Canon lanserer nytt 4K Cine-ultrateleobjektiv med servomotor og verdens lengste brennvidde¹

Oslo, 16. oktober 2014 – Canon styrker i dag sitt utvalg av Cine-objektiver med servomotor. CN20x50, et ultrateleobjektiv med høy ytelse beregnet på sports- og naturproduksjon for TV, bygger på Canons omfattende og unike ekspertise innen objektivutvikling og leverer suveren bildekvalitet og eksepsjonell kreativ kontroll. CN20x50 er det første objektivet av denne typen som kombinerer innebygd 1,5x telekonverter, klasseledende 20x forstørrelse og avtakbar servomotor med brennvidde på 50–1000mm som kan utvides til imponerende 75–1500mm.

CN20x50

Objektivet er designet for å være en portabel løsning for TV-produksjoner med Super 35mm-kameraer – det være seg HD, UHD eller 4K. CN20x50 leverer uovertruffen kvalitet, allsidighet og funksjonalitet, og er utstyrt med en oppdatert servomotorenhet som kan tas helt av, for en smidig opptaksstil som er vanskelig å oppnå med tradisjonelle Cine-objektiver. Det nye Cine-objektivet med servomotor imøtekommer en økende etterspørsel etter ultrahøy oppløsning (UHD) innen sports- og naturproduksjoner for TV.

Allsidig og pålitelig
I dag foregår produksjonen gjerne i krevende og uforutsigbare omgivelser som krever høy grad av fleksibilitet fra objektivet. Til naturproduksjoner jobber kameraoperatørene ofte i utfordrende omgivelser som gjør at de må filme på lang avstand, mens sportsproduksjoner gjerne krever ekstremt høy oppløsning for å kunne komme tett på utøverne. I begge tilfellene kreves det hurtige posisjonsendringer, opptaksfleksibilitet og smidig maskinvare slik at kameraoperatøren kan reagere raskt på endringer i scenen.

Med en vekt på 6,6 kilo er CN20x50 portabelt og lett og byr på uovertruffen brennvidde og zoomeegenskaper i sin klasse. Sports- og dokumentarprodusenter kan filme på avstand og beholde høyeste bildekvalitet gjennom hele zoomområdet. Objektivets imponerende zoomområde reduserer også mengden utstyr man må ha med seg, noe som gjør CN20x50 til en utmerket løsning for opptak utenfor studio.

Canons siste tilskudd i Cine-objektivserien med servomotor er også svært brukervennlig og robust. I utviklingen av selve konstruksjonen er det lagt vekt på solid utførsel og pålitelighet, mens innmaten består av optikk av høyeste kvalitet omgitt av en vær- og støtsikker konstruksjon som gjør at objektivet takler hard bruk og tøffe opptaksforhold ute i felten – på samme måte som Canons konvensjonelle kringkastingsobjektiver.

Fleksibel betjening
CN20x50 er kompatibel med et stort utvalg kameraer, støtter kommunikasjon mellom objektiv og kamera og leveres både med EF-fatning og PL-fatning. Utgaven med EF-fatning bruker Canons eget system, mens utgaven med PL-fatning støtter Cookes/i Technology. Begge modellene har 12-pinners seriekontakt for integrering med vanlig kringkastingsutstyr.

Fokusringen kan roteres 180 grader og gir en god balanse mellom presisjonen som kreves til 4K-kvalitet, og hastigheten som kreves for TV-produksjoner. I situasjoner der hvert eneste sekund teller og du bare har én mulighet til å få opptaket, sørger hurtig zoom, blender og enkel fokusbetjening for at selv scener som endres raskt, fanges enkelt og presist.

Objektivet er designet med støtte for et utvalg Cinema- og kringkastingstilbehør som gir en meget allsidig løsning, inkludert zoom- og fokuskontroller, mattbokser og tilbehør av typen 0,8 og 0,5, for eksempel en følgefokusenhet.

CN20x50 – sentrale fordeler:

  • Ultrateleobjektiv med klasseledende brennvidde
  • Få med hver eneste detalj i sports- og natursendinger
  • Få imponerende opptak i førsteklasses 4K-kvalitet
  • Mange ulike opptaks- og uttrykksmuligheter
  • Portabel og solid med intuitiv betjening

¹ Basert på Canons forskning per oktober 2014

spacer
					image
Mer informasjon
CN20x50 - bilder
CN20x50 - spesifikasjoner [PDF, 65 KB]
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet