Canon laserer kompakte XF205 og XF200 – et nytt nivå av ytelse og fleksibilitet innen profesjonell videoproduksjon

Oslo, 2. april 2014 – Canon styrker i dag utvalget av profesjonelle videokameraer med lanseringen av XF205 og XF200 – to kompakte videokameraer med avanserte funksjoner, profesjonell funksjonalitet og høy bildekvalitet for en rekke ulike bruksområder.

XF205.jpg XF200.jpg
XF205 XF200

De nye modellene bygger videre på Canons populære XF105- og XF100-kameraer og er utstyrt med en rekke forbedringer basert på tilbakemeldinger fra profesjonelle aktører innen en rekke ulike felter. De nye tilskuddene i XF-serien er meget allsidige og er utstyrt med et enda mer avansert Canon HD-videosystem, et stort utvalg opptaksprogrammer, trådløs tilkobling og forbedret utforming og betjening. Alt dette gir fotografene større frihet til å filme, vise og distribuere opptak under et oppdrag.

Fokus på allsidighet
De nye kompakte videokameraene er spesialutviklet for at du skal kunne oppnå mer enn noensinne. Kombinasjonen av enestående bildekvalitet og nye profesjonelle funksjoner gir brukerne fleksibiliteten de trenger for å ta filmingen til et helt nytt nivå.

Begge videokameraene bygger videre på Canons HD-videosystem som har gjennomgått omfattende oppgraderinger. Videokameraene har begge et 26,8mm Canon HD-vidvinkelobjektiv med optisk zoom som har økt til 20x og fungerer sammen med Canons nyeste HD CMOS PRO-bildesensor og en kraftig DIGIC DV 4-prosessor. Kombinert med 50 Mbps MPEG-opptak og 4:2:2-fargesampling får du videoopptak i kringkastingskvalitet med høy følsomhet og stort dynamisk område som gir suverene resultater, også i opptakssituasjoner med lite lys.

Optimalisert for proffene, kan brukes av alle
XF205 og XF200 er utviklet for å imøtekomme de stadig økende og mangfoldige behovene til kameraoperatører og muliggjør opptak til flere plattformer samtidig. Et stort utvalg opptaksfunksjoner gir deg frihet til å ta opp MXF–filer i høy oppløsning på CF-kort og MP4-filer til et SD-kort i HD eller lavere oppløsninger samtidig – perfekt til opptak beregnet både på kringkasting og webkanaler.

Kameradesignen er optimalisert slik at du får et verktøy som er enkelt å bruke. Det nye roterende grepet gir ekstra kontroll og stabilitet, reduserer belastningen og gir forbedret komfort under lange opptak. Objektivet har tre separate ringer for fokus, zoom og blender for betjening som er velkjent for erfarne kameraoperatører, samt mye raskere respons i dynamiske opptakssituasjoner.

Det er også gjort forbedringer som gjør det enklere å komponere og overvåke opptak. En optimalisert søker med oppløsning på 1,23 millioner punkter gir høyere presisjon når du sjekker fokus. Et oppgradert 3,5-tommers OLED-display gir høyere kontrast, klarere farger og raskere responstider for uovertruffen betjening, spesielt i sterkt lys.

XF205 og XF200 er også velegnede opptaksverktøy for mindre erfarne brukere. I tillegg til den kontrollen og presisjonen som profesjonelle brukere forventer, har modellene også intuitiv plassering av kontroller, helautomatisk opptaksprogram og en rekke hjelpefunksjoner, inkludert ansiktsgjenkjenning, slik at amatører også kan filme med flott resultat.

Profesjonell lyd og mange tilkoblingsmuligheter
Oppgradert lydopptak sikrer profesjonell lydkvalitet egnet for kringkasting. Begge modellene støtter firekanals lineære PCM-opptak og har to XLR-innganger for tilkobling av profesjonelle mikrofoner. Legg til innebygde stereomikrofoner og 3,5mm mikrofonkontakt og du kan velge og vrake i lydfunksjoner.

Begge modellene har også Wi-Fi og and Ethernet LAN for kablet eller trådløs tilkobling til en rekke enheter, som smarttelefoner, nettbrett og bærbare PC-er. Med trådløs tilkobling kan du fjernbetjene kameraet, vise opptak eksternt og overføre filer på en praktisk måte via FTP uten behov for ekstra programvare. Den nye funksjonen CameraAccess lar deg strømme proxy-filer i lavere kvalitet til en annen enhet via Wi-Fi, noe som gir raskere deling av innhold, for eksempel nyhetsinnslag.

XF205 har i tillegg utvidede tilkoblingsmuligheter med valgbar 3G-SDI/HD-SDI, tidskode og Genlock-terminaler for enkel integrering i opptak med flere kameraer eller med annet kringkastingsutstyr.

Kieran Magee, Director of Professional Marketing hos Canon Europe sier: – Nye XF205 og XF200 er et naturlig steg videre i utviklingen av XF-serien med forbedret funksjonalitet i tillegg til oppgradert bilde- og lydkvalitet. Allsidigheten til kameraene i XF-serien har raskt vunnet innpass hos en rekke ulike brukere, og de nye funksjonene vi har lagt til, gir kundene enda flere valgmuligheter og kreativ frihet i et kompakt videokamera.

Tilgjengelighet
XF205 og XF200 vil være tilgjengelig fra midten av juli 2014 og vil være utstilt på NAB 2014.

spacer
					image
Mer informasjon
XF205 - bilder
XF200 - bilder
XF205_Specs_link [PDF, 35 KB]
XF200_Specs_link [PDF, 35 KB]
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet