Canon mottar fire TIPA-utmerkelser

TIPA Awards 2008 Oslo, 25. april 2008 – Canon kan glede seg over fire "Beste produkt"-utmerkelser fra TIPA (Technical Image Press Association), som er den ledende foreningen for utgivere av foto- og videomagasiner i Europa.

 
Canon EOS 450D gikk til topps i kategorien for beste avanserte digitale speilreflekskamera, mens Canon 55-250mm f/4-5.6 IS ble utnevnt som beste begynnerobjektiv. Canon PIXMA MP970 ble kåret til beste multifunksjonsprodukt med fotokvalitet, og i Canons serie med IT- og kontorprodukter gikk CanoScan 8800F av med seieren i klassen beste planskanner for foto. Canon fortsetter å styrke utvalget i alle sine produktgrupper, noe lanseringen av EOS 450D er et bevis på, og TIPA-utmerkelsene bekrefter Canons posisjon i markedet.

- Hos Canon er vi begeistret over å motta fire TIPA-utmerkelser i fire ulike produktgrupper, sier Lene Finstad, marketingdirektør i Canon Consumer Imaging, Norge. - Våre kjerneteknologier, fra halvlederproduksjon til objektivutvikling, danner grunnlaget for alle deler av vår virksomhet, og det er også dette fortrinnet disse utmerkelsene fra TIPA er en anerkjennelse på.

Beste avanserte digitale speilreflekskamera i Europa 2008:
Canon EOS 450D
Det siste medlemmet i Canons EOS-familie er EOS 450D med 12,2 megapiksler. TIPA-juryen beskriver EOS 450D som et utmerket kamera til å oppdage neste nivå innen digital fotografering. Juryen fremhever LCD-skjermen på 3,0 tommer med Live View-innstilling, og de lot seg også imponere over kameraets raske autofokussystem og suverene bildekvalitet. Juryen fremhevet i tillegg kameraets lave vekt og kompakte design, og konkluderte med at EOS 450D er enkelt å bruke - og i tillegg raskt, med serieopptak på 3,3 bilder per sekund.

Beste begynnerobjektiv i Europa 2008:
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
Ideelt til natur-, sports- og reisefotografering – dommerne fremhevet at EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS har imponerende stort brennviddeområde. Fire trinns optisk bildestabilisator øker ytelsen i lite lys og forvandler effektivt EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS til et lyssterkt objektiv, i følge juryen. Objektivet har 12 linser i 10 grupper, og juryen mente at det er god kontroll over skarphet og forvrengning. Juryen sa videre at med en vekt på kun 390 gram, er objektivet lett nok til at det kan følge med som en fast del av fotoutstyret.

Beste multifunksjonsprodukt med fotokvalitet i Europa 2008:
Canon PIXMA MP970
Dommerne oppsummerte PIXMA MP970 i fire ord: Bilder og mer til! De karakteriserte Canons flaggskip blant de blekkbaserte multifunksjonsproduktene som en utmerket kombinasjon av fotoutskrift med høy kvalitet og avanserte funksjoner for skanning og kopiering. Med 7 separate blekkassetter for naturlig fargegjengivelse, fant juryen at Canons 9 600 x 2 400 dpi FINE-skrivehode gir suveren fotokvalitet når det gjelder fargegjengivelse, detaljer og skarphet.

Beste planskanner for foto i Europa 2008:
Canon CanoScan 8800F
CanoScan 8800F med 4 800 x 9 600 dpi er utviklet for grafiske designere, kunstnere og erfarne fotografer som ønsker optimal skannekvalitet. Juryen konkluderte med at skanneren dekker alle behov innen bildearkivering med mulighet til å skanne opptil 12 x 35mm lysbilder eller negativer samtidig, i tillegg til vanlige dokumenter og bilder. Juryen uttrykte også begeistring for FARE Level 3-teknologien (Film Automatic Retouching and Enhancement) med automatisk støv- og ripefjerning, falmekorreksjon og fjerning av kornethet. Videre bemerket de at CanoScan 8800F er den første Canon-skanneren som leveres med lyssterk, hvit LED-lampe, en teknologi som gir minimal oppvarmingstid og gjør det mulig å starte skanningen umiddelbart fra hvilemodus.

 
TIPA
TIPA består av redaktører fra den største gruppen uavhengige foto- og videomagasiner i Europa. TIPA er en non-profit organisasjon som ikke er tilknyttet noen produsenter, og som for tiden representerer 31 magasiner med et lesertall på 8 millioner fordelt på 12 europeiske land.

 

Bakgrunnsdata om Canon

Canon er et verdensomspennende konsern som i 2008 omsatte for ca. 225 milliarder norske kroner. Selskapet er anerkjent som ledende innovatør og leverandør av kommunikasjonsløsninger innen bilde- og dokumentbehandling for både privatpersoner og bedrifter på verdensbasis.

I Norge er Canon organisert i to selvstendige forretningsområder: Consumer Imaging (bildekommunikasjonsløsninger; foto, video, skrivere, skannere, faks og multifunksjonsprodukter, mm) og Business Solutions (print- og dokumentløsninger til kontor- og produksjons-miljøer). Konsernet Canon Norge as hadde i 2008 en omsetning på ca. 1,5 milliarder norske kroner, og ved utgangen av året var det 332 ansatte. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

 

Finner du ikke det du leter etter? Søk i vårt   Nyhetsarkiv

spacer
					image

Presserom

Last ned
Pressebilder
Update - et nyhetsmagasin
fra Canon Norge