Gullrutenominasjon for dramaserie filmet med Canon EOS speilreflekskamera

TV2-serien om samlivsterapauten Dag Refsnes er nominert til Gullrutens fagpris for beste foto dramaproduksjon. Serien er filmet i sin helhet med Canon EOS speilreflekskamera.

I høst kunne You Connect fortelle om TV2-dramaet Dag som er helt og fullt filmet med Canon EOS speilreflekskameraer. Nå er serien nominert til Gullruten 2011 i kategorien Beste foto dramaproduksjon.

Kamerakameratene, gjengen bak serien, er også i gang med å produsere andre sesong av den mørke komedien om samlivsterapauten som vil at folk skal leve alene slik som han selv. Alte Antonsen spiller hovedrollen som Dag Refsnes, og med seg har han også skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Tuva Novotny, Silje Torp Færavaag, Agnes Kittelsen og Ine Jansen.

Serien er også nominert i kategoriene Beste TV-drama, Beste manus - drama, og Beste kostyme/sminke. Samtidig er både Atle Antonsen og Anders Baasmo Christiansen er nominert til beste mannlige skuespiller, og Tuva Novotny er nominert til Beste kvinnelige skuespiller for rollen som Eva.

Fordelene med å filme med speilrefleks fra Canon.

Håvard Karlsen, b-kameraoperatør og Canon-konsulent på serien forteller at mulighetene kameraet gir for å filme i ekstremt lite lys var en stor fordel for denne produksjonen, ettersom man ikke gjorde opptakene i studio, men i reelle omgivelser. I tillegg gir kameraene den riktige ”film-looken” med kontrollen man har over dybdeskarpheten. ”Dette er litt av en opplevelse! Ikke bare fordi vi skyter med speilrefleks, men det er også det mest crazy manuset noensinne brukt i Norge, tror jeg. Dette er noen av de mest sinnssyke scenene jeg har skutt!" skriver Håvar Karlsen på sin blogg.

 

Følg oss på Facebook for oppdateringer, konkurranser og nyheter fra Canon Norge.

 

Skrevet av Maria Tornes for You Connect, Canon Norge


spacer
					image
Følg oss på Facebook
  • Canon
  • ...
  • You Connect Dag Refsnes