En gruppe fotografer som fotograferer et vulkanutbrudd

Canon Club Exclusive
reiserute for vulkanfotografering med Ulla Lohmann

Høydepunkter på turen (13–21. mai 2024):

Opplev vulkanen Stromboli om natta: Gå opp dit sammen med en guide Øya Stromboli, bygningene der og innbyggere Båttur mellom De eoliske øyer Bestig Etna og opplev solnedgangen Lavagrotte på Etna Historiske Taormina med solnedgang på Isola Bella Siciliansk livsstil og god mat Overnatting med vulkanutsikt og/eller havutsikt (Etna og Stromboli) Liten og tett turgruppe med maks 8 deltakere Din turguide Ulla Lohmann.

Inkludert i programmet:

  • Ulla Lohmann som turguide – hun har omfattende kunnskaper om vulkaner og fotografering
  • Transport underveis i programmet, inkludert ferge
  • 4 netter på Sicilia, 4 netter på Stromboli
  • Halvpensjon under turen
  • 4 dager med «drikk så mye du vil» under middagen (så mye siciliansk vin du vil ha)
  • Fly, overnatting, reiseforsikring


Ikke inkludert:
  • Utflukter og inngangsbilletter som ikke er en del av programmet
  • Annen drikke enn nevnt ovenfor og driks/tips
  • Personlige utgifter

Program (kan endres på grunn av vulkanaktiviteten og været)

Dag 01

Individuell ankomst i Catania innen kl. 15, der du blir hentet og kjørt til overnattingsstedet. Rundt kl. 16 kjører vi sammen til Taormina, der vi utforsker byen og fotograferer solnedgangen. Turen går tilbake til overnattingsstedet, der den første legendariske sicilianske middagen venter på dere. Siciliansk vin (så mye du vil ha) betales av oss!

Dag 02

Det mektige fjellet Etna! Vi starter på Rifugio Sapienza (1935 m) og fraktes komfortabelt videre av taubanen til La Montagnola på 2500 meter. Utsikten herfra er fantastisk! Catania der nede, en rykende Etna bak deg … Herfra kan vi utforske (valgfritt) et sidekrater og et nydelig utsiktspunkt, Laghetto-krateret (2580 m). Der kan vi observere sørøstkrateret og varme føttene litt samtidig! Under oss er det fumaroler, steder der det kommer ut ikke-giftig varm gass. De som liker en fjelltur, kan gå ned til fots (1,5 time, 565 høydemeter fra taubanen). De andre kan bli med den komfortable taubanen ned, ta seg en aperitivo på Rifugio Sapienza eller utforske Silvestri, rett bak taubanen, som har flott utsikt. Når vi møtes igjen, velger vi det beste stedet for en forhåpentligvis spektakulær solnedgang. Du får selvfølgelig lære mye om vulkaner og fotografering i dag. Etter middagen, avhengig av kveldsforholdene, vil vi kunne fotografere Etna med stjernehimmelen over seg, komfortabelt fra hotellets terrasse.

Dag 03

Avhengig av aktiviteten til Etna skal vi enten utforske det beste stedet å se vulkanutbruddet, komme nærmere lavastrømmen eller oppholde oss i vulkanens skråninger for å bli bedre kjent med «Mama Etna». Vi besøker enten de 1200 grader varme lavastrømmene eller ser på rare og nydelige formasjoner av avkjølt lava, for eksempel en lavatunnel, eller opplever hvorfor «Aa Lava» kalles nettopp det. Vår venn og kunstfotograf Dario Lo Scavo (www.darioloscavo.com) viser oss sitt vakre galleri med en visuell dokumentasjon av alle de store utbruddene på Piano Provenzana (1810 m). Du får lære mer om vulkaner og hvordan du tar vulkanbilder. Vi utforsker området rundt Etna Norte, der et utbrudd har ødelagt skiheisene, og så tar vi en valgfri fottur, for eksempel til Monti Sartorius med panoramautsikt over Etna og havet. Eller du kan slappe av på Rifugio Citelli og nyte en fantastisk latte macchiato. Etterpå: Gjør deg klar for solnedgangen, en overdådig middag med gratis vin og enda en mulighet til å ta et bilde av Etna med stjerner over.

Dag 04

Tid for å nyte den gode frokosten og til å pakke. Etterpå drar vi til Milazzo. Vi viser deg stedet med den beste pistasjisen på Sicilia, nær havnen der vi tar hurtigferga til Stromboli. Når vi kommer til Stromboli, merker du det med en gang: Klokkene tikker annerledes her. Folk har nok ikke klokker engang, men tid har de. Vi sjekker inn på det eksklusive boutiquehotellet. Her er rommene langt fra standard. Federica Masin har designet hvert av dem og utstyrt dem med masse kjærlighet og fantastiske vulkanmalerier. Hvis du har et enkeltrom, har du ditt eget bad og en egen inngang, men fellesområdet med kjøkken og stue deles med en annen gjest. Vi nyter et hjemmelaget måltid fra Federicas fantastiske kjøkken, og drar deretter til «Osservatorio» (45 min, 120 m høyere over havet) for å fotografere og observere Strombolis utbrudd fra et hemmelig fotosted i nærheten. Vær forberedt på et øyeblikk med gåsehud og respekt hvis du får se ditt første utbrudd! Jeg ser frem til å dele dette uforglemmelige øyeblikket med deg. Hvis du ikke har lyst til å gå tilbake til landsbyen, kan du ta en skyttelbuss. Tips: Ha vinduet åpent om natta for å høre bølgene og vulkanen.

Dag 05

En morgen du kan slappe av! Frokosten leveres på rommet, og du har tid til å nyte den i eget tempo. Senere møtes vi for å lære mer om Stromboli-vulkanen og for å ta en gjennomgang av bildene fra kvelden før. Etter en sen lunsj på hotellet klatrer vi opp vulkanen, ledsaget av en guide fra Magmatrek – så høyt vi får lov til på det aktuelle tidspunktet. For øyeblikket er fotturen 9 kilometer lang og tar oss til et utsiktspunkt i 400 meters høyde. Den har en høydestigning på hele 450 meter og tar ca. 2,5 timer én vei, inkludert hvile- og fotostopp. Som regel er det en enkel, men litt steinete sti, og litt brattere bare i den ene enden. Men ikke bekymre deg. Den fantastiske guiden vår har erfaring med turtempo og hvilestopp, og vi kan hjelpe deg om nødvendig. Vi går sakte, og hvis du er i normal form, bør ikke turen være et problem i det hele tatt. (Test hjemme om du kan gå i 2–3 timer med maks 10 pauser (på under 5 min hver) og med en liten bakke.) Vulkanguiden og vennen vår er klar til å dele sin omfattende kunnskap om Stromboli og sin erfaring med å bo nær en aktiv vulkan hver eneste dag. Turen er valgfri! Hvis du ikke ønsker å gå en så lang tur, kan du ta den samme ruten som i går (45 min, 120 m høydestigning) eller ringe en transporttjeneste som tar deg til Osservatorio, der du kan kose deg med en deilig pizza og se utbruddene fra et bra fotosted. Idet sola går ned i Middelhavet, starter et imponerende syn: utbruddene fra Stromboli. Garantert minneverdige øyeblikk og flotte bilder! For de som befinner seg på det høyeste utkikkspunktet: Vi tar deg tilbake til et trygt sted på 290 meter, der du kan være så lenge du vil, for å oppleve naturkreftene på sitt ypperste. Nok en uforglemmelig kveld … som alle andre kvelder sammen med vulkanen og flotte mennesker.

Dag 06

Sov lenge – eller hvis du er en morgenfugl, kan du fotografere soloppgangen! Sent på morgenen møtes vi igjen for en fotosamtale, for å lære mer om tradisjoner på Stromboli og for å få inspirasjon til hvordan man kan kontakte og fotografere folk i den pittoreske landsbyen, der det venter fotomuligheter på hvert hjørne. Deretter drar vi på en båttur rundt øya med en stopp på «Strombolicchio», en gammel vulkansk kjegle midt i havet – ikke bare et bra fotosted, men også et fantastisk sted å ta en svømmetur! Neste stopp er Ginostra, en liten landsby med 40 innbyggere som ligger ved foten av den mektige vulkanen. Det er ikke mange turister som kommer hit, og du føler det autentiske livet på hvert hjørne. Etter en ny badestopp ved en hule det går an å svømme gjennom, og med interessante steinformasjoner fortsetter turen til «Sciara del Fuoco», et steinete område med ur, eller talus, der lavasteinene fra Stromboli ruller ned i vannet med en karakteristisk suselyd og fuglene venter på neste bytte. Du vil bli overrasket over størrelsen på alt sammen! På kvelden klatrer vi opp til vulkanen igjen, denne gangen via en kortere rute og til et utsiktspunkt på 290 meter (valgfritt – det er også mulig å ta en buss frem og tilbake til «Osservatorio» eller å slappe av på hotellet). Du kan bli værende så lenge du vil, helt til du har fått drømmebildet ditt.

Dag 07

Denne dagen blir en slags reservedag, men den vil også være fylt med flotte bilder og opplevelser. Jeg vil gjerne introdusere deg for hvordan du behandler vulkanbilder, og du får oppleve at vulkanene er avhengighetsskapende: Du kommer heller ikke til å klare å vente med stige opp til Stromboli igjen og nyte det unike synet av enorme eksplosjoner og glødende lava om natta.

Dag 08

Vi står opp veldig tidlig om morgenen, slik at vi også får tid til å fotografere soloppgangen med den kommende dagens farger. I dag er det dessverre på tide å si: «Ha det bra, Stromboli – ha det bra, dere fantastiske mennesker på øya!» Vi forlater øya i en saktegående ferge. Turen med lastebåten er en fin måte å se De eoliske øyene på, og til å ta bilder fra en høyere synsvinkel. Den gir oss fem timer til å beundre det turkise vannet og se de forskjellige eoliske øyene: Panarea, Salina, Lipari, Volcano – den sistnevnte ga navnet sitt til noe vi liker så godt: vulkaner. Når vi kommer frem til Milazzo, er et mellomstopp på min favoritt-«gelateria» obligatorisk før vi kjører tilbake til La Terra Dei Soigeri, hotellet vårt fra begynnelsen av turen. Avhengig av formen din kan vi stoppe for å ta en svømmetur i den vakre elven Alcantara på veien, eller slappe av ved hotellbassenget om ettermiddagen. Under den siste middagen (vi spanderer vinen!) med utsikt over Etna får vi tid til å se gjennom en fantastisk reise som vi har opplevd sammen.

Dag 09

Transport til flyplassen eller med buss fra hotellet eller fra oss.

Merk: Programmet kan variere avhengig av situasjonen på vulkanen, været og andre ytre forhold.

TEKNISKE DATA for alle turer:

Dag 2:

Etna: Laghetto-krateret. Fotturen er valgfri. Du kan også se og fotografere Etna fra stasjonen som du kommer til med taubanen. Lengde på ruten: 3 km. Høydeforskjell: opp 80 m – ned 80 m. Høyde: 2500–2580 m Vanskelighetsgrad: middels (løs vulkansk sand). Fysisk krevende: middels. Varighet: ca. 1 time (fotostopp ikke inkludert). Etna: Turen ned går fra taubanestasjonen La Montagnola til Rifugio Sapienza. Fotturen er valgfri. Du kan også ta taubanen ned og ta en aperitivo der, eller utforske sidekrateret Silvestri (10 min tur på flatt underlag). Lengde på ruten: 5 km. Høydeforskjell: opp 0 m – ned 565 m. Høyde over havet: 2500–1935 m. Vanskelighetsgrad: lett (vei uten dekke). Fysisk krevende: middels (høyt over havet). Varighet: ca. 1,5 timer (fotostopp ikke inkludert).

Dag 3:

Etna: Monti Sartorius. Fotturen er valgfri. Du kan også bli værende på Rifugio Citelli (1740 m) og kose deg med en latte macchiato. Lengde på ruten: 3 km. Høydeforskjell: opp 80 m – ned 80 m. Høyde: 1600–1680 m. Vanskelighetsgrad: lett til middels (én kort og bratt stigning på 50 meters høyde i løs sand). Fysisk krevende: lite. Varighet: ca. 1 time (fotostopp ikke inkludert).

Dag 4:

Stromboli: Pizzeria Osservatorio. Hvis du ikke føler for en fottur, kan vi ordne transport for deg (EUR 5 per vei, som du betaler selv – eller gratis hvis du spiser pizza eller tar noe å drikke der). Lengde på ruten: 2,6 km. Høydeforskjell: opp 120 m – ned 120 m. Høyde over havet: 0–120 m. Vanskelighetsgrad: lett (på asfaltert vei). Fysisk krevende: lite til middels (kan være varmt i sola). Varighet: ca. 45 min (fotostopp ikke inkludert).

Dag 5:

Stromboli: Guidet fottur til det høyeste tillatte punktet (juli 2022: fottur til 450 meter). Hvis du ikke føler for å gå, kan vi ordne transport for deg til Pizzeria Osservatorio. Lengde på ruten: 9 km. Høydeforskjell: opp 450 m – ned 450 m. Høyde: 350 m. Vanskelighetsgrad: middels til hard. (Liten sti med steinete partier, litt bratt. Det kan være varmt i sola.) Fysisk krevende: middels (hvis du er i normal form), hard (hvis du ikke er vant til å gå tur). Varighet: ca. 2,5 timer hver vei (stopp for å hvile inkludert).

Dag 6+7:

Stromboli: Fottur til det høyeste tillatte punktet uten guide (juli 2022: fottur til 450 meter). Hvis du ikke føler for å gå, kan vi ordne transport for deg til Pizzeria Osservatorio. Lengde på ruten: 3,5 km. Høydeforskjell: opp 290 m – ned 290 m. Høyde: 290 m. Vanskelighetsgrad: lett til middels. (For det meste asfaltert vei, cirka 200 m smal vei med steinete partier. Det kan være varmt i sola). Fysisk krevende: Lett (hvis du er i normal form), middels (hvis du ikke er vant til å gå tur). Varighet: ca. 1,3 time hver vei (fotostopp ikke inkludert).