Darkness within ourselves - a tribute to Canon PowerShot G12

Canon Norge og designbyrået Anti Ink inviterte på slutten av fjoråret ti kjente Canon-brukere til å tolke temaet ”Darkness within ourselves” med sitt PowerShot G-seriekamera. Resultatet ble vist onsdag 16. februar med en ustilling og åpningsfest hos Anti Ink. Alle bildene skal nå selges til inntekt for WWFs Earth Hour 2011.

Earth Hour er et globalt og visuelt uttrykk for folks vilje til å stå sammen mot klimaendringer. Kampanjen er verdens suverent største. Byer, kommuner, praktbygg, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukker lyset i en time for klimaet. I fjor nådde WWF mer enn en milliard mennesker! WWF - verdenes største miljøorganisasjon, med 50-års jubileum i 2011 - er en global arrangør, med et mylder av samarbeidspartnere rundt omkring.

 

Prosjektet startet ved at vi i Canon ønsket å dele vår lidenskap for bilder gjennom å synliggjøre hva Canon-brukere skaper med sine PowerShot G-serie kameraer. Anti Ink hjalp oss med å finne et tema som både sa noe om PowerShot kameraenes forbedrede egenskap i dårlig lys, det veldedige formålet, Earth Hour - og samtidig åpnet for en personlig tolkning av bidragsyterne. Vi endte dermed opp med temaet ”Darkness within ourselves” som ble tolket av Marcel Lelienhof, Hilde Holta-Lysell, Yvan Rodic alias Facehunter, Tuva Novotny, Nicolai Bjerrum, Julie Pike, Maya Vik og Antonella Arismendi, samt de tre jente bak bloggen Anywho.dk: Ingrid Munch Jørgensen, Stephanie Gundelach og Elise Born - alle brukere av Canon PowerShot G-serien. 

 

Grunnen til at vi fokuserte på et kompaktkamera som Canon PowerShot G-serien var fordi vi ønsket å vise at man ikke trenger være en profesjonell fotograf med det dyreste, mest profesjonelle utstyret for å skape vakre og spennende bilder.
Canon PowerShot G12 er et digitalt kompaktkamera lite nok til å ha med seg til enhver tid, men med fordelene og funksjonene til et profesjonelt kamera. Dermed tillater det brukerne å flotte bilder av situasjoner, motiver eller hendelser man møter.

 

Bidragsyternes tolkninger er nå også samlet i en fotobok som er produsert i et begrenset opplag på 150 enheter. Denne boken vil være tilgjengelig i fotobutikken FotoVideo, som også står for produksjonen av bøkene.
Bildene fra utstillingen er trykket i størrelsen 70x100 cm, montert på aluminium, og selges til høystbydende fra 8. til 22. mars hos QXL.no. Du finner auksjonen her: http://darkness.qxl.no  Inntektene går uavkortet til WWF.

 

Støtt WWFs arbeid for å beskytte levende natur mot klimaendringer og andre trusler: By på et bilde til inntekt for deres viktige arbeid og husk å slukke lyset lørdag 26. mars kl 20:30 - 21:30!Du finner bildene fra kvelden på vår side på facebook.

 

Skrevet av Maria Tornes for You Connect, Canon Norge

spacer
					image
Følg oss på Facebook