Forfalskede batterier

Advarsler vedrørende etterligninger av litiumionbatteripakker og ladere.

Advarselen gjelder for følgende Canon-produktgrupper:

  • Digitale kompaktkameraer
  • Digitale speilreflekskameraer
  • Digitale videokameraer

Det har nylig blitt bekreftet at piratkopier av litiumionbatteripakker og ladere for Canon digitale kompaktkameraer, digitale SLR-kameraer og digitale videokameraer er i omløp på markedet, spesielt på Internett auksjoner .

I mange tilfeller er ikke piratkopier utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som oppfyller krav til kvalitet. Som resultat kan de føre til en rekke problemer ved bruk eller lading:

  • funksjonsfeil på produktet
  • uvanlig høy varmedannelse 
  • sprekker og lekkasje, eksplosjon eller brann 
  • skader på brukeren, for eksempel brannsår eller blindhet

For sikkerhetens skyld ber Canon sine kunder om å ikke bruke eller kjøpe piratkopierte produkter i butikker eller på nett.

Canon påtar seg ikke noe ansvar for funksjonsfeil eller ulykker som skyldes uekte litiumbatteripakker og -ladere, deriblant etterligninger.

Canon setter stor pris på at du kjøper originale Canon-produkter.

Eksempel på etterligning
(navn på originalprodukt: BP-511-batteripakke)
Hvordan ser jeg at produktet er originalt?

I tillegg til synlige tegn som nevnt ovenfor, kan du lett kontrollere om en batteripakke er original, ved å sjekke det unike hologrammet som du finner på emballasjen til Canons originale batteripakker. Hologrammet viser ordet ”Canon” i horisontale felter. Mellom disse feltene finner du også en spiralfigur med ordet ”Genuine” på. Hologrammet skifter farge fra gull til en grønntone når du vipper på batteriet. Hvis en slik fargeendring ikke skjer, er hologrammet uoriginalt. Sjekk alltid om hologrammet er originalt.

Vil du lese mer om uoriginale batterier, se Camera & Imaging Products Association’s (CIPA) “Notice Concerning Counterfeit Battery Packs” på http://www.cipa.jp/battery/index_e.html