Canon feirer at EOS-systemet er 20 år

En milepæl innen fotografering: Det er 20 år siden lanseringen av Canons EOS-system Fra lanseringen av det banebrytende EOS 650 i 1987 til dagens EOS 1D MkIII-lansering har EOS-systemet – en komplett serie med kamerahus, objektiver og tilbehør – opprettholdt full kompatibilitet samtidig som teknologiske nyvinninger er inkorporert. Denne kombinasjonen har bidratt til å gjøre EOS til verdens mest populære kamerasystem1, som i dag brukes av millioner av fotografer over hele verden.

Den vedvarende populariteten til EOS-systemet skyldes delvis det uslåelige kompatibilitetsnivået. I løpet av disse 20 årene, som har inneholdt utallige teknologiske fremskritt innen fotografering, har en EOS-serie i stadig utvikling gjort det mulig for fotografer å dra nytte av ny teknologi samtidig som de har kunnet fortsette å bruke utstyret de allerede har. Denne kompatibiliteten gjør at EOS-brukerne kan bygge sine egne tilpassede systemer av kamerahus, objektiver og tilbehør, slik at de får den perfekte fotograferingsløsningen for ethvert område eller enhver stil.

I tillegg til selve fotograferingen omfatter nå EOS-systemet hele arbeidsflyten i bildebehandling, fra behandlingsprogramvaren Digital Photo Professional til Canons prisbelønte XEED-projektorer og PIXMA-serien med fotoskrivere.

Samtidig har EOS-systemet stått for utvikling og nyskapning i løpet av de 20 årene. Navnet EOS henspeiler på dette: Det står ikke bare for Electro Optical System, men også for Eos, morgenrødens gudinne i gresk mytologi. Nyvinninger fra den analoge epoken, for eksempel USM-teknologien, er komplettert av en rekke nyvinninger i den digitale tidsalderen: det første digitale speilreflekskameraet for forbrukere under 1000 euro, det første digitale speilreflekskameraet som tok åtte bilder per sekund, og det første digitale speilreflekskameraet som brøt 16 megapiksel-barrieren.

Det er derfor EOS-systemet fortsatt er i utvikling dag. Med banebrytende kameramodeller som EOS 300D, EOS 1Ds Mark II og nå EOS 1D MkIII har EOS-systemet allerede definert den digitale tidsalderen med like stor suksess som da det revolusjonerte filmbasert fotografering på 80- og 90-tallet. Ved å fortsette utforskingen av mulighetene som ligger i digital teknologi, skal EOS-systemet fortsatt være nyskapende og i utvikling i årene som kommer.

Last ned hele pressemeldingen [PDF, 48 KB]
spacer
					image