Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

DESIGNER HATTIE NEWMAN

Slik bruker jeg Canon 4000D til å sette ideene mine ut i livet

Hattie Newman
Hattie Newman

Modellmaker og designer


Hattie skaper morsomme, vågale og fargerike modeller og samlinger. Og alle er laget av samme materiale – papir.

Det er en lidenskap hun fikk på kunstskolen, da hun valgte papir som medium fordi «det var billig og lett tilgjengelig.» Hun har ikke sett seg tilbake siden det, og i dag kan man se kreasjonene hennes i gallerier, ukeblader, bøker, annonser og på nettsider verden over.

Hattie forklarer at inspirasjonen bak disse prosjektene kan komme fra overalt – «gallerier, hageområder, bygninger eller noe så enkelt som en farge, et mønster eller en tekstur.» Det er derfor fotografering har blitt en viktig del av prosessen hennes.

"Jeg er alltid på jakt etter nye ideer, så hvis jeg ser noe som inspirerer meg, stopper jeg opp og tar et bilde. På den måten har jeg et bilde jeg kan komme tilbake til senere."

Du kan også ha interesse av
EOS 4000D

EOS 4000D

Gled deg over kreative kvalitetsbilder og filmer i full HD med dette enkle og intuitive 18 megapikslers EOS-speilreflekskameraet.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

For Hattie er bilder også en viktig måte for henne å dele ideer og ting hun jobber med, med kunder, studioassistenter og følgere. Det er ikke bare ferdigstilte prosjekter hun liker å dokumentere. «Jeg liker å dokumentere det som skjer bak kulissene, så jeg har alltid et kamera med meg. Jeg deler gjerne bildene på bloggen eller i sosiale medier, og i blant skriver jeg dem ut til porteføljen min.»

«Det er veldig viktig at jeg kan ta nøyaktige bilder av modellen jeg skaper, slik at kunden kan se hvordan den kommer til å se ut,» sier Hattie. Bildekvaliteten er like viktig for henne når det gjelder å ta bilder av ferdigstilte prosjekter. «Jeg trenger bilder av høy kvalitet av mine tidligere prosjekter, slik at jeg kan se på bildene og huske hvordan jeg skapte modellen, hvis jeg skal lage noe liknende.»

In the studio sharing images of the creative process

Tidligere tok Hattie bilder med telefonen, men hun ble stadig mer oppmerksom på begrensningene.

"Selv om telefonkameraer er praktiske, fikk jeg aldri flotte bilder under dårlige lysforhold, og bildene ble ikke skarpe nok til min bruk."

Hattie merket store forbedringer straks hun begynte å bruke EOS 4000D. «Den mest påtagelige forskjellen var at bildene var mye mer detaljrike. Fargen var mer nøyaktig, og kameraet fungerte mye bedre under dårlige lysforhold.» Det å kunne ta bilder med høyere oppløsning av prosjektene hadde også andre fordeler. «Nå kan jeg skrive ut bildene mine og være sikker på at de blir bra. Og siden de er av høy kvalitet, kan jeg knipse i vei og redigere dem senere – beskjære rundt en detalj, for eksempel.»

Shooting with background blur

Hattie, som ikke var kjent med speilreflekskameraer fra før, er imponert over hvor enkelt det er å bruke EOS 4000D. «Da jeg først fikk kameraet, begynte jeg å ta mange flere bilder av modellene mine, fordi det var så enkelt å ta flotte bilder av dem.» Hun syntes at kameraets Wi-Fi-tilkobling var like intuitiv. «Det er veldig enkelt å overføre bildene fra kameraet til telefonen, så når jeg er ute på vift, kan jeg enkelt dele dem med kunder eller det kreative teamet i studioet.»

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Utstyrt med EOS 4000D tar Hattie nå bilder av høy kvalitet, som hun er stolt over å dele – ikke bare fordi de ser profesjonelle ut, men fordi de virkelig fanger inn den kunstneriske visjonen hennes. Dette er mye takket være de kreative mulighetene kameraet gir, forklarer hun. «Jeg kan bruke ulike objektiver, for eksempel et makroobjektiv, hvis jeg vil få et nærbilde av en modell jeg jobber med. Jeg liker også den grunne dybdeskarpheten – bakgrunnsuskarpheten gjør at prosjektene mine virkelig skiller seg ut.»

Hattie konkluderer med at «fordelen med EOS 4000D er at jeg har mye mer kontroll over bildene jeg tar. Selv om jeg har det travelt, kan jeg få flotte bilder som yter prosjektene mine rettferdighet.»

Er du interessert i EOS 4000D?

Fang inn og del særegne historier med farger, detaljer og flott uskarp bakgrunn, enkelt og intuitivt.

Finn ut mer

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle
  • Canon
  • Kamera
  • ...
  • Fotograferingstips til EOS 4000D fra Hattie Newman