Canon bevarer fototeknisk historie i Norge

Canon Arne Knudsen Oslo, 6. juli 2009 - Canon Norge donerer over 20 kameramodeller som er blitt brukt eller produsert i forbindelse med demonstrasjoner, jubileum eller utstillinger til fotograf Arne Knudsens samling; ”Visuell kommunikasjon”. Produktene som overrekkes omfatter alt fra et speilreflekskamera fra 1988 til et diamantbesatt IXUS-kamera fra 2006. Knudsens samling dokumenterer trender og utvikling innen foto fra 1950 frem til i dag. Som leverandør av fotoutstyr siden 1937, har Canon gjennomgående vært en nyskapende aktør på dette området og det er derfor naturlig at Canons produkter har fått en sentral posisjon i samlingen. Produkter og bilder hentet fra samlingen har blitt til en utstilling som er å finne på Teknisk Museum frem til 4. oktober.

- Det er veldig hyggelig å kunne bidra med produkter til Arne Knudsens viktige samling. Det er spennende å se hvor langt teknologien har kommet på så kort tid. Vi har for eksempel donert noen PowerShot-kameraer som representerer begynnelsen på digital fotografering – en tid hvor batteriene til sammenligning var på størrelsen med dagens IXUS-kameraer, sier Trond Langeland, Norden-sjef i Canon Consumer Imaging. Canons produkter oppdateres kontinuerlig slik at kundene på best mulig måte kan realisere sin kreativitet ved hjelp av bilder. Når teknologien beveger seg så raskt, er det spesielt viktig at vi bidrar til å dokumentere denne utviklingen og tar vare på vår historie, avslutter Langeland.

- Jeg er veldig takknemlig for Canons bidrag til samlingen. Det er inspirerende å møte engasjerte og sjenerøse støttespillere som ønsker å bidra til å konservere fototeknisk historie i Norge. Utstillingen ”Gjennom linsen” er basert på samlingen og bidrar til å løfte Teknisk Museum på høyde med de største fotomuseene i Europa, sier Arne Knudsen.
”Gjennom linsen” er å finne på Teknisk museum frem til 4. oktober. Utstillingen viser et utvalg av Knudsens livslange samlerprosjekt bestående av rundt 4,5 millioner fotografier, flere tusen eksemplarer av fototeknisk utstyr og mer enn 300 dokumentarfilmer.

Arne Knudsen har vært leder for Norske Reklamefotografers Landsforening i mange år og mottok forbundets Hederstegn tidligere i år. Hans bilder dokumenter hverdagsliv, industri og kommunikasjon i perioden fra 1950 frem til i dag. Knudsen har tatt en rekke unike bilder av den norske kongefamilien og har også tidligere vært Nobelkomiteens faste fotograf. Canon har tidligere sponset Arne Knudsen utstillingen ”Monarkiet & Fotografiet 1905-2005” i Oslo rådhus.

Bakgrunnsdata om Canon
Canon er et verdensomspennende konsern som i 2008 omsatte for ca. 225 milliarder norske kroner. Selskapet er anerkjent som ledende innovatør og leverandør av kommunikasjonsløsninger innen bilde- og dokumentbehandling for både privatpersoner og bedrifter på verdensbasis.

I Norge er Canon organisert i to selvstendige forretningsområder: Consumer Imaging (bildekommunikasjonsløsninger; foto, video, skrivere, skannere, faks og multifunksjonsprodukter, mm) og Business Solutions (print- og dokumentløsninger til kontor- og produksjonsmiljøer). Konsernet Canon Norge as hadde i 2008 en omsetning på ca.1,5 milliarder norske kroner, og ved utgangen av året var det 332 ansatte. Mer informasjon om selskapet finnes på www.canon.no

 

Last ned pressemeldingen (PDF, 113 kB) [PDF, 113 KB]

Finner du ikke det du leter etter? Søk i vårt   Nyhetsarkiv

spacer
					image

Presserom

Last ned
Pressebilder
Update - et nyhetsmagasin
fra Canon Norge