Digital trykking forvandler dekorbransjen

Finn ut hvilke trender som fremmer endring innen digital trykking for bruksområder innen dekor. Les mer her.

LAST NED RAPPORT

De nye mulighetene for leverandører av utskriftstjenester innen interiør

Digitalt trykt interiørdekor forandrer stedene der vi lever, arbeider og tilbringer fritiden. Finn ut mer om mulighetene dette gir for leverandører av utskriftstjenester.

Last ned rapport

Digitally printed lightshade featuring cyclists

Kraften til digitalt trykt interiørdekor

Leverandører av utskriftstjenester som søker nye inntektsstrømmer, kan allerede vurdere interiørdekor som en mulighet der de kan tjene på eksisterende produksjonsmuligheter. Interiørdekor har vært et aktuelt tema en stund, men spesielt de to siste årene har dette begynt å bli virkelighet.


FESPAs 2018 Print Census rapporterer at 74 % av de spurte fra det globale trykkemiljøet identifiserer tapet og dekorative trykk som et område som gir konsekvent vekst. I henhold til informasjonen fra FESPA, som støttes av markedsanalyseorganisasjonen Infotrends, kommer interiørdekor til å fortsette å vokse i overskuelig fremtid, og deretter gradvis modnes til et segment på flere milliarder euro.


Denne veksten fremmes av kontinuerlig utvikling innen digital utskriftsteknologi som lar leverandører av utskriftstjenester dra fordel av en rekke nye trender.

Canon customer The Window Film Company manually cutting printed materials with wall mural in the background

Mulighetene ved digital teknologi

Leverandører av utskriftstjenester er alltid på jakt etter nyskapende metoder for å skille seg ut fra konkurrentene og skape merverdi for kundene. Men til tross for mulighetene med digital teknologi, er bruken av teknologien blant bedrifter spesialisert innen produksjon av interiørdekor fortsatt lav sammenlignet med mulighetene. Digital teknologi gir designere og deres leverandører frihet som ikke allerede er tilgjengelig med analoge utskriftsteknikker. Når du ikke trenger å skrive ut store mengder om gangen, blir risikoen betydelig redusert, noe som gir større rom for designere til å eksperimentere og tøye grensene for hva som er mulig.


Plan- og bredformatblekkskrivere har spilt en spesielt viktig rolle i utviklingen av interiørdekor. De nyeste, avanserte utskriftsløsningene gir interiørtjenesteleverandører muligheten til å skrive ut flere lag på ett enkelt underlag for å få skrevet ut effekter som etterligner overflatetekstur, preging, metalldetaljer og hevet tekst.

A Bugatti sign printed using Canon’s Touchstone technology

Slipp kreativiteten løs

Den forstyrrende effekten digital trykking har på interiørdekor, merkes i butikk-, bedrifts-, hjem- og hotellsegmentene av markedet. For interiørarkitekter kan digital trykking brukes for å frigjøre et enormt kreativt og kommersielt potensial. Det finnes uvurderlige muligheter for designere som kan samarbeide med leverandører av utskriftstjenester og spesialteknologileverandører og bidra til å gi omgivelsene liv med bruksområder for digitalt trykt interiørdekor på måter man aldri hadde forestilt seg.


For eksempel brukte det norske interiørmerket Dusty teknologier for bredformatutskrift til å forvandle fotografiske bilder av gamle interiører til trykkbart tapetmønster og produktserie. Grunnlegger Jorunn Tharaldsen sier: "Vi skraper bare i overflaten når det gjelder alle mulighetene med digital trykking og å nå nye kundemarkeder vi ikke visste om."

A room set displaying a wealth of digitally printed interior décor applications by Canon customer Dusty

Bevegelse mot massetilpasning

Ett område som skiller digital fra analog utskrift er tilpasning av bilder, en makrotrend som former mange bransjer.


"Det er en merkbar økning i at forbrukere uttrykker seg, med flere mennesker som ønsker å distansere seg fra homogenisert design og i stedet satse på noe som gjenspeiler personligheten deres," forklarer Marcus Timson, grunnlegger av InPrint og Pure Digital events. "Dette gjennomsyrer også interiørbransjen, og dette er en uvurderlig mulighet for leverandører av utskriftstjenester".


I dag er det mulig å tilpasse digitalt utskrevet interiørdekor – for eksempel tapet, veggmalerier, kunst- og fotoutskrifter på lerret – til individuelle behov for alle slags interiørmiljøer. Dette gjør at butikker, bedrifter og overnattingssteder og deres designere kan være dynamiske og oppfylle kundenes voksende forventninger. Fleksibiliteten til den nyeste utskriftsteknologien betyr at områder innendørs nå kan få en tilpasset utforming som enkelt kan oppdateres ved hjelp av en rekke teknikker for trykt grafikk og overflatedekor, noe som skaper muligheten for å fornye og oppdatere interiører på en lønnsom måte innenfor reduserte tidsrammer.

Digitally printed kitchen units

Sosiale medier former interiørdekor

En annen trend som ikke skal overses, er rollen sosiale plattformer kan spille i å skape etterspørsel etter dynamisk interiør. Som digitale brukere blir vi sterkt påvirket av elektroniske bilder når vi vurderer steder å besøke, og dette er grunnen til at plattformer som Facebook og Instagram får stadig mer makt til å styre kunder mot hoteller og restauranter.


"Det finnes en sterk kobling mellom dekor og sosiale medier," understreker Marcus Timson. "Vi lever i delingsalderen, og derfor må fritids- og hotellmiljøer gi nye inntrykk av stedene sine for å gjøre det mer attraktivt for kunder å dele dem på profilene sine".


Noen innen trykkeribransjen mener at skreddersydde produkter vil bli normen, noe som ville forsterke den digitale trykketeknologiens rolle innen interiør enda mer.

Påvirk fremtidens dekorlandskap med den nyeste digitale utskriftsteknologien

Relaterte løsninger

Finn ut mer

Finn ut hvordan digital trykketeknologi kan åpne for nye inntektsstrømmer

TA KONTAKT