Bruk – spare ressurser og penger

Ved å bruke våre produkter, tjenester og løsninger, kan kundene våre spare ressurser og penger og redusere miljøpåvirkningen. Nyvinninger og forbedringer medfører at produktene våre bruker mindre energi og papirer når kundene bruker tilgjengelige funksjoner. Dette sparer ressurser og unngår CO²-utslipp hos alt fra multifunksjonsenheter til kontorkalkulatorer.

Canon har signert en frivillig avtale med EU om miljøpåvirkningen til bildebehandlingsutstyr, og i henhold til denne har vi strenge forpliktelser i forhold til energi- og papirsparing.

Energibesparende

Ressurssparing

Reduksjon av karbondioksid

Tidsbesparende

Energibesparende

Det store flertallet av Canons relevante produkter kvalifiserer for Energy Star®. Dette betyr at de har et typisk strømforbruk (TEC) som er blant de mest effektive. Vi har mottatt mange priser for energieffektivitet fra Buyers Laboratory LCC (BLI) for enhetene våre, inkludert A4 MFP Line of the Year under prisutdelingen i 2014, i tillegg til individuelle priser. Finn mer informasjon her.

Mange Canon-produkter er også merket i henhold til det frivillige Blå engel-programmet (Der Blaue Engel) i Tyskland. Dette gjelder standard enhetskonfigurasjoner. Det lokale Canon-kontoret kan gi deg mer informasjon om relevante krav.

Canons On-demand-fikseringsteknologi (fiksering av toneren på papiret) sparer også energi. imageRUNNER ADVANCE-serien bruker en spesiell fikseringsfilm og keramisk varmeelement som varmes opp umiddelbart, noe som gir raskere aktivering fra dvalemodus, rask første utskrift og dramatisk redusert energiforbruk – opptil 80 % reduksjon for noen modeller, sammenlignet med tradisjonelle valsefikseringssystemer.

PIXMA-modellene er 100 % Energy Star®-kvalifiserte med noen av de aller laveste verdiene for dvalemodus.

I kalkulatorserien vår finner du noen modeller som drives bare av solenergi, mens andre har en funksjon for å slås av automatisk.

  Til toppen

Ressurssparing

Bilde_oransje banner_BrukVåre produkter, tjenester og løsninger bidrar på mange måter til at kundene kan spare ressurser. En administrert utskriftstjeneste identifiserer muligheter for innsparinger i utskriftsmiljøet, mens Canons bedriftstjenester går dypere enn utskrifts- og dokumentstyringstjenester for å fokusere på styringen av informasjon, materialer og digitale prosesser på tvers av flere kanaler.

Papir: Produktfunksjoner og programvareløsninger bidrar til at kundene kan håndtere utskriftsbehovene sine og samtidig spare ressurser.

  • Bruk av tosidig utskrift som standard sparer opptil 50 % papir. I henhold til den frivillige EU-avtalen som Canon har signert, angis tosidig utskrift som standard på alle relevante enheter med denne funksjonen fra 1. januar 2012.
  • Utskrift av to eller flere sider på hver side av arket (utskrift med 2 i 1, 4 i 1 eller N-opp) sparer enda mer papir. I henhold til den frivillige EU-avtalen gjøres utskrift med N-opp til standardfunksjon.
  • Bruk av sort-hvitt som standard sparer blekk.
  • Med sikker utskrift (der dokumenteieren identifiserer seg på skriveren) vil ikke forkastede utskrifter hope seg opp ved skriveren. Dette inkluderer konfidensielle dokumenter og forbedrer informasjonssikkerheten.
  • Å dele dokumenter digitalt, uten å skrive dem ut, sparer enda mer papir. Finn ut mer om Canons dokumentløsninger.
  • Noen Canon PIXMA-enheter har også en øko-innstilling som viser brukerne hvor mye papir, strøm og CO2 de sparer med de riktige innstillingene.

Vi følger en ansvarlig papirinnkjøpspolitikk, og vi har en sporingskjede for hele papirdistribusjonsnettverket vårt. Sertifisert og resirkulert papir utgjorde 86 % av papiromsetningen i 2013, og noen land tilbyr kunder karbonnøytralt papir. Papirforsyningene våre overholder EUs tømmerregulering.

Blekk: På PIXMA-modellene betyr separate blekktanker mindre bortkastet blekk, fordi blekktankene kan byttes ut hver for seg. Både PIXMA- og noen av storformatskriverne bruker vannbasert blekk. De inneholder ingen løsemidler og er dermed mindre skadelige for miljøet. Blekktankene på storformatskriverne har også en deltank som sikrer at blekkassetten brukes helt opp før den byttes ut, og det finnes en økonomimodus for utskrifter der fargene er mindre viktige, som sparer i gjennomsnitt rundt 20 % blekk.

Finn ut mer om PIXMA-modellene og storformatskriverne våre.

Toner: Lasertonerkassettene våre kan resirkuleres fullstendig med kontinuerlig gjenbruk av ressurser for maksimal effektivitet. Finn ut mer om vårt WEEE-kompatible resirkuleringsprogram for tonerkassetter, som er aktivt i 18 europeiske land, og om hvordan du kan resirkulere de brukte tonerkassettene dine. Vi drifter også et europeisk program for innsamling av blekkassetter i 15 land.

Fabrikkproduserte nye modeller: Finn ut hvordan Canon lager fabrikkproduserte nye modeller for å gi multifunksjonsskrivere nytt liv. 

Se brosjyren vår for fabrikkproduserte nye modeller.

Se videoen vår om fabrikkproduserte nye modeller.

Finn ut mer om Canons tiltak for kasseringsklare produkter.
Se Canons definisjon på fabrikkproduserte nye modeller.

  Til toppen

Reduksjon av karbondioksid

Mer effektiv utskrift, mindre energibruk og tilpasning av utskriftsalternativer innebærer mindre utslipp av CO2. I Østerrike, Tyskland, Nederland og Sveits har Canon gått enda lenger ved å tilby karbonnøytral utskrift til kunder som kjøper eller leier en ny imageRUNNER ADVANCE-enhet. Tilbudet inkluderer tiltak som veier opp for alle utslipp av CO2 fra utskrift og service. Les mer om Canon Østerrikes karbonnøytrale utskrift.

  Til toppen

Tidsbesparende

Etter installering betyr eMaintenance-tjenesten at kunden får en raskere løsning fordi enheten kan vedlikeholdes på avstand. Dette sparer CO2 fra serviceteknikerbesøk også.

  Til toppen

spacer
					image
Miljø
Produser
Resirkuler
Virksomhet
ISO 14001
Ordliste
Bærekraft
Miljø
Samfunn
Forretningsvirksomhet
Priser
Rapporter om bærekraftig drift
Canon Europe sustainability report
Lokale linker