Forbedring av forretningsprosesser med digital transformasjon

Opprett smartere forretningsprosesser med en taktisk strategi for transformasjon

LAST NED VEILEDNING

Legg en plan for din digitale transformasjon

Ineffektivitet er drivkraften bak 53 % av digitale transformasjoner – finn ut hvordan du kan strømlinjeforme bedriften din

Last ned veiledning

Winding mountain road lit up brightly

Slik kan du forbedre forretningsprosessene dine

Det er en kjent sak at digital transformasjon ikke er noe som lykkes i ett digert prosjekt, og at kontorer ikke blir papirløse over natten. Bedrifter som begir seg ut på en reise med håndterbare faser, og som identifiserer og prioriterer digitalisering av prosesser og arbeidsflyter, blir belønt med mer effektivitet.

De fleste organisasjoner i dag fungerer godt i et sammensatt miljø med en unik blanding av digitale og analoge forretningsprosesser. Før du begynner å investere, er det viktig å vurdere hvilke prosesser som må prioriteres først, hvilke som er mest utfordrende og hvilke som er mest tidkrevende. Mange av disse prosessene ligger i personal- og økonomiavdelingen.

Økonomitransformasjon

Økonomiavdelingen er kjent for analoge prosesser og eldre systemer. 88 prosent av økonomer innrømmer at de strever med å holde tritt med bedriftens digitale målsetninger. En nyere Canon-undersøkelse viste at en av tre deltakere hadde digitalisert eller automatisert leverandørreskontro, kundereskontro eller leverandørhåndtering.

Fakturabehandling

Hvor bør du starte når du vurderer digital transformasjon i økonomiavdelingen? Ett av de første trinnene bør være å evaluere fakturabehandlingen. Manuell fakturabehandling er relativt vanlig, men kan føre til store problemer med kontantstrømmen. Undersøkelser viser at menneskelig svikt under manuell fakturering er mellom 12 og 15 prosent, uavhengig av medarbeidernes ansiennitet og erfaring. Den beste løsningen er å automatisere faktureringen for å strømlinjeforme arbeidsflyter og automatisere innsamling av fakturadata, validering og tilpasning.

Team huddle

Digital transformasjon av HR

Digital utvikling og reisen mot et mer papirløst kontor kan styrke de ansatte og akselerere innovasjon, og er derfor høyt oppe på bedrifters agenda. Til tross for at HR avdelinger er under stadig mer press for å forbedre dataforståelsen og ferdighetene til nåværende og nye ansatte, har to av tre bedrifter fortsatt personaldokumentene sine på papir.

Digitalisering av HR starter ved å se på administrasjonsprosessene som fortsatt behandles manuelt. Digital dokumentbehandling og arkivering reduserer både tid og samsvarskostnader knyttet til personaladministrasjon.

Automatisering av prosesser som for eksempel utgiftsskjemaer, årlige forespørsler om ferie og innsamling av tilbakemeldinger fra de ansatte kan gi mer tid til arbeidskraftplanlegging, veiledning om prediktiv rekruttering og utvikling av opplæringsprogrammer.

Implementering av et digitalt postrom

Innkommende post blir håndtert og arkivert i både økonomiavdelingen (f.eks. fakturaer) og personalavdelingen (f.eks. jobbsøknader), og er avgjørende for hvor effektive forretningsprosessene er på tvers av organisasjonen. Hvis ikke det riktige systemet er på plass, blir sortering av post svært tidkrevende og utsatt for feil, og du kan ikke se hvem som har sendt posten eller når den har blitt sendt. Innføring av et digitalt postrom gjør at all innkommende post blir automatisk fanget opp, identifisert, godkjent og sendt med relevante indeksdata til de rette personene eller systemene i løpet av få timer. Gjennom disse prosessene kan et digitalt postrom redusere driftskostnadene og forbedre kundeservicen.

Bedrifter kan oppleve at den digitale modenheten varierer mellom de ulike avdelingene eller funksjonene, og at prosessene har varierende nivåer av digitalisering. Nøkkelen til å forbedre organisasjonens forretningsprosesser er ikke å fokusere på det endelige målet om et papirløst kontor, men å finne en smart hybridløsning som oppnår en balanse mellom manuelle, digitale og automatiske prosesser som er ideell for bedriftens digitale transformasjon.

Gjør din digitale transformasjon til en suksess med Canons veiledning

Relaterte løsninger

Finn ut mer

Finn ut hvordan du får en god start på bedriftstransformasjonen med Canon

TA KONTAKT