Canon og Getty Images viser ikoniske bilder fra det siste tiåret

Oslo, 1. september 2015 – Canon Europa og Getty Images publiserer i dag en serie ikoniske bilder tatt av noen av verdens ledende fotografer. Bildene representerer viktige øyeblikk fra det siste tiåret, og er eksempler på hvordan bilder kan bidra til endring i verden.

Getty Images ReportageBrent Stirton / Getty Images Reportage

Canon EOS 5D-serien, som har løftet viktige historier frem i lyset, feier i år 10-årsjubileum, og det markeres med ti fantastisk bilder som formidler noen av disse historiene. EOS 5D har vært førstevalget for mange profesjonelle fotografer dette tiåret, og har foreviget noen av de viktigste og mest betydningsfulle øyeblikkene – fra å dokumentere den syriske hærens bruk av kjemiske våpen til å avsløre ulovlig hogst av sjeldne og utrydningstruede trær på Madagaskar.

Du kan se alle bildene og få et innblikk i historiene bak dem i Canons galleri på nettstedet «Come and See». Bildene stilles også ut på Canons stand på den profesjonelle delen av den årlige fotojournalistfestivalen Visa pour l’Image i Perpignan i Frankrike, fra 31. august til 6. september 2015.

Canon inviterer deg til å dele dine ikoniske bilder
I forbindelse med EOS 5D - jubileet og feiringen av ti år med enestående bilder, arrangerer Canon Europa en konkurranse der deltakerne kan vinne premier som er eksklusive for jubileet.

All fotografer – fra amatører til profesjonelle, både smarttelefon- og kamerabrukere – inviteres til å dele et bilde de mener forteller en historie om endring. Vinnerne kåres av et panel bestående av prisvinnende jurymedlemmer som Canon-ambassadøren Brent Stirton og Getty Images-fotografen Toby Smith.

Konkurransen «Canons Iconic Images» arrangeres i 18 europeiske land (Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania, Nederland, Belgia, Østerrike, Norge, Danmark, Finland, Sverige, Sveits, Portugal, Ungarn, Polen, Slovakia, Tsjekkia og Russland) fra 1. september til 2. oktober 2015.

Du finner mer informasjon om konkurransen under galleridelen på nettstedet «Come and See».

–Siden lanseringen av den første EOS 5D-modellen i 2005, har serien vokst til å bli en av tidenes mest populære kameraserier. Ti år og fire modeller senere ønsker vi å benytte Visa pour l’image til å vise hvordan EOS 5D-serien har gjort det mulig for fotografer over hele verden å formidle noen av tiårets viktigste historier, sier Kieran Magee, Director for Professional Imaging Group hos Canon Europa.

–Vi er veldig stolte over det vi har oppnådd de siste ti årene og ønsker å invitere alle, både amatører og profesjonelle fotografer, til å delta i feiringen av fotografiets kraft og dele egne ikoniske historier.

De ti ikoniske Getty Images-bildene er:

1. John Moore, EOS 5D Mk I, Arlington, USA – 27. mai 2007
Johns bilde av en kvinne som gråter ved ektemannens grav viser et personlig øyeblikk i en tid da det samtidig pågikk en holdningsendring til det å sende amerikanske styrker til konfliktrammede områder i andre land som Irak og Afghanistan. Bildet, som ble publisert i en rekke av verdens ledende medier, gikk rett i hjertet på millioner av mennesker fordi det viser krigens grusomme konsekvenser for de som er igjen hjemme.

2. Alvaro Ybarra Zavala, EOS 5D Mk I, Colombia – 29. november 2007
Alvaros bilde av to kvinnelige geriljasoldater, ble tatt da han var på oppdrag for å dokumentere den colombianske borgerkrigen. Bildet belyser det colombianske folkets langvarige kamp og satte igjen søkelyset på den 50 år lange, nærmest glemte, konflikten.

3. Veronique de Viguerie, EOS 5D Mk I, Hobyo, Somalia – 27. oktober 2008
Da Veronique de Viguerie og journalistkollegene hennes reiste til Somalia for å møte en av piratenes ledere, var dette fremdeles en ukjent historie utenfor regionen. Det resulterte i en banebrytende rapport som ble publisert som den første feature-artikkelen om dette teamet, like før det nådde overskriftene over hele verden.

4. Toby Smith, EOS 5D Mk II, Masoala National Park, Madagaskar – 21. august 2009
Tobys bilde, som viser ulovlig hogst av utrydningstruede treslag på Madagaskar, ble en del av det første søksmålet på amerikansk jord av internasjonale handelsaktører som bruker tømmer fra utrydningstruede trær.

5. Ed Ou, EOS 5D Mk II, Mogadishu, Somalia – 24. april 2010
Eds hjerteskjærende bilder av barn som er utstyrt med kraftige våpen, ble publisert internasjonalt og senere vist for det amerikanske senatet. Dette førte til at den amerikanske regjeringen og FNs sikkerhetsråd økte presset på den somaliske overgangsregjeringen for å få slutt på bruken av barnesoldater.

6. Marco Di Lauro, EOS 5D Mk II, Gadabedji, Niger – 27. juni 2010
Marco Di Lauro samarbeidet med UNICEF i Storbritannia om å dokumentere den alvorlige matkrisen i Niger i Vest-Afrika. Hans surrealistiske og iøynefallende bilde fanget offentlighetens oppmerksomhet ved å vise en ny side av dette veldokumenterte problemet. Det førte til at det i løpet av få måneder ble samlet inn flere millioner dollar til hjelpearbeid i Niger.

7. Jonathan Torgovnik, EOS 5D Mk II, Port-au-Prince, Haiti – 10. januar 2011
Port-au-Prince var et av de stedene som ble hardest rammet av det kraftige jordskjelvet på Haiti i 2010. Jonathans bilde ble publisert over hele verden og rettet på nytt søkelyset mot de ekstremt dårlige forholdene innbyggerne fremdeles levde under, ett år senere.

8. Brent Stirton, EOS 5D Mk II, Ol Pejeta Conservancy, Kenya – 13. juli 2011
Brents bilde av et de siste gjenlevende nordlige neshornene som er beskyttet av fire væpnede vakter døgnet rundt, ble tatt som en del av en større studie av bruken av dyr i svartebørsmedisin. Bildet viser den skjøre eksistensen til en av verdens mest utrydningstruede arter, og det nådde ut til millioner av mennesker over hele verden.

9. Laurent Van der Stockt, EOS 5D Mk II, Jobar, Damaskus, Syria – 13. april 2013
Serien av bilder, videoopptak og jordprøver som Laurent og journalistkollegene hans tok, ble publisert over hele verden, og franske, britiske og amerikanske styresmakter brukte dette som bevis på den syriske hærens bruk av kjemiske våpen. Dette førte til økt press fra verdens ledere om å stanse bruken av kjemiske våpen i denne konflikten.

10. Dan Kitwood, EOS 5D Mk III, Kos, Hellas – 4. juni 2015
Dans bilde av fire pakistanske flyktninger som kommer i land på stranden på den greske øya Kos, fra Tyrkia, belyser en av de viktigste historiene så langt i 2015. Bildene hans er publisert internasjonalt i en rekke innflytelsesrike medier og har bidratt til å øke oppmerksomheten rundt denne saken over hele verden.

spacer
					image
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet