Canon overtar Milestone – og tar et stort skritt innen nettverksbasert videoovervåkning

Oslo/Søborg, 13. juni 2014 – Canon har i dag offentliggjort oppkjøpet av den danske virksomheten Milestone Systems A/S, som er markedsledende innen åpen plattform software til videoovervåkning. Oppkjøpet skjer via Canons datterselskap Canon Europa N.V. . Kombinasjonen av Canons innovative imaging-teknologi og Milestones ledende ekspertise innen videoovervåkningssoftware skaper en sterk aktør på det raskt voksende markedet for nettverksbasert videoovervåkning.

Milestone logo portrait black with tagline_Highres.jpg

Canon har en klar ambisjon om å sikre fremtidig vekst og har pekt ut nettverksbasert videoovervåkning som et nytt strategisk forretningsområde. Canons software-kompetanse innen dette området styrkes betraktelig ved overtakelsen av Milestone.

Rokus van Iperen, President & CEO i Canon Europa, Midtøsten og Afrika, uttaler: ”Canon sikter etter en ledende posisjon innenfor nettverksbasert videoovervåkning, og i dag har vi gjort en strategisk viktig investering med tanke på å realisere vårt mål om å vokse på dette markedet. Sammen med Milestone kan vi vokse raskere ved å tilby nye avanserte produkter og løsninger til nye sektorer gjennom nye kanaler, alt med tanke på å tilby våre kunder større verdi. Vi er svært glade for å kunne arbeide med en så talentfull og innovativ virksomhet fremover, og vi ønsker Milestone velkommen i Canon-konsernet.”

Lars Thinggaard, President & CEO, Milestone Systems: ”Milestone er utrolig begeistret over det store potensialet som hører med det å være en del av et globalt konsern. Canon respekterer den måten vi har bygget opp vår virksomhet på sammen med våre partnere, basert på vår strategi om å tilby løsninger via en åpen plattform. Canon støtter dermed også vårt behov for å forbli et uavhengig selskap innen Canon-konsernet. Vi føler at dette vil løfte både våre forretninger og vår support til våre leverandører og partnere opp på et nytt nivå.”

Milestone er globalt ledende innen videoovervåkningssoftware, har stort fokus på innovasjon og besitter sterk kompetanse innenfor konsulent- og videreutdannelsestilbud. Dette gjør det mulig å skape sterke synergier med Canons kundefokus og R&D-kultur. Som en del av Canon-konsernet vil Milestone være i stand til å akselerere sin vekst og utvikling av nye produkter, samt utvide sin globale tilstedeværelse via Canons forretnings- og kundekanaler.

Milestones suksessfulle åpen plattform-forretningsmodell er essensiell for selskapets videre suksess, og Milestone vil således fortsette å tilby åpen plattformsløsninger til markedet, samtidig som det vil fortsette som et uavhengig selskap innen Canon-konsernet. Canon støtter fullt ut denne åpen plattformstrategien og anerkjenner Milestones sterke partnerskap.

Milestones ledelse fortsetter etter transaksjonen, og de er dedikerte til å gjøre overtakelsen til en suksess.

Om Milestone Systems
Milestone Systems ble stiftet i 1998, og er ifølge IHS Inc. (tidligere IMS Research) den globale markedslederen innen åpen plattform software til IP-basert videoovervåkning. Milestone leverer effektiv overvåkningsteknologi, som er enkelt å administrere, er pålitelig og benyttes i tusenvis av kundeinstallasjoner verden over. Med produkter som understøtter det bredeste utvalget av nettverkshardware og integrasjon med andre systemer, leverer Milestone ledende løsninger som gjør organisasjoner i stand til å implementere videoovervåkning, hvor de kan håndtere risiko, beskytte medarbeidere og aktiva, optimere prosesser og redusere omkostninger. Milestones software forhandles via autoriserte og sertifiserte partnere. Besøk www.milestonesys.com for mer informasjon.

spacer
					image
Pressemeldinger
Nyheter om Canon-konsernet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter fra Canon Inc.
Informasjon
Presseressurser
Europeiske arrangementer
Bildebibliotek
Current Feeds
Nyheter for privatmarkedet
Nyheter for bedriftsmarkedet
Nyheter om Canon-konsernet