EOS R3

Speilløse kameraer

Canon EOS R3

Flyktige øyeblikk i tiden, tatt med kameraet på måter du aldri trodde var mulig. Velkommen til fremtidens actionfotografering.

Ønsker du å bli kontaktet av en Canon-representant?

Fyll ut det kortfattede skjemaet for å sende inn en forespørsel om å bli kontaktet av en produktspesialist fra Canon.

Spesifikasjoner

 • Stablet sensor

  Stablet sensor med bakgrunnsbelysning

 • Seriefrekvens på 30 bilder/sek

  Kontinuerlig fotografering med opptil 30 bilder/sek. eller 12 bilder/sek. med mekanisk lukker, med AF- og AE-sporing

 • Høyhastighets seriefotografering på opptil 195 bilder/sek.1

  Ta bilder med en seriefrekvens som kan tilpasses

 • Maksimal ISO 102 400

  ISO-følsomhet på opptil ISO 102 400 (kan utvides til ISO 204 800).

 • 24 megapikslers oppløsning

  Den ideelle balansen mellom bildekvalitet, høy ISO-ytelse og filstørrelse

 • Opptil 8-trinns bildestabilisator

  Fjellstø, innebygd bildestabilisator som fungerer sammen med objektivets egen bildestabilisering.

 • Eye control AF

  Velg fokuspunkter eller motiver du vil spore bare ved å se på dem

 • Motivsporing

  Sporer automatisk mennesker, dyr og kjøretøy i både bilde- og videomoduser

 • Vribar skjerm

  Fullt bevegelig berøringsskjerm på 8,2 cm med 4 200 000 punkter

 • Elektronisk søker

  Blackout-fri elektronisk søker med 5 760 000 punkter med oppdateringsfrekvens på 120 bilder/sek og 100 % dekning

 • Wi-Fi og Bluetooth

  Trådløs tilkobling for fjernkontroll og bildeoverføring

 • 6K RAW

  60 bilder/sek. med stor fleksibilitet til å endre innstillinger, for eksempel hvitbalanse, i etterproduksjonen

 • 4K 120p

  Ta opp svært detaljrik video i sakte film

 • 240p full HD

  Ta opp svært detaljrik video i sakte film

 1. AE- og AF-sporing er ikke tilgjengelig i høyhastighetsmodus. Du kan angi opptil 50 bilder du har tatt
Fastvareutgivelse 22. juli 2022 har lagt til opptil 195 bilder/sek kontinuerlig fotografering, 240p Full HD-video og en rekke andre nyttige funksjoner. Dette kan lastes ned fra støttesiden.
Finn ut mer Se fullstendige spesifikasjoner Få hjelp

OVERSIKT

Her er neste kapittel i EOS-historien

EOS R3 vil gi deg et nytt syn på speilløse kameraer. En ny bakgrunnsbelyst, stablet sensor kan fryse bevegelser ved 1/64 000 og gjøre serieopptak ved opptil 30 bilder/sek., som også kan utvides opptil 195 bilder/sek.1. Intelligent øyestyrt AF gjenkjenner og sporer motiver mens du tar bilder, noe som perfekt for sports-, nyhets- og dyrelivsfotografering.

EOS R3 på et øyeblikksbilde

 • Eksplosiv hastighet med 30 bilder/sek

  Få maksimal lukkerhastighet på 1/64 000 sek. og serieopptak ved 30 bilder/sek. med samtidig AF-/AE-sporing.

 • Mestre bevegelse

  EOS R3 fanger opp flyktige øyeblikk ved 30 bilder/sek. og viser detaljer som du ikke kan se med det blotte øye.

 • Se. Reager. Svar

  EOS R3 bruker vår unike teknologi for øyestyrt autofokus til å fokusere akkurat der du sporer et motiv.

 • Laget for filmer

  EOS R3 er et profesjonelt hybridkamera som kan fange opp video med kringkastingskvalitet og fantastiske stillbilder.

 • Konstruert for profesjonelle

  EOS R3 er konstruert for å tåle påkjenningene fra daglig profesjonell bruk og alt livet har å by på.

 • Avanserte tilkoblingsmuligheter

  EOS R3 bruker den kablede LAN-kontakten og 2,4/5 GHz til å kommunisere med datanettverk, bærbare datamaskiner og mobile enheter for rask og enkel bildedeling og ekstern kamerakontroll.

Mestre bevegelse

EOS R3 fanger opp flyktige øyeblikk ved 30 bilder/sek. og kan utvides opptil 195 bilder/sek.1, noe som viser detaljer som du ikke kan se med det blotte øye.

Kameraets bakgrunnsbelyste, stablede sensor er så rask at fotografen kan bruke en elektronisk lukker til å fryse raske bevegelser, uten å bekymre seg for rullende lukkerforvrengning. Gled deg over en maksimal lukkerhastighet på 1/64 000 sek. pluss 30 bilder/sek. med samtidig AF/AE-sporing for opptil 420 bilder i RAW-filer.

Vil du ha mer? Med egendefinert, kontinuerlig fotografering i høy hastighet kan EOS R3 ta bilder med egendefinert bildefrekvens opp til 195 bilder/sek. og fange opp utsøkte detaljer i motiver i rask bevegelse. Du kan ta opptil 50 bilder i én serie, og bildene kan lagres som JPEG, HEIF eller RAW.

Når du bruker kameraets elektroniske lukker, kan du nå bruke blitssynkronisering – både med Canon Speedlite-blitser og tredjeparts studioblitsenheter – som hjelper deg med å balansere dagslyset og blitsen, selv i sterkt lys, eller fryse motiver som beveger seg raskt.

EOS R3

Avansert øyestyrt AF

Har du noen gang følt at kamera kan lese tankene dine? EOS R3 bruker vår unike teknologi for øyestyrt autofokus til å fokusere akkurat der du ser. Denne enestående AF-kontrollen sørger for at kameraet kan reagere like raskt som du gjør, slik at du kan holde tritt med scener i stadig endring.

EOS R3

Vår beste motivsporing til nå

Ved hjelp av kunstig intelligens med avansert læringsteknologi og tusenvis av bilder fra den virkelige verden, har vi lært EOS R3 å gjenkjenne mennesker, dyr og kjøretøy trygt og nøyaktig, uansett hvor de beveger seg i bildet.

Personer kan spores selv om de har på seg en hjelm med maske eller solbriller. Når du tar fotograferer motorsport, kan EOS R3 gjenkjenne motorsykler og racerbiler. Det kan til og med skille mellom lukkede og åpne førerhus, og fokuserer på hjelmen til føreren når den er synlig.
EOS R3

En fusjon av video- og stillbildeytelse

EOS R3 er et profesjonelt hybridkamera som kan fange opp video med kringkastingskvalitet og fantastiske stillbilder. Kameraet er spekket av funksjoner som gir filmskapere muligheten til å være mer kreative, og kan ta opp oversamplet 4K- eller 6K RAW-opptak internt på et CFExpress-kort. Canon Log 3 gir større dynamisk rekkevidde og fargegraderingsmuligheter.

Objektgjenkjenningen som er tilgjengelig for stillbildefotografer, er også tilgjengelig for filmskapere, slik at du kan spore objekter i bevegelse rundt om i bildet og holde dem i skarp fokus selv når du arbeider.
EOS R3

Koblet til verden

Tilkobling er avgjørende for sports- og nyhetsfotografer. EOS R3 bruker den kablede LAN-kontakten og 2,4/5 GHz Wi-Fi til å kommunisere med datanettverk, bærbare datamaskiner og mobile enheter for rask og enkel bildedeling og ekstern kamerakontroll. EOS R3 er også kompatibelt med Mobile File Transfer-appen vår som gir profesjonelle fotografer mulighet til å legge til metadata og overføre bilder fra en smarttelefon, enten med Wi-Fi-tilkobling eller mobiltelefondata.

EOS R3 har også en ny flerfunksjonsko for tilbehør som gir datakommunikasjon og strøm til nytt tilbehør, og som også fungerer som en sko for eksisterende Speedlite-blitser og utløsere.
EOS R3

Utformet og konstruert for proffene

EOS R3 er konstruert for å tåle påkjenningene fra daglig profesjonell bruk og alt livet har å by på.

Det robuste kamerahuset i magnesiumlegering er støv- og vanntett på samme nivå som de legendariske kameraene i EOS-1D-serien vår, i alt fra støvstormer til høljregn. Ha tryggheten du trenger til å fortsette arbedet uansett værforhold.

EOS R3

Passer perfekt inn i ditt eksisterende system

EOS R3 passer perfekt inn i ditt eksisterende system og kan brukes side om side med andre speilløse kameraer eller speilreflekskameraer.

Kameraet får strøm fra et LP-E19-batteri med høy kapasitet, det samme som du finner i kamerahusene i EOS-1DX-serien. EF-objektivene dine vil også fungere akkurat som de skal, takket være en rekke fatningsadaptere av høy kvalitet som også kan gi ekstra funksjonalitet, for eksempel en kontrollring eller drop-in-filtre

EOS R3-kameraet har intuitive kontrollere og enestående ergonomi, og er et resultat av tre tiår med utvikling som hele tiden har gjenspeilet behovene til profesjonelle fotografer. Få enestående ergonomi med et velkjent og intuitivt grensesnitt.

EOS R3

Responsive kontroller som kan tilpasses

EOS R3 er en helproff maskin. Kameraets form gjenspeiler kameraene i EOS-1DX-serien vår, men er mindre og lettere med noen av designprinsippene fra det speilløse EOS R-systemet for førsteklasses håndtering.

Kameraet har et utvalg av kontroller med både en multikontroller og en smartkontroller som ligger instinktivt innenfor rekkevidden til tommelen din. Tre tilpassbare hjul på kamerahuset, samt en objektivkontrollring på hvert RF-objektiv, gjør at lukkerhastighet, blenderåpning, ISO og eksponeringskompensasjon enkelt kan justeres med kameraet ved øyet. En umiddelbar digital telekonverter på 1,6x er også tilgjengelig med et knappetrykk for utvidet rekkevidde – spesielt nyttig for beskjæring på stedet med redusert behov for etterbehandling.

EOS R3 er også utstyrt med en vribar skjerm med høy oppløsning på fire millioner punkter som er klar og tydelig, selv i sterkt lys. Dette gjør det enkelt å komponere bilder fra kreative perspektiver. To kortspor gjør at bilder og videoopptak kan skrives til lett tilgjengelige SD-kort (med støtte for UHS-II) eller superraske, toppmoderne CFExpress-medier.

EOS R3

Bruke elektronisk lukker med blits

Når du bruker kameraets elektroniske lukker, kan du nå bruke blitssynkronisering – både med Canon Speedlite-blitser og tredjeparts studioblitsenheter – som hjelper deg med å balansere dagslyset og blitsen, selv i sterkt lys.

EOS R3

«VI TRENGER HASTIGHET. VI MÅ VÆRE RASKERE OG BEDRE ENN ANDRE. DERFOR BRUKER VI DETTE KAMERAET.»

Photographer looking down view finder

Canon har som mål å oppnå null CO2-utslipp som følge av vanlig drift innen 2050

Dette kan vi oppnå gjennom en gjennomsnittlig forbedring på 3 % per år i CO2-utslippsforbedringsindeksens livssyklus per produkt. Hvis dette opprettholdes, vil det utgjøre en reduksjon på omtrent 50 % fra 2008-nivåene innen 2030. Vi anerkjenner at dette er i tråd med reduksjonsnivået som kreves av Parisavtalen.

Vi kommer til å fortsette å gjennomføre målvurderinger fra et langsiktig perspektiv, for å kontrollere bidraget vårt til et samfunn med mindre CO2-utslipp.

Vil du bli kontaktet av en Canon-representant?

Fyll ut skjemaet under med dine opplysninger, så vil du bli kontaktet av en representant fra Canon.

Sammenligning av EOS R3

Se en sammenligning av EOS R3 med Canons andre profesjonelle fullformatskameraer.

Funksjon

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Effektive piksler (ca. MP)

24,1 megapiksler
20,1 megapiksler
45,0 megapiksler

Innebygd bildestabilisering

Ja, fordelene med opptil 8 trinn avhengig av objektivet som brukes 1
Ikke tilgjengelig
Ja, fordelene med opptil 8 trinn avhengig av objektivet som brukes 1

Motivgjenkjenning

Ansikt, øye, dyr og kjøretøy
Personer
Kropp, ansikt, øye, dyr

Autofokus i lite lys

Følsom ned til -7,5 EV2
Følsom ned til -4EV eller -6EV med sanntidsvisning 2
Følsom ned til -6 EV2

Hastighet ved serieopptak (bilder/sek)

12 bilder/sek med Servo AF
30 bilder/sek. med elektronisk, stillegående lukker og Servo AF 3
195 bilder/sek. AF/AE fast
20 bilder/sek. med mekanisk lukker, Servo AF
20 bilder/sek med elektronisk, stillegående lukker og Servo AF
12 bilder/sek med Servo AF
20 bilder/sek med elektronisk, stillegående lukker og Servo AF 3

Filmer

6K 12-biters RAW-opptak (RAW / RAW Light) ved opptil 60 bilder/sek.
4K-opptak med opptil 120 bilder/sek
Full HD opptil 240 bilder/sek
Canon Log 3 / HDR PQ 10-biters 4:2:2 internt opptak
All-I- / IPB- / IPB Light-komprimering 10-biters 4:2:2 ukomprimert 4K 60p til ekstern opptaker
5,5K 12-biters RAW-opptak (RAW / RAW Light) ved opptil 60 bilder/sek.
4K med opptil 60 bilder/sek
Full HD med opptil 120 bilder/sek
Canon Log 1 / Log 3 / HDR PQ [7] 10-biters 4:2:2 internt opptak
All-I/IPB-komprimering 10-biters 4:2:2 ukomprimert 4K 60p til ekstern opptaker
8K med opptil 30 bilder/sek
4K med opptil 120 bilder/sek
Full HD med opptil 120 bilder/sek
4K-intervallopptak
Canon Log 1 / 3 [7] / HDR PQ 10-biters 4:2:2 internt opptak
All-I- / IPB- / IPB Light-komprimering 10-biters 4:2:2 ukomprimert 4K 60p til ekstern opptaker
8K fullformat eller beskåret 5K ProRes
RAW fra eksternt opptak via HDMI til
Atomos Ninja V+

Funksjonshjul

Hovedhjul
Hurtigkontrollhjul 1
Hurtigkontrollhjul 2
AF-flerkontroll
Smartkontroller
Toppanelskjerm
Hovedhjul
Hurtigkontrollhjul
AF-flerkontroll
Smartkontroller
Toppanelskjerm
Hovedhjul
Hurtigkontrollhjul 1
Hurtigkontrollhjul 2
AF-flerkontroll
Toppanelskjerm

LCD-skjerm

8cm / 3,2 inch
LCD-skjerm med 4,15 millioner punkter
Vribar berøringsskjerm
8 cm / 3,15 inch
LCD-skjerm med 2,1 millioner punkter
Fast
8 cm / 3,15 inch
LCD-skjerm med 2,1 millioner punkter
Vribar berøringsskjerm

Søker

0,5-type elektronisk søker
0,5-type
OLED-skjerm med 5,76 millioner punkter
23 mm øyepunkt / 0,76 x 4 forstørrelse opptil 120 bilder/sek.
Optisk søker
20 mm øyepunkt/ 0.76x forstørrelse
0,5-type elektronisk søker
OLED-skjerm med 5,76 millioner punkter
23 mm øyepunkt/ 0.76x forstørrelse
Opptil 120 bilder/sek

Nettverk

5 GHz / 2,4 GHz og Bluetooth™
Støtte for 5.0-funksjoner – EOS Utility, smarttelefon, opplasting til image.canon, trådløs utskrift, Ethernet-port
Innebygd 2,4 GHz Wi-Fi og Bluetooth™
Trådløs 5 GHz-sender WFT-E9-tilbehør (tilleggsutstyr)
Ethernet-port
5 GHz og 2,4 GHz Wi-Fi og innebygd Bluetooth™ [9]
Trådløs sender WFT-R10-tilbehør (tilleggsutstyr)

Kamerahusvekt (inkludert batteri og minnekort)

1015 g
1440 g
738 g

Kortspor

1 x CFExpress type B
1x SD/SDHC/SDXC og UHS-II
2 x CFExpress
1 x CFexpress
1x UHS-II SD

Batteri

LP-E19
USB-lading via PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
USB-lading via PD-E1

Batterikapasitet

620 bilder (EVF-strømsparingsmodus)
860 bilder (LCD-strømsparingsmodus)
2850 bilder ved fotografering med søker
610 bilder ved fotografering med sanntidsvisning
320 bilder (EVF-strømsparingsmodus)
490 bilder (LCD-strømsparingsmodus)

 1. Åtte trinn i henhold til CIPA-standarden med RF 24-105 mm F4 IS USM ved en brennvidde på105 mm.
 2. Det laveste AF-lyset er tilgjengelig med et f/1,2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, ved 23 °C / 73 °F, ISO 100 unntatt RF-objektiver med et DS-belegg (Defocus Smoothing).
 3. Under Servo AF kan bare RF-objektiver og enkelte EF-objektiver brukes til serieopptak ved maksimal hastighet. Hvis du vil ha mer informasjon om støttede objektiver, kan du se Canons offisielle nettsted.
  Hastigheten for serieopptak kan bli redusert av objektiv, lukkerhastighet, blenderåpning, blits, behandling av flimmerreduksjon, motivforhold og lysstyrke (for eksempel når fotograferer på et mørkt sted).
 4. Med 50 mm objektiv på uendelig og –1 m –1 dpt.
 5. Basert på CIPA-standarden og ved bruk av batteriet som fulgte med kameraet, hvis ikke annet er angitt. I strømsparingsmodus.
EOS R3

Innholdet i esken

 • EOS R3-kamerahus

 • Liten ER-h-øyemusling

 • Deksel for ER-SC1-tilbehørssko (støv- og vannbestandig)

 • Camera Cover R-F-5

 • Rem ER-L1

 • Batterilader LC-E19

 • Batteripakke LP-E19

 • Battery Pack Cover

 • Strømkabel (EU)

 • Grensesnittkabel IFC-100U (uten kjerne)

 • Beskyttelse for grensesnittkabel IFC-100U

 • Brukerhåndbok (EU1)

Tilbehør

 • Speedlite-blits

  Speedlite EL-5

  En kraftig, avansert blits med rask opplading, stor kreativ kontroll og enestående ytelse i alle situasjoner.
 • DM-E1D
  For ren, klar digital lyd bør du velge den retningsstyrte DM-E1D-stereomikrofonen med multifunksjonssko for sin pålitelighet og rask tilgang til innstillinger via LCD-skjermen til et kompatibelt kamera.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Denne adapteren opprettholder værforseglingen og konverterer Speedlite-blitser med en vanlig 5-pinners fot, slik at den kan brukes på kameraer med multifunksjonssko.
 • Speedlite ST-E10
  En ultrakompakt Speedlite-sender som tilbyr avanserte trådløse funksjoner og kontroll for opptil 15 kompatible blitser.
 • ER-He

  ER-hE-øyemusling

  En stor roterende øyemusling som passer til både venstre og høyre øye, slik at brillebrukere får fullt utbytte av øyestyrt fokusering på EOS R3.
 • EOS R3
  Koble til en smarttelefon via denne flerfunksjonsskoen for å få enestående integrering mellom kamera og apper som byr på nye muligheter for arbeidsflyten din.
 • I profesjonelle hender

 • ARTIKKEL

  Kan Canon EOS R3 holde tritt med den bittelille og lynraske hvitbrystloen?

  Den italienske naturfotografen Bruno D'Amicis tester ut EOS R3 mens han fotograferer en sjelden og utrolig rask fugl på strendene i Abruzzo.

 • ARTIKKEL

  Terrengkjøring med Canon EOS R3

  «Det utkonkurrerer alt jeg har jobbet med tidligere!» Motorsportfotograf Vladimir Rys tester ut EOS R3 under sitt første elektriske rally.

 • ARTIKKEL

  Livet på racerbanen med Canons superteleobjektiver

  Motorsportsfotografen Vladimir Rys bruker Canon RF 400mm F2.8L IS USM- og RF 600mm F4L IS USM-objektiver på Canon EOS R3 når han fotograferer de raske rallybilene.

 • ARTIKKEL

  Forklaring på øyestyrt AF

  Hør historien om Canons fantastiske system for øyestyrt AF som angir eller bytter AF-punkt ved å registrere hva du ser på.

 • Relaterte produkter

 • Speilløse kameraer

  EOS R5

  Du tror du vet alt om speilløse systemkameraer? Tro om igjen. EOS R5s kompromissløse ytelse er en revolusjon for fotograferingen og filmskapingen din.
 • Speilløse kameraer

  EOS R6

  Uansett hva du filmer eller tar bilder av, og hvordan du gjør det, lar EOS R6 deg være kreativ på måter du simpelthen ikke trodde var mulig.
 • Speilreflekskameraer

  EOS-1D X Mark III

  Livet er fullt av flyktige øyeblikk. Med EOS-1D X Mark III kan du forevige flere av dem og dele din visuelle historie med verden.