ARTIKKEL

Reduser risikoen på moderne arbeidsplasser

Administrer datasikkerhetstrusler på den moderne arbeidsplassen

Last ned veiledning

Beskytt det tilkoblede kontoret

Beskytt IoT-tilkoblede kontormiljøer mot voksende trusler med den nyeste rapporten vår om sikkerhet på arbeidsplassen

Last ned veiledning

Network security engineer

Er arbeidsplassen din et trygt sted for data?

Den moderne kontoret er uten tvil det stedet bedriftsdata er mest utsatt på. Hva er grunnen til det? Det er fordi det er et sted der mennesker og informasjon møtes, og mye av den interaksjonen er vanligvis uovervåket og uregulert.

Uansett om det skjer ved et uhell eller som en forbrytelse, er datasikkerhetstrusler en stor utfordring for en moderne bedrift. Canons konsulenter for bedriftsløsninger har hundrevis av samtaler med kontorsjefer og teknologieksperter hvert år over hele Europa, og vi vet at de fleste arbeidsplasser ikke er trygge for data.

Den sensitive og konfidensielle informasjonen som er knyttet til moderne arbeid, gjør at trusselen om databrudd og cyberhacking alltid er til stede, uansett om du jobber i økonomi-, HR- eller administrasjonsavdelingen. Men når det gjelder kontoret vi arbeider på, stoler de fleste av oss på at omgivelsene er trygge steder for sensitiv informasjon. Vi antar at skjermlåsing fungerer, at personer med ID-kort har blitt formelt utstedt med disse, at resepsjonsteam alltid er årvåkne, og at alle overvåkningskameraene som peker ut mot parkeringsplassene og korridorene er nok til å stenge ondsinnede personer ute.

Sikkerhet i skyggen

Faktum er at de fleste datatap oppstår når ansatte forlater kontoret med dokumenter under armene, USB-minnepinner fulle av kundeinformasjon i lommene og sekker med bærbare PC-er som inneholder elektroniske filer fylt av regneark og konfidensielle rapportutdrag. Alt for ofte har IT-avdelinger ingen kunnskap om at disse dataene eksisterer på grunn av infrastrukturen og programmene som brukes til å opprette dem.

Disse dokumentene opprettes og transporteres utenfor IT-avdelingens parametere, og de opprettes ofte på denne måten for å unngå tiltakene som har blitt satt i verk for å opprettholde datasikkerheten. Selv om disse tiltakene noen ganger kan virke altfor krevende å iverksette, er de svært viktige for informasjonssikkerheten. Selv om avisene er fulle av historier om omfattende hacking, kan en bærbar PC eller et tapt dokument forårsake like stor økonomisk skade og negativt omdømme for en organisasjon som de skadelige angrepene vi leser om.

Security team meeting

Kontorsikkerhet på farten

Det som underbygger den pågående kampen mot forebygging av datasikkerhetsbrudd, er den økende mobiliteten moderne ansatte kan jobbe med. Utfordringen for store og små bedrifter er å balansere de klare effektivitetsfordelene som følger med en fullstendig mobilisert arbeidsstyrke med sikkerheten som kreves for å sikre konfidensielle data. Folk i sikkerhetsbransjen er enige. Moderne arbeidsrutiner har gjort det mye enklere for folk å få tilgang til steder de ikke skal være.

Det er en kontinuerlig utfordring for både folk i sikkerhetsbransjen og bedrifter å balansere en vellykket drift av et moderne kontor med datasikkerhet. Det store volumet med informasjon og arbeidsflyter som finnes i dag, gjør det stadig vanskeligere å ha oversikt over informasjon, og konsekvensene av eventuelle sikkerhetsbrudd gjør god informasjonssikkerhet viktigere enn noensinne.

Er arbeidsplassens endepunkter trygge mot moderne sikkerhetstrusler? Utfør informasjonssikkerhetstesten på seks trinn for å kontrollere sikkerheten.

Finn ut hvordan Canon kan hjelpe deg med å oppnå et tryggere tilkoblet kontor

Relaterte løsninger

Finn ut mer

Må du beskytte kontoret mot datasikkerhetstrusler?

TA KONTAKT