Canon med fire utmerkelser ved TIPA Awards 2015

Oslo, 9. april 2015 – Canon kunngjør i dag tildelingen av fem utmerkelser av TIPA (Technical Image Press Association) – en av verdens ledende bilde- og presseorganisasjoner. TIPA Awards kårer hvert år de beste produktene som er lansert det seneste året, og i 2015 har Canon nok en gang fått anerkjennelse for de tekniske nyvinningene i sitt mangfoldige produktutvalg. Canon gikk seirende ut i følgende kategorier:

Best DSLR Expert_154
Beste digitale
speilreflekskamera
for eksperter:
 EOS 7D Mark II
Best Easy Compact Camera_242
Beste enkle kompaktkamera: 
IXUS 160, IXUS 165 en IXUS170
Best Expert DSLR Zoom Lens_162
Beste zoomobjektiv i
ekspertklassen:
100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
Best Pro DSLR Lens_162
Beste profesjonelle
objektiv:
EF 11-24mm f/4L USM

  • Beste digitale speilreflekskamera for eksperter: Canon EOS 7D Mark II
  • Beste zoomobjektiv i ekspertklassen:  Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
  • Beste profesjonelle objektiv:  Canon EF 11-24mm f/4L USM
  • Beste enkle kompaktkamera: Canon IXUS 160, IXUS 165 en IXUS 170


TIPA-juryen består av redaktører fra 27 av verdens ledende foto- og bildemagasiner fordelt på 16 land og 5 kontinenter. Juryen møtes årlig for å evaluere de nyeste produktene, og vurderer en rekke kriterier som innovasjon, design og generell produktkvalitet når de plukker ut de beste produktene og teknologiene.

–Vi er nok en gang ydmyke over tildelingen av flere utmerkelser fra TIPA. Vi jobber kontinuerlig for å skyve grensene og utvikle spennende, nyskapende produkter til fotomiljøet, og utmerkelsene fra TIPA-juryen er en bekreftelse på at vi lykkes. Vi ønsker å inspirere og oppfordre alle til å ta en titt på verden rundt seg og ha det moro med fotografering, uavhengig av ferdighetsnivå. Utmerkelsene spenner over hele produktutvalget, fra forbruker- og entusiastmodeller til profesjonelle produktserier, og gjenspeiler vår kontinuerlige satsing på kvalitet og nyskaping, sier Steven Marshall, Product Marketing Director, Consumer Imaging i Canon Europa.

TIPA-juryen hadde følgende å si om Canons prisvinnende produkter:

Beste digitale speilreflekskamera for eksperter : Canon EOS 7D Mark II
Canon EOS 7D Mark II har en 20,2 megapikslers APS-C CMOS-sensor og to DIGIC 6-prosessorer som er omsluttet av et vær- og støvbestandig kamerahus i magnesiumlegering, og kan skilte med spesifikasjoner som appellerer til fotografer som vet hva de kan forvente av et digitalt speilreflekskamera. Kameraet har opptakshastighet på 10 bilder i sekundet, 65-punkters AF-system (alle kryssensorer) og søker med 100 prosent dekning. Spennende funksjoner omfatter HDR og multieksponering, intervallometer og bulb-innstilling for lang eksponeringstid. Kameraet har to kortspor til både SD- og CF-kort. Kameraet har også videoopptak i full HD-kvalitet med Dual Pixel CMOS AF og innganger for stereomikrofon og hodetelefon. 

Beste zoomobjektiv i ekspertklassen : Canon 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
Objektivet er utviklet for fullformat, men er like godt egnet til fotografer med digitale speilreflekskameraer med APS-C-sensor som ønsker enda lenger zoomrekkevidde. Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM har 4-trinns bildestabilisator og rask og tilnærmet lydløs autofokusmotor. Objektivkonstruksjonen består av 21 elementer i 16 grupper, inkludert fluorittelementer og Super UD-elementer (glass med ultralav fargespredning), som gir høy bildekvalitet i hele bildefeltet. Objektivet har også Canons Air Sphere-belegg (ASC) som reduserer skygger og gjenskinn. En sirkulær blenderåpning med ni lameller gir jevn og imponerende bokeh. Designen med bakre fokusering med et flytende element, gir raskere AF-hastighet og sikrer enhetlig bildekvalitet ved alle fokusavstander. Det er i tillegg mulig å justere zoomringmotstanden. Objektivet leveres med feste for montering på stativ. 

Beste profesjonelle objektiv : Canon EF 11-24mm f/4L USM
Canon-brukere har nå tilgang markedets bredeste vidvinkel i et rettlinjet zoomobjektiv til digitale speilreflekskameraer. Med en nærgrense på 28 cm, leverer Canon EF 11-24mm f/4L USM bilder med minimal forvrengning i hele brennviddeområdet. Det er konstruert med 16 elementer i 11 grupper med et tregruppers zoomsystem og bakre fokusering. Den nye designen består av fire asfæriske elementer som minimerer forvrengning fra midten til kanten av bildefeltet, og en optisk konstruksjon som gir rette linjer med minimal krumming i hele brennviddeområdet. Objektivet har også et Super UD- og et UD-linseelement som gir betraktelig mindre kromatisk avvik, mens Canons SWC-belegg reduserer skygger og gjenskinn. Objektivet har støv- og vannbestandige forseglinger og mulighet for full manuell overstyring av fokus, også i AF-innstilling. 

Beste enkle kompaktkamera : Canon IXUS 160/165/170
Canon har gått mot strømmen i denne kameraklassen, der forventningene til nye og spennende produkter har vært liten, og lansert tre kompakte og meget prisgunstige modeller som gir deg det kameratelefonene mangler: optisk zoom med lang rekkevidde og imponerende bildekvalitet. IXUS 170 er for eksempel et eksepsjonelt slankt kamera (kun 22,6 mm tykt) med langtrekkende 12x optisk zoom (tilsvarende 25–300mm). Det har 20 megapikslers sensor og Canons adaptive bildestabilisering som gjør det enkelt å ta skarpe stillbilder og 720p HD-video. Kameraet har Smart Auto-program som automatisk velger de beste innstillingene for motivet, og en rekke spesialeffekter. IXUS 165 har også intelligent bildestabilisator, mens både IXUS 165 og IXUS 160 kan skilte med 8x zoom og 20 megapikslers sensor. 

spacer
					image
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet