Canon har produsert 110 millioner utskiftbare EF-objektiver

Oslo, 8. juli 2015 – Med produksjonen av EF 11-24mm f/4L USM, et zoomobjektiv med ultravidvinkel, har Canon i dag nådd en ny milepæl innen objektivproduksjon; med passeringen av 110 millioner utskiftbare EF-objektiver¹.

110 million EF logo.jpegJubileumslogo for 110 millioner EF-objektiver EF 11-24mm f4L USM.jpegEF 11-24mm f/4L USM

Produksjonen av Canons EF utskiftbare objektiver startet på Utsunomiya-fabrikken i 1987, da de ble lansert sammen med kamerasystemet EOS. Siden den gang har den globale etterspørselen etter Canons EOS-produkter og objektiver hatt stadig raskere salgsøkning, og utstyret har vunnet innpass hos et stadig bredere spekter av brukere. For å kunne møte den økende etterspørselen har Canon utvidet produksjonen til fire produksjonsanlegg, inkludert Canon Inc. i Taiwan, Canon Opto (Malaysia) Sdn. Bhd. og Oita Canon Inc. sør i Japan.

Canon har helt siden oppstarten vært en pådriver i fotobransjen og vært først ute med en rekke nyvinninger², som for eksempel verdens første ultrasoniske motor (USM) til bruk i objektiver, teknologi for bildestabilisering, flerlags diffraktive linseelementer (DO) og antirefleksbelegg (SWS, Subwavelength Structure Coating).

I februar 2015 lanserte Canon EF 11-24mm f/4L USM, et rettegnende objektiv med brennvidde på 11 mm - markedets største vidvinkel³. Objektivet kan skilte med ny optisk konstruksjon med tre asfæriske linser som gir førsteklasses bildekvalitet og minimal forvrengning – og med produksjonen av dette har Canon nå passert 110 millioner EF-objektiver.

Selskapets omfattende EF-serie består per i dag av 71 modeller, inkludert EF Cinema-objektiver til digitale filmopptak. Canon fortsetter arbeidet med å videreutvikle selskapets mange bildeteknologier basert på Canons kjernekompetanse. Målet er alltid å produsere pålitelige objektiver og kameraer som inspirerer alle som driver med foto og film. Canons utvalg dekker behovet til alle fotografer – fra nybegynnere og avanserte amatører til profesjonelle fotografer.


¹ Per 22. juni 2015
² Blant utskiftbare objektiver til digitale speilreflekskameraer og kompaktkameraer.
³ Per 8. juli 2015, basert på en Canon-undersøkelse. Fisheye-objektiver er ikke inkludert.

Flere høyoppløselige bilder kan lastes ned fra www.canon.no/press_centre

spacer
					image
Mer informasjon
EF 11-24mm f/4L USM - bilder
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet