Spektakulær nordlysfilm skutt med ME20F-SH - produsert av norsk fotograf

Oslo, 18. september 2015 – Canon Europa kunngjør i dag at det norske filmforetaket AURORA Skycam er det første selskapet i verden som bruker det nye HD-videokameraet ME20F-SH til å produsere eksepsjonelt detaljerte opptak av et av verdens mest spektakulære naturfenomener – nordlyset.

shot on the ME20F-SHAURORA Skycam-teamet bruker ME20F-SH til å filme nordlys i tilnærmet mørke

Filmen som er tatt opp i Norge tidligere denne måneden, viser nordlyset med enestående skarphet. I følge Canon Norge Profesjonell Fotograf Anders Hanssen i AURORA Skycam avdekker kameraet farger og HD-detaljer som åpner for nye kreative muligheter.

– Dette er det mest imponerende kameraet på markedet - en revolusjon når det kommer til opptak på kvelds- og nattetid. Vi ble umiddelbart blåst av banen og kommer ikke til å bruke noe annet heretter, fortsetter Hanssen. Hanssen sier videre: Det er en stor ære å bli lagt merke til av Canon Inc og Canon Europa. Vi er takknemlige for å bli valgt som de første i verden til å lage en produksjon med dette kameraet.

AURORA Skycam hadde kun 12 dager i august til råde for filming, og tilbakela mer enn 4.600 kilometer med besøk på steder som Juvasshytta, Geirangerfjorden, Lyngsalpene og strekningen Svolvær til Finnsnes med hurtigruta. De møtte utfordringer med hensyn til opptakssteder, vær, mørke og så videre, men ME20F-SH fungerte rett og slett fantastisk, oppsummerer de.

– Det er en fryd å se de fantastiske filmopptakene til Anders Hanssen. Hans utrolige film viser virkelig hva som er mulig med ME20F-SH, og vi gleder oss veldig til å se hva andre kan få til av nye og spennende ting med dette kameraet, sier Kieran Magee, Marketing Director, Professional Imaging.

Også i Canon Norge er man svært stolte over at en norsk fotograf ble valgt til dette spennende prosjektet, og Trond Gjertsen, Corporate & Marketing Communication Director, i Canon Norge, sier dette om Anders Hanssen: Fra vi først formaliserte vårt samarbeid med Anders Hanssen, har mye skjedd. Vi har gleden av å bidra til hans fantastiske entreprenørskap i utvikling av teknikker og teknologier. Selv under vanskelige forhold kompropisser Anders aldri på kvalitet, og det er en av mange årsaker til at vi synes samarbeidet med Anders er ekstra givende.

ME20F-SH ble lansert i juli 2015 og er et profesjonelt videokamera for en rekke bruksområder, og med opptak av HD-fargevideo i ekstremt svakt lys. Med bransjeledende og uovertruffen maksimum ISO på over 4 millioner (+75 dB), byr kameraet på mange opptaksmuligheter i situasjoner der det tidligere ikke var mulig å filme.

Du kan lese mer om prosjektet på Canon’s Professional Network, AURORA Skycams hjemmeside og se filmen på YouTube.

Ytterligere informasjon om Canon Norge Profesjonell Fotograf Anders Hanssen finner du her.

spacer
					image
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet