4K-filmer – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

4K 60å kinolignende filmopptak

La publikummet ditt bli overveldet av en oppløsning de ikke har sett maken til.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF er en sensorbasert autofokusteknologi med fasesøk som gir jevn fokus med høy ytelse som følger motivet i filmer, og rask autofokus ved fotografering av stillbilder i sanntidsvisning. Det er en unik teknologi utviklet av Canon, perfekt for å lage profesjonelle fokuseffekter og holde et motiv som beveger seg mot brukeren, i skarp fokus samtidig som du opprettholder en uklar bakgrunn – en spesiell egenskap for EOS-filmer.

Fokuseringshastigheten er doblet – fra de fem trinnene man har på EOS 7D Mark II, til de ti trinnene på EOS-1D X MARK II – slik at man oppnår raskere og jevnere fokusoverganger. Den dekker nå ca. 80 prosent av sensorområdet og fungerer med alle EF-objektiver, under alle fotograferingsforhold og i alle opptakskvaliteter og opptaksstørrelser.

Utrolige EOS 4K 60p-filmer

Canons tradisjon med DSLR-filmer kulminerer med EOS-1D X Mark II-kameraet og gir film- og dokumentarskapere anledning til å filme med en oppløsning på hele 4K og i en rekke forskjellige bildefrekvenser. 4K-filmer spilles inn internt i DCI 4K-standard med 4096 x 2160 (i størrelsesforholdet 17:9) ved original oppløsning på sensoren, for å oppnå ultimat skarphet og kvalitet.

Når man kan jobbe i 4K, kan man velge mellom mange bildefrekvenser – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 eller 59,94 bps. Selv om fokusering i 4K går for å være vanskelig, kan det gjøres enkelt og presist med EOS-1D X Mark II-kameraet takket være Dual Pixel CMOS AF. CFast 2.0™-medier anbefales for interne opptak, og EOS-1D X Mark II kan ta opp opptil 29 min. 59 sek kontinuerlig 4K-video i en hvilken som helst bildefrekvens.

eos-1d-x

8,8 MP Frame Grab fra 4K-filmer

Film som er spilt inn i 4K – selv ved 60 bps – kan også brukes til å ta ut 8,8 megapikslers stillbilder med høy oppløsning. Brukeren kan se opptaket på baksiden av kameraet og ta ut et separat øyeblikksbilde. Dette er veldig praktisk når man filmer objekter som beveger seg raskt, og må filme med svært høy bps, eller når man skal produsere både stillbilder og video i høy oppløsning på oppdrag.

120p film med høy bildefrekvens

I tillegg til 4K kan du med EOS-1D X Mark II filme i Full HD ved 120P eller 100P. Selv om mange kameraer som tar opptak med høy bildefrekvens, fikserer fokuset, har EOS-1D X Mark II Dual Pixel CMOS AF for AF-fokusering selv ved bildefrekvenser på 120P/100P.

Filmer med høy bildefrekvens spilles inn som sakte film i ¼ hastighet uten lyd, der tidskoden teller fire sekunder for hvert sekunds opptak med en maksimal opptakstid på sju minutter og 29 sekunder.

eos-1d-x

HDMI-utgang

En ren, ukomprimert Full HD-film i 4:2:2 8-bit kan tas opp eksternt via HDMI-utgang1. En lyd kan også sendes ut via HDMI-terminalen, og det er også mulig å sende lydovervåking og lydopptak til en ekstern enhet.

Alternativt kan man koble til en ekstern skjerm via HDMI-terminalen for å overvåke filmopptaket, med eller uten at det vises informasjon om filminnstillingen på den eksterne skjermen. Man kan også ha simultan visning på kameraets LCD-skjerm og den eksterne skjermen via HDMI.

1Støtter ikke avspilling via 4K HDMI.

Hodetelefonport og linjeinngang

Det kan kobles til en ekstern mikrofon på mikrofonterminalen for å ta opp lyd i stereo, mens hodetelefonterminalen gjør det mulig å sjekke lydnivåene under opptak.

Med støtte for et bredt utvalg bildesekvenser, opptaksformater og filmtilbehør byr EOS-1D X Mark II på profesjonelle filmopptaksmuligheter langt ut over EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Filming med fjernkontroll

Ved hjelp av WFT-E8 Wi-Fi-overføringsenheten kan du bruke en smartenhet, f.eks. en telefon eller et nettbrett, til å starte eller stoppe et filmopptak via Canon Camera Connect-appen (i iOS og Android). Når filmopptaket er i gang, vil det fortsette selv om forbindelsen mellom kameraet og smartenheten skulle bli brutt. F.eks. hvis du filmer fra en drone. WFT Server er nå også kompatibel med filmopptak og byr på mer omfattende kontroller sammenlignet med Camera Connect-appen.