Canon utvikler nettverkskamera med høy følsomhet som gir god synlighet, selv på lang avstand i mørket

Oslo, 9. september 2015 — Canon Europa, verdensledende leverandør innen bildeløsninger, kunngjør i dag at morselskapet, Canon Inc., utvikler et nettverkskamera utstyrt med et lyssterkt objektiv med høy følsomhet, høy forstørrelse og fargebildeopptak på lang avstand, selv på natten. Enheten gjør det mulig å se objekter som det ville være vanskelig å se med det blotte øye.

Nex-gen_networkcamera.jpg

Et stadig økende fokus på sikkerhet har økt behovet for videreutvikling av overvåkingssystemer. Dette har igjen økt etterspørselen etter avanserte nettverkskameraer som gir tydelige dataopptak både dag og natt, blant annet innen overvåking av byområder og av viktige infrastrukturanlegg.

Canon utvikler et kompakt nettverkskamera med høy følsomhet som skal gjøre det mulig å få tydelig fargevisning av objekter på lang avstand, også i situasjoner der det er vanskelig å se objektene med det blotte øye, for eksempel på kvelden med lite omgivelseslys. Kameraets bildefunksjoner gjør det godt egnet til ulike overvåkningsformål, som kriminalitetsforebygging og overvåking av naturkatastrofeområder, og gir god oversikt enten det er dag eller natt.

Nettverkskameraet drar veksler på optiske teknologier som Canon har utviklet over en årrekke, og vil være utstyrt med et objektiv med ultratele, stor blenderåpning og brennvidde på over 600 mm (tilsvarende 35 mm film). Stor blender på f/2.4 slipper gjennom mye lys. Objektivet vil inneholde asfæriske linseelementer og UD-elementer (glass med ultralav spredning) som eliminerer kromatiske avvik, og gir en kompakt objektivkonstruksjon. Kombinasjonen av objektiv med stor blenderåpning, sensor med høy følsomhet og bildeprosessor med høy ytelse gjør det mulig å se et ansikt på 100 meters avstand i farger, selv i mørke omgivelser med så lite lys som 0,08, noe som tilsvarer styrken på månelys.  Til sammenligning har tradisjonell nattovervåking hittil kun vært mulig innenfor et begrenset område ved hjelp av infrarødt lys eller ved å bruke nattmodus som kun tar opp bilder i sort-hvitt.

Med en kombinasjon av motorisert panorering/tilt som styrer kameraets orientering, og objektiv med ultratele, takler nettverkskameraet et bredt spekter av overvåkingsoppgaver. I tillegg til overvåking av naturkatastrofer som eksempelvis omfatter elver eller bukter, er kameraet godt egnet for urban overvåking fra taket på bygninger og til å identifisere bilskilt på veien. Dette gjelder ikke bare på dagtid, men også i situasjoner der det er behov for overvåking på kvelds- og nattetid.

Canon planlegger at det nye nettverkskameraet skal komme for salg i 2016. Det nye tilskuddet i Canons utvalg av nettverkskameraer er et svar på de stadig økende behovene for overvåking i samfunnet.

spacer
					image
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet