HDV1080i

Opptak på kassett (HDV)

Velger du et Canon HD videokamera får du et kamera som lagrer film på kassett i det populære High Definition Video (HDV)-formatet.

HDV lagrer filmopptak med ekstremt høy HD-kvalitet på HDV- eller miniDV-kassetter. Bildekvaliteten er så god at mange kameramodeller med profesjonell kvalitet også har lagring på HDV, inkludert Canons egen X-serie med videokameraer.

HDV bruker avansert kompresjonsteknologi for å krympe den enorme mengden videodata som en HD-film inneholder. Uten å ofre bildekvalitet kan du lagre så mye HD-film som kassetten tillater (vanligvis litt over en time).

HDV har også en rekke andre viktige fordeler. Ettersom det brukes kassettbånd for lagring, er det er meget rimelig løsning. HDV er også perfekt hvis du liker å redigere bildeopptakene dine. Både bilder og lyd lar seg enkelt overføre til en datamaskin via en enkel Firewire-kabel. Nesten alle vanlige PC- og Mac-videoredigeringsprogrammer er også kompatible med HDV-standarden.

Oppklaring
Når du skal velge et HD-kamera eller HD-TV, finnes det to standarder – HD Ready 720 og Full HD 1080. Dette henviser til antall linjer med informasjon i bildet: Full HD-standard gir den høyeste kvaliteten.

Alle filmopptak i HD-kvalitet blir gode – men det er verdt å huske på at alle Canons HD-videokameraer lagrer opptak med Full HD-standard – dermed får du den høyeste oppløsningen som et HDTV kan vise.

Kompatible modeller:

 

 

“HDV”- og “HDV”-logoene er varemerker for Sony Corporation og Victor Company of Japan, Limited (JVC).

spacer
					image
HD Home
Teknologi
Canon HD kamerasystem
DIGIC DV II
Canon optikk for HD
Full HD CMOS
Hurtig-AF
Super Range OIS
Egenskaper
HD-SDI ut
Gen lock Input
Tidskode inn/ut
Progressivt opptak
HDMI-terminal
Mikrofoninngang med manuell lydjustering
Full kontroll
Hvilket opptaksformat?
Opptak på kassett
Opptak på DVD
Opptak på harddisk