50 år med Canon speilreflekskameraer

50 år med Canon speilreflekskameraer Oslo, 7. januar 2009 – Canon har utviklet og solgt speilreflekskameraer helt siden lanseringen av Canon Flex i mai 1959. I dag er Canons speilreflekskameraer ansett som standard for amatører så vel som profesjonelle, og per dags dato er mer enn 50 millioner Canon SLR-kameraer solgt på verdensbasis.

 
EOS-serien ble lansert i 1987 med EOS 650 og EF-objektivserien (Electro focus) som sammen utgjorde et avansert system der kamera og objektiv kommuniserte via elektriske forbindelser og ikke mekaniske, slik tilfellet var tidligere. EOS-serien og EF-objektivene har vært fantastisk populære; mer enn 40 millioner EF-objektiver er solgt over hele verden.

Utrolig nok er hele 10 millioner av disse produsert i løpet av de tre siste årene, takket være den mest radikale revolusjonen innen fotograferingen og den største boomen i fotohistorien: overgangen fra film til digital.

Det var lanseringen av EOS 300D i september 2003 som virkelig fikk hjulene til å rulle. EOS 300D var det første rimelige digitale speilreflekskameraet som var ment for vanlige forbrukere. Det tok verden med storm, samtidig som modeller i den profesjonelle EOS-1-serien og EF-objektiver er førstevalget for de fleste nyhets- og sportsfotografer verden over.

Og Canon fortsetter sin innovative innsats. Det nye EOS 5D Mark II er det første kameraet som lagrer Full HD-filmopptak og dermed gir et utall nye muligheter for fotojournalister og nyhetsfotografer. Gjennom vedvarende investeringer i forskning og utvikling, og ved å lytte til brukerne, vil Canon fortsette med å tilby fotografer markedets beste verktøy – og dermed gå i bresjen for bildekulturen også de neste 50 år.

 

Bakgrunnsdata om Canon

Canon er et verdensomspennende konsern som i 2008 omsatte for ca. 225 milliarder norske kroner. Selskapet er anerkjent som ledende innovatør og leverandør av kommunikasjonsløsninger innen bilde- og dokumentbehandling for både privatpersoner og bedrifter på verdensbasis.

I Norge er Canon organisert i to selvstendige forretningsområder: Consumer Imaging (bildekommunikasjonsløsninger; foto, video, skrivere, skannere, faks og multifunksjonsprodukter, mm) og Business Solutions (print- og dokumentløsninger til kontor- og produksjons-miljøer). Konsernet Canon Norge as hadde i 2008 en omsetning på ca. 1,5 milliarder norske kroner, og ved utgangen av året var det 332 ansatte. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

 

Finner du ikke det du leter etter? Søk i vårt   Nyhetsarkiv

spacer
					image

Presserom

Last ned
Pressebilder
Update - et nyhetsmagasin
fra Canon Norge