Pris til Lelienhof

Pris til Lelienhof Oslo, 28. april 2008 – Marcel Lelienhof er hedret med gull i åpen klasse for boken ''Unto dust shalt thou return'' i årets Visueltkonkurranse i regi av Grafill. Boken er fotografert og produsert 100% av Canon-produkter, og gir et stemningsfullt inntrykk av utkant-USA i en vakker og utradisjonell innpakning.

Den prisbelønte boken tar for seg ranchlivet i New Mexico og forfallet rundt Route 66. Bildene er fotografert med Canon-kameraer og produsert med Canon digitaltrykk.

Marcel Lelienhof er en av to fotografer i Norge som har fått tittelen Canon Masters, og han har et svært tett samarbeid med Canon Norge. Som del av samarbeidet med Canon, stiller Marcel blant annet opp på Canon Roadshow og EOS Discovery.

- Samarbeidet med Lelienhof er spennende og gjør at begge parter får mulighet til å videreutvikle seg. Det er fantastisk gøy å se at flotte bilder produsert med Canon digitaltrykk ender opp i et så fint produkt, sier Vidar Vorpenes, Markedssjef for Professional Solutions i Canon Norge.

- Jeg har et spesielt forhold til boken, og det er veldig morsomt å vinne denne prisen. Jeg forstod tidlig at her hadde jeg en sjanse til å gjøre noe helt spesielt på en vakker og stilfull, men allikevel røff og naturlig måte, sier Marcel Lelienhof. Samarbeidet med Canon gjør det mulig for meg å benytte meg av kremen av fotografiprodukter som fungerer godt selv under vanskelige forhold som de vi møtte i USA. Standarden på produktene jeg benyttet har nok spilt en avgjørende rolle når det gjelder kvaliteten på bildene i boken, avslutter Lelienhof.

I likhet med de andre vinnerne, vil Marcels bidrag stilles ut i Grafikk Galleri i Kongens gate fra 26. april til 23. mai. I tillegg er boken å finne hos utvalgte kunstforhandlere og museer.

Marcel var også nominert til Årets Vakreste Bøker som gikk av stabelen sist uke. Her fikk han med seg et diplom i åpen klasse for samme bok.

Grafill er en norsk organisasjon for visuell kommunikasjon. Organisasjonen arrangerer visueltdagene som er Nordens største årlige arrangement innen visuell kommunikasjon. Selve arrangementet består av faglige seminarer og screeninger, samt den anerkjente Visueltkonkurransen.

Bakgrunnsdata om Canon

Canon er et verdensomspennende konsern som i 2008 omsatte for ca. 225 milliarder norske kroner. Selskapet er anerkjent som ledende innovatør og leverandør av kommunikasjonsløsninger innen bilde- og dokumentbehandling for både privatpersoner og bedrifter på verdensbasis.

I Norge er Canon organisert i to selvstendige forretningsområder: Consumer Imaging (bildekommunikasjonsløsninger; foto, video, skrivere, skannere, faks og multifunksjonsprodukter, mm) og Business Solutions (print- og dokumentløsninger til kontor- og produksjons-miljøer). Konsernet Canon Norge as hadde i 2008 en omsetning på ca. 1,5 milliarder norske kroner, og ved utgangen av året var det 332 ansatte. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

 

Finner du ikke det du leter etter? Søk i vårt   Nyhetsarkiv

spacer
					image

Presserom

Last ned
Pressebilder
Update - et nyhetsmagasin
fra Canon Norge