4K vs HD page

Video i 4K eller full HD?
Valgene dine forklart

Finn ut mer om forskjellene mellom video i 4K og full HD, slik at du kan velge riktig enhet for deg.

Et godt valg

Alt du trenger å vite om video i 4K og full HD – fra bildeoppløsning til lagring, redigering og avspilling av data.

Bildeoppløsning

Video i 4K, også kjent som 4K UHD, har fire ganger så høy oppløsning som 1080p full HD med 3840 x 2160 piksler. Dette betyr at du kan fange inn imponerende detaljer med video i 4K sammenlignet med full HD.

Image resolution

Lagring og strømming av data

Video i 4K fanger inn mer data. Du trenger derfor større minnekort med høy overføringshastighet og en raskere Internett-tilkobling for strømming. Full HD gir mindre filstørrelser – ideelt for enkel opplasting og strømming av innhold på Internett.

Data capture and streaming

Lagring og redigering

Ved lagring av ekstra data under 4K-opptak kan det være nødvendig med en større harddisk. Vi anbefaler også bruk av en kraftigere PC for å sikre smidig redigering.

Storage and editing

Kreativitet

Med 4K kan du glede deg over den kreative friheten du får til å zoome, panorere og beskjære opptaket med opptil 200 % og likevel få filmer i full HD-oppløsning – ideelt for videoentusiaster som skaper filmer og kreative opptak.

Creativity

Allsidig

Canon-kameraer som fanger inn i 4K, kan også fange inn i full HD. Du kan dermed velge en passende videooppløsning for hvert enkelt prosjekt.

Versatility

Avspilling

Du kan se det endelige resultatet av filming i 4K på en 4K-TV. Har du ikke en 4K-TV nå? Hvis du uansett velger en 4K-opptaksenhet, vil du kunne oppleve de utrolige detaljene i 4K straks du oppgraderer.

Blocks Playback

Trenger du fortsatt litt hjelp?

Finn ut mer om LEGRIA HF-G-serien med videokameraer, og sammenlign alternativer for alt-i-ett og utskiftbare objektiver.