotograferte - bildet er kun lyssatt av månen.

Som vinner av World Press Photo of the Year 2015, vil han motta en premie på €10,000 fra World Press Photo ved utdelingen i Amsterdam 25. april. I tillegg vil han motta det nye flaggskipet, EOS-1D X Mark II, fra Canon Europa.

Utstilling
De prisvinnende bildene blir vist frem på en utstilling som vil besøke mer enn 100 byer i over 45 land og har blitt sett av mer enn 3.5 millioner mennesker verden over. Den første 2016 World Press Photo-utstillingen åpner i Amsterdam den 18. april. Utstillingen i år skrives ut på Canon storformat- og Arizona flatbed skrivere.

Om World Press Photo
Konkurransen World Press Photo er bredt anerkjent som verdens mest prestisjefylte konkurranse for fotojournalister, og har vært sponset av Canon siden 1992. I sitt 59. år, ble 82 951 bidrag innsendt fra 5 775 profesjonelle fotografer i 128 land. I alt ble det tildelt priser i kategorier under ni temaer, hvorav ett plukkes ut som World Press Photo of the Year 2015.

Les mer om våre speilreflekskameraer og EF objektiver.

spacer
					image
Sponsoravtaler
Fotball
Fashion
The Canon Foundation
World Press Photo Foundation