Årets fotograf Kenneth Enstad


Årets Fotograf kåres hvert år av magasinet Fotografi. Det er en åpen konkurranse der det inviteres til innsendelse av bilder i fire runder, med definerte temaer. Canon har igjen vært sponsor for konkurransen, og for første gang inkluderte dette i tillegg til premier, at Canon også leverte utskrifter av vinnerbildene som i desember ble stilt ut i Fotografiets Hus i Oslo.

Årets vinner ble hobbyfotograf Kenneth Enstad, som tok både første- og annenplass i siste runde.

– Det er første gong eg er med i denne konkurransen, og det var svært kjekt å vinne heile greia, sier ålesunderen til Sunnmørsposten.
 -Mine to andre kamerahus er snart heilt utslitne, så premien kjem ekstra godt til nytte.
Enstad vant altså hovedpremien Canon EOS 5D Mark III kamerahus i tillegg til rundepremien PowerShot S200.
Vinnermotivet er fjellet Slogen som speiler seg mellom små isbiter i Norangsfjorden, og Canon Explorer Johnny Haglund som juryerte siste runde av fotokonkurransen og sa dette om Enstads vinnerbilde til Fotografi:
- Jeg synes det alltid er interessant hva som foregår i hjernen det første sekundet jeg ser på et ukjent bilde. Særlig når bildet er så godt som dette; Først trodde jeg det var en dobbelteksponering, så trodde jeg det var fugler… men så oppdaget jeg at det rett og slett «bare» var en refleksjon. Bildet er glimrende utført og jeg ble sittende å se på det en stund. Ble liksom ikke ferdig med å betrakte det. Her har fotografen tenkt kreativt og lykkes med det. Et godt bilde mange sikkert kunne tenke seg å ha på stueveggen i stort format.

For første gang ble vinnerbilder fra Fotografis konkurranse Årets Fotograf vist i en egen utstilling, og det var fullt hus under åpningen i november der Kenneth Enstad fikk overrakt premien av Canons Anton Strand.

spacer
					image
  • Canon
  • ...
  • You Connect Årets fotograf Kenneth Enstad