Informasjon om kompatibilitet for Canons digitale kompaktkameraer med Wi-Fi

Med digitale kompaktkameraer fra Canon med Wi-Fi-teknologi¹ får du mange muligheter til å koble til og dele bilder og videoer med andre enheter og via Internett. På denne siden finner du de nødvendige spesifikasjonene for hver tilkoblingstype samt viktig informasjon om bruken av funksjonen for Wi-Fi-nettverk.

Wi-Fi-kompatibilitetstabell

Funksjon Med direkte tilkobling
(f.eks. utendørs)
Med Wi-Fi-tilgangspunkt
(f.eks. ved tilkobling til et Wi-Fi-hjemmenettverk)
Sende bilder til et annet Canon
Wi-Fi-kamera
Tilgjengelig med alle Canon Wi-Fi-modeller
Ikke tilgjengelig

Koble til og del bilder med smarttelefoner og nettbrett, legg til GPS-posisjoner eller ta bilder eksternt fra en mobil enhet med gratisprogrammet CameraWindow fra Canon. Gå til koblingene nedenfor for å se kompatibilitetsinformasjon:Tilgjengelig med:


Apple-mobilenheter med iOS


Android-mobilenheter*

Tilgjengelig med:


Apple-mobilenheter med iOS


Android-mobilenheter

Dele med Internett-tjenester:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-post
CiG-fotoalbum på Internett

(Deling på Internett krever tilgang til image.canon)

Ved tilkobling av kameraet til en mobilenhet som støtter teknologi for Wi-Fi-deling / mobiltilgangspunkt:

(Mobilenheter må ha tilgang til et mobildatanettverk. Ekstra kostnader kan påløpe.)

Tilgjengelig med alle Canon Wi-Fi-modeller

Sikkerhetskopier bilder på: 

irista
image.canon
Flickr
Google Drive,
datamaskin

(Sikkerhetskopiering krever tilgang til image.canon)

Ved tilkobling av kameraet** til en mobilenhet som støtter teknologi for Wi-Fi-deling / mobiltilgangspunkt:

(Mobilenheter må ha tilgang til et mobildatanettverk. Ekstra kostnader kan påløpe.)

Tilgjengelig**

Tilkobling til en datamaskin med Wi-Fi-funksjonalitet Ikke tilgjengelig

Tilgjengelig

Utskrift av bilder direkte fra en skriver kompatibel med PictBridge via trådløst LAN Tilgjengelig*


Tilgjengelig*

* Ikke tilgjengelig på IXUS 510 HS og IXUS 240 HS.
* Ikke tilgjengelig på PowerShot S110, IXUS 510 HS og IXUS 240 HS.

Tilleggsinformasjon

Tilkobling

Den direkte Wi-Fi-tilkoblingen bruker kameraet som et tilgangspunkt som målenheten kan koble til. Dette gjør at kameraet kan koble til andre Wi-Fi-enheter selv når et eksternt Wi-Fi-tilgangspunkt ikke er tilgjengelig.

Når du ikke bruker direkte Wi-Fi-tilkobling, må kameraet være koblet til et Wi-Fi-tilgangspunkt (f.eks. Internett-ruter for trådløst LAN) for å kommunisere med andre Wi-Fi-enheter.

Selv om disse kameraene har støtte for tilkobling til Wi-Fi-tilgangspunkt, kan de ikke brukes i trådløse nettverk som offentlige trådløse tilgangspunkt, som krever en nettleser for autentisering.

Trådløse datatilkoblinger (inkludert Wi-Fi) kan være underlagt begrensninger i noen land eller regioner. Bruk av Wi-Fi-funksjonaliteten må følge lover og regler på bruksstedet, dette gjelder også begrensninger for bruken av elektronikk.

Det er mulig å sende opptil 50 bilder på én gang. Hvis overføring av full oppløsning ikke er nødvendig, finnes det et alternativ for automatisk endring av bildestørrelse. Det er også mulig å overføre filmer hvis den totale lengden på opptak er under 2 minutter.

Smarttelefoner og nettbrett

Det finnes to metoder for å dele bilder fra disse kameraene med smarttelefoner/nettbrett:
A) Velg bilder du vil dele, ved hjelp av kameraskjermen, og kopier dem til smarttelefonens bildegalleri, eller
B) Bruk Canon CameraWindow-appen til å bla gjennom kamerainnholdet fra smarttelefonens skjerm og velge bilder du vil lagre i smarttelefonens bildegalleri eller laste opp til Internett (kun Android).

Canon CameraWindow-appen må være installert for å koble kameraet til en smarttelefon. Hvis du vil laste ned appen eller kontrollere kompatibilitet, kan du gå til:

På en NFC-kompatibel Android smarttelefon (OS versjon 4.0 eller nyere) starter du Google Play på smarttelefonen ved å aktivere NFC og berøre kameraets N-merke (NFC) med smarttelefonen. Når nedlastingssiden for CameraWindow
vises, laster du ned og installerer appen. Når installasjonen er fullført, kan du bruke NFC til å starte appen.

GPS via mobil

Det er mulig å legge til plasseringsinformasjon i bilder tatt med et Canon-kompaktkamera med funksjonalitet for GPS via mobil. For å bruke denne funksjonen trenger du en smarttelefon eller et nettbrett med en GPS-modul og Canon CameraWindow-appen. Smarttelefonen/nettbrettet kan brukes til å registrere plassering mens du tar bilder med kameraet. Når du er ferdig med å ta bilder, kan du synkronisere plasseringene registrert med smarttelefonen, med bildene på kameraet via Wi-Fi-tilkobling.

Remote Shooting (Fjernstyrt opptak) fra smarttelefon

Du kan styre kameraet trådløst via smarttelefonen opptil fem meter unna, perfekt for å inkludere deg selv i gruppebilder med venner og familie eller for å ta bilder av dyreliv. Koble ganske enkelt kameraet til smarttelefonen med Wi-Fi, og styr lukkeren, blitsen og tidtakeren ved hjelp av sanntidsvisning i den dedikerte appen.

Opplasting til Internett fra kameraet

Ved tilkobling til en mobilenhet:
Noen mobilenheter, inkludert smarttelefoner, støtter Wi-Fi-deling eller mobiltilgangspunkt. Dette betyr at de kan dele tilkobling til et mobildatanettverk med andre enheter, inkludert Canon-kameraer med Wi-Fi-funksjonalitet. Kamerafunksjonen for umiddelbar deling ved bruk av delt tilkobling er den samme som når kameraet er koblet til et vanlig Wi-Fi-tilgangspunkt (se nedenfor). Delt tilkobling kan innebære ekstra kostnader for mobildata.

Ved tilkobling til et Wi-Fi-tilgangspunkt:
Du må ha tilgang til et tilgangspunkt for et Wi-Fi-nettverk og til image.canon for å laste opp bilder til Internett-tjenester ved hjelp av kameraet. Bildene lagres i det elektroniske fotoalbumet ditt på image.canon, og det legges til en kobling til hvert nye album på Facebook- eller Twitter-kontoen din eller i e-postmeldingsteksten.
Når du deler bilder via Facebook, kan du også velge om bildet skal lagres bare på Facebook, bare på image.canon eller begge deler.
Hvis målet er YouTube, blir filmen lastet opp og lagret direkte på YouTube-kontoen din.
Bilder kan også sendes til irista, Flickr- og Google Drive-kontoen din.

image.canon

image.canon er en elektronisk tjeneste for å dele bilder og videoer. Der får du opptil 10 GB personlig lagringsplass, perfekt for å lagre mange bilder – selv med full oppløsning. Med det enkle grensesnittet kan brukerne søke etter bilder, lage album med en kombinasjon av bilder og film som venner kan kommentere, og dele album direkte via e-post og sosiale nettverk. Canon-kameraer med funksjonalitet for Wi-Fi-tilkobling kan bruke image.canon til å få tilgang direkte fra kameraet til ulike webtjenester, for eksempel sosiale nettverk og e-post.

Sikkerhetskopiering på Internett eller på en datamaskin (Image Sync / Send via server)

Du trenger en image.canon-konto kreves for å sikkerhetskopiere bilder ved hjelp av Image Sync eller Send via server-funksjonen. Valgte bilder kan sikkerhetskopieres på Internett (ved hjelp av irista, image.canon, Flickr og Google Drive) og på en tilknyttet datamaskin.

Koble til en datamaskin

Det er mulig å koble kameraet trådløst til en datamaskin når de er koblet til samme Wi-Fi-nettverk (f.eks. Wi-Fi-ruter). CameraWindow DC-dataprogramvaren må være installert på datamaskinen før tilkobling.

Utskrift fra kamera

Bilder kan skrives ut trådløst fra kameraet på skrivere som er kompatible med PictBridge via trådløst LAN, inkludert utvalgte Canon SELPHY- og PIXMA-skrivere.


– Wi-Fi er et merkenavn som indikerer sertifisert interoperabilitet mellom trådløse nettverksenheter.
– Kompatible WLAN-standarder er IEEE802.11 b, g og n (kun 2,4 GHz frekvens). Infrastrukturmodus (WPS-kompatibel), ad hoc-modus. Sikkerhet: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
– Informasjonen på denne siden gjelder ikke Canon Digital IXUS Wireless-kameraet som ble lansert i 2005.
FLICKR-merket er et registrert varemerke for Yahoo! Inc.