Økonomidirektørens veiledning til
digital transformasjon

Transformer avdelingene til profittsentre ved å optimalisere forretningsprosessene

LAST NED VEILEDNING

Reisen mot
digital transformasjon: en veiledning til suksess

80 % av økonomimedarbeidere klarer ikke å holde tritt med målene for digitalisering. Finn ut hvordan du planlegger realistisk transformasjon

Last ned veiledning

Winding mountain road lit up brightly

En veiledning til digital transformasjon av økonomiavdelingen

Økonomiavdelingen bruker tradisjonelt sett manuelle prosesser. En nylig undersøkelse av økonomimedarbeidere viste at 80 prosent strever med å holde tritt med bedriftens digitale mål, og at 66 prosent er mer avhengig av papir enn noen annen bedriftsfunksjon.


Kombinert med en konstant budsjettkamp er økonomiavdelingen kjent for å være et kostnadssenter. Dette legger press på økonomidirektører for å oppnå mer effektivitet, forbedre bedriftsresultatet og balansere risiko med krympende balanseregnskap.


Digital teknologi er den mest effektive metoden økonomidirektører kan bruke til å håndtere disse utfordringene. Hva er økonomiavdelingenes fremtid i digital transformasjon? Hvordan kan økonomidirektører forvandle regnskapsfunksjonen til et profittsenter som forbedrer bedriftens resultater?

Rammeverket for økonomitransformasjon

Det finnes en mengde tilgjengelig teknologi for dem som har ansvaret for å forvandle måten økonomiavdelinger fungerer på i dag. Hvis økonomiavdelingene er utstyrt med en digital plan for å iverksette disse løsningene, kan de starte sin digitale utvikling.


Når det gjelder alt fra automatisk fakturabehandling til digitalt strømlinjeformet Purchase-to-Pay-løsninger (P2P), er det viktig å utvikle en omfattende strategi som sørger for at disse verktøyene har kortsiktig effekt på bedriften, samtidig som den hjelper bedriften på vei mot langsiktig transformasjon.

Automatisering av prosesser

Fremtidsrettede økonomidirektører vil undersøke automatisert og digital teknologi som er kostnadsbesparende, og som strømlinjeformer prosesser på tvers av bedriften slik at den kan vokse. Hvis du innfører en automatisert P2P-løsning i leverandørreskontro-funksjonen, vil dette redusere tiden, pengene og det administrative arbeidet som blir lagt ned i uproduktive og utdaterte arbeidsflyter, og som begrenser vekstpotensial og profitt.

Hva er neste steg for økonomidirektøren?

Bedrifter må ikke forvente at alt vil blir endret over natten, uansett hvilken teknologi de bruker. Den fremtidige digitale transformasjonen for økonomiavdelinger er trinnvis og vil kanskje ikke omfatte hele avdelingen i starten. Noen kontoroppgaver bør kanskje håndteres på den tradisjonelle måten i starten, mens mer presserende digitale løsninger kan implementeres og integreres i resten av organisasjonen.

Bedriftstransformasjon

Det er tydelig at økonomidirektører spiller en viktig rolle i den digitale transformasjonen av bedriftene sine. Automatisering og digitalisering av eldre prosesser som budsjettering, leverandørbetaling og fakturabehandling, kan slå an tonen for digitalt lederskap og fremgang.


Ved å bruke denne metoden kan økonomiavdelingen også få de indirekte fordelene av kontinuerlig verdiskapning for organisasjonen. Strømlinjeformede og effektive interne økonomiprosesser som støttes av et tydelig rammeverk for transformasjon av økonomiavdelingen, kan bidra til at bedriften vokser.


Fordelene er tydelige for alle økonomidirektører. Hvis du omfavner digital økonomi, kan du oppnå reduserte kostnader, mer effektivitet, mer samsvar med lovverk og mer effektiv kommunikasjon med leverandører og kreditorer. Dette er fordeler som ikke bare forbedrer driftsresultatene for regnskapsfunksjonen, men som også bidrar til bedriftens pågående og langsiktige planer for vekst.

Les Canons veiledning for å finne hvordan du lykkes med den digitale transformasjonen

Relaterte løsninger

Finn ut mer

Finn ut hvordan du starter reisen mot digital transformasjon

TA KONTAKT