By:Larm 2011

Canon og FotoVideo ga bort en musikkvideo til en verdi av kr 50.000 til en av By:Larms artister. Valget falt på bandet Young Dreams.

 

 

Musikkvideo uten budsjett

De siste årene har vi snakket mye om musikkvideoens død, og vi har fått det bekreftet gjennom musikkanalenes satsing på realitykonsepter og såpeserier, fremfor de tradisjonelle musikkvideoene. Den siste tiden virker det imidlertid som om musikkvideoen på ny har fått sin rennesanse og igjen har blitt en viktig uttrykksform for musikere, -  ikke minst en viktig måte for å kunne spre musikken sin og bli oppdaget på. Sosiale medier som Youtube, Vimeo, Mypace og Facebook har gjort det mulig for kjente og ukjente musikere å spre sin musikk og musikkvideoer til et nytt og eksisterende publikum uten store markedsføringskostnader. Økt hastighet på internett og kraftigere datamaskiner har gjort det enkelt og raskt å dele spennende musikkopplevelser med venner og kjente, og dersom det er noe spesielt med det som deles, lever det lenge i de virale mediene hvor det skaper entusiasme, oppmerksomhet og fans.

 

En annen viktig del av musikkvideoenes renessanse er at nye, digitale speilreflekskameraer med filmfunksjon gir artistene muligheten til å produsere videoer med et profesjonelt uttrykk til en brøkdel av budsjettene som tidligere krevdes. Uoppdagede og unge musikere har gjerne ikke budsjetter til å kjøpe store musikkvideoproduksjoner, men er avhenging av dugnadsånd og egne sparepenger. Gjennom nå å kunne bruke rimelige digitale speilreflekskameraer og deres filmfunksjon, kan i grunnen hvem som helst lage fantastiske musikkvideoer som ser ut som en profesjonell produksjon. Teknologiens fordeler skaper muligheter. Muligheter som spesielt de unge og kreative vet å dra nytte av. Eksempelvis ser vi artister som Robyn bruker den nye kamerateknologien i sine siste videoer, her vist med videoen til Hang With Me (http://vimeo.com/13643546).

 

Canon og FotoVideo har i forbindelse med By:Larm 2011 og åpningen av FotoVideos nye butikk i Møllergata 4, gjennomført en rekke seminarer for artistene og delegatene på By:Larm i det å lage musikkvideo uten budsjett. Vi har snakket om hvor enkelt man kan gjøre det, hva man trenger, og hvordan man kan dele videoer, til stor entusiasme fra de påmeldte. Som en avslutning på dette initiativet har Canon og FotoVideo bestemt seg for å gi bort en gratis musikkvideoinnspilling til et av bandene som spilte på By:Larm. Musikkvideoen skal lages på Canon EOS digitale speilreflekskamera og produseres av Magnus Rye og Håvar Karlsen, kjent fra produksjoner som TV2-serien "Dag" samt en rekke reklamefilmer, tv-produksjoner og musikkvideoer. Ca. 50 band nominerte seg til muligheten om å vinne en musikkvideo, men Canon, Fotovideo og musikkvideoprodusentenes avgjørelse endte til slutt på bandet Young Dreams.

Juryens har følgende kommentar til sin avgjørelse:
Young Dreams er for oss en av de mest spennende bandene i den norske bandfaunaen anno 2011, og da vi fikk høre deres nye singel som kommer i mai var valget enkelt. Låta trigget umiddelbart visuelle ideer og bandet har et unikt lydbilde i norsk sammenheng, som vi virkelig gleder oss til å jobbe med.


Young Dreams

Young Dreams ble startet opp i 2009. Da bandet slapp de første låtene på Facebook høsten 2010 var responsen overveldende. Raskt fikk de oppmerksomhet fra The Guardian, XL Recordings og NRK Lydverket. Bandet teller ti mann på scenen og spiller symfonipop med tropiske undertoner. Lydbildet er rikt og består av alt fra klappende hender til avhengighetsskapende bass- og synthlinjer.  Young Dreams er klare til å dele sine drømmer med resten av verden. Bandet slipper sin andre singel " Dream alone, wake together" 2. mai på Tellé Records. Innen den tid vil man også spille inn musikkvideoen og dermed lansere singelen også med et visuelt uttrykk!

 

Canon og FotoVideo filmet også konsertene under årets By:Larm med Canon EOS speilreflekskameraer. Du kan se noen av disse videoene på vår side på Facebook.

 

 

Skrevet av Maria Tornes for You Connect, Canon Norge


spacer
					image
  • Canon
  • ...
  • You Connect ByLarm musikkvideo