Høy hastighet – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

14–16 bilder per sekund

Vær en actionhelt med rask ytelse.

14 bilder/sek med Full AF/AE-sporing, 16 bilder/sek ved fotografering i sanntidsvisning

Proffe fotografer får aldri en ny sjanse. Derfor er det avgjørende at man øker muligheten for å ta overlegent skarpe bilder når det virkelig gjelder, for eksempel jubelscenen etter en scoring eller øyeblikket da en utøver krysser mållinjen. Canons ingeniører er klare over dette og har oppnådd et maksimalt driv for speilet på 14 bilder/sek1, med full AF/AE-sporing.

Fotografering med modus for sanntidsvisning hever ytelsesnivået enda mer ved å muliggjøre vedvarende fotografering med 16 bilder/sek1 når fokuset og eksponeringen fikseres ved første bilde. Denne bildefrekvensen overgår EOS-1D X-speilets låsbare makshastighet og har i tillegg den fordelen at det fortsatt er mulig å se motivet i sanntidsvisning, mens det blir fotografert.

1Maksimalt høy, kontinuerlig fotograferingshastighet med fulladet LP-E19 batteripakke, 1/1000 sek eller raskere lukkerhastighet, ISO 51,200 eller lavere, og maksimal blenderåpning (avhengig av objektivet)

eos-1d-x

Doble "DIGIC 6+"-prosessorer

For at CMOS-sensoren på 20,2 megapiksler skal kunne lese av høyhastighetssignalet, bruker EOS-1D X Mark II-kameraet en fremre prosesseringskrets med doble DIGIC 6+-prosessorer for høyhastighets signalbehandling. Disse prosessorene er svært sterke og gir større eksponeringstoleranse, bedre støyreduksjon både ved høyt og lavt ISO-område, gjengir bildene med de naturlige hudtonene Canon er kjent for, benytter flere objektivkorreksjoner i sanntid på JPEG-bilder selv ved fotografering med ca. 16 bilder/sek i sanntidsvisning, og tar opp film i DCI 4K med opptil 60 bilder/sek eller i Full HD opptil 120 bilder/sek.

Hurtigreturnerende speilteknologi

For å oppnå de høye bildefrekvensene EOS-1D X Mark II har kapasitet til, og levere rask og nøyaktig AF er det avgjørende med minimal speiling og at speilene går tilbake til posisjonene sine så raskt og nøyaktig som mulig. For å oppnå dette har EOS-1D X Mark II et dobbelt motorsystem med separate motorer med høyt dreiemoment som driver speilet og lukkeravtrekkeren. Dette øker hastigheten, og samtidig hindrer det at de to ulike trinnene påvirker hverandre. Speildrivermotoren og lukkeravtrekkermotoren har en svevende støtte laget av elastisk materiale. Dette reduserer driftsstøyen og sikrer at det er minst mulig vibrasjon under fotograferingen.

eos-1d-x

CFast 2.0™ Media

EOS-1D X Mark II er det første EOS-kameraet for stillbilder som har et CFast 2.0™-kortspor i tillegg til et CompactFlash-kortspor. CFast 2.0™ ligner på CompactFlash i størrelse, men har forsenkede kontakter som gjør kortet mer robust og reduserer sannsynligheten for problemer med bøyde nåler. CFast 2.0™ har for øyeblikket en skrivehastighet på opptil 440 MB/sek, noe som er tre ganger raskere enn den raskeste CompactFlash (150 MB/s). Hastigheter som dette gjør det mulig å fotografere RAW-bildeserier på 170 bilder med full oppløsning kontinuerlig. I tillegg opphever exFAT-formatstøtten2 filstørrelsesgrensen på 4 GB, slik at man ikke lenger trenger å slå sammen filer når man spiller inn en film.

2For å støtte det eldre FAT32-formatet på CF-kort med 128 GB eller lavere gjelder fortsatt filstørrelsesgrensen på 4 GB.

eos-1d-x

Berøringsfølsom LCD-skjerm med høy oppløsning

Høykvalitetsbilder fra EOS-1D X Mark II-kameraet bør ses på en LCD-monitor av høy kvalitet i det øyeblikket de blir tatt. For å gjøre dette mulig er EOS-1D X Mark II-kameraet utstyrt med Clear View LCD II, som har et sideforhold på 3:2, og en uendret 3,2-tommers skjerm. Skjermens pikseltetthet er økt med omtrent 1,25 x, der antall punkter er økt til 1,62 millioner sammenlignet med EOS-1D X.

Den kapasitive berøringsskjermen gjør det lett å velge eller skifte mellom AF-punkter og få en forstørret visning ved fotografering i sanntidsvisning eller filming.

Intelligent søker II

eos-1d-x

Som profesjonell fotograf er det siste du ønsker å gjøre, å styre blikket unna det som skjer. Når man ikke har øyet i søkeren, risikerer man å gå glipp av avgjørende øyeblikk. Derfor har Canons ingeniører merket seg tilbakemeldingene fra EOS-miljøet og tatt flere hensyn da de utviklet EOS-1D X Mark II-kameraets søker, som kan tilpasses fotografens behov. Nå er det enkelt å endre innstillingene og sjekke kameraets status uten å flytte øyet fra søkeren.

Sjekk og endre alle innstillingene i søkeren, inklusive fotograferingsmodus, måle-, hvitbalanse- og drivmodus, samtidig som du blir varslet om eventuell flimring.

Med anslagsvis 100 prosent visning gjennom søkeren får du se hele bildet du tar. Bruker du en pupillavstand på 20 mm, får du et godt innblikk i det som skjer foran kameraet, slik at det blir lett å komponere bildet akkurat slik du vil.

Elektronisk vater med to akser

eos-1d-x

Ved hjelp av et elektronisk vater med to akser kan fotografene holde kameraet stabilt når de tar bilder – noe som er en fordel når horisonten er rett, eller når man skal ta bilde av arkitektur. Både tipping (forover-bakover) og rulling (side til side) registreres med intervaller på 1°, og nivået vises både i søkeren (over fokuspunktene) og på LCD-skjermen, noe som gjør dette til et nyttig verktøy om natten, når det er vanskeligere å finne referansepunkter i søkeren.

Egendefinert hurtigkontrollskjerm

Hver fotograf jobber på sin måte og har sine egne krav til hvordan han eller hun sjekker og endrer fotograferingsinformasjonen og parameterne. Det er mulig å endre type, størrelse og posisjon på ikonene i kameraets egendefinerte hurtigkontrollskjerm på en rask og enkel måte, slik at du finner favorittinnstillingene dine uten problemer.

eos-1d-x

Bedre holdbarhet og større pålitelighet

Som profesjonell flaggskipmodell ligger EOS-1D X Mark II to skritt foran andre EOS speilreflekskameraer i design og test-standarder. EOS-1D X Mark II-kameraets lukker er utviklet for ca. 400 000 sykluser, og speilet med tilhørende kontrollfunksjoner er utviklet for å matche det høye ytelsesnivået.

Ikke bare er de indre drivmekanismene utviklet og evaluert for samme generelle holdbarhet som en profesjonell modell, men selv knappene og kontrollene fotografen bruker, er testet for samme holdbarhetsnivå.

Magnesiumlegering, maksimal værbestandighet

Akkurat som tidligere kameraer i EOS-1-serien er EOS-1D X Mark II utviklet for vedvarende profesjonell bruk i krevende miljøer. Det har samme støv- og dryppsikre bygning som EOS-1D X og har totalt 76 forseglinger rundt knapper og skjøter for å beskytte innmaten mot vann og støv. Når værforseglingen kombineres med Canons EF-objektiver i L-serien og blitsen Speedlite 600EX-RT, beskyttes kameraet av gummipakninger rundt skjøtepunktene. Kameraet har et solid skall av magnesiumlegering og en solid indre struktur for å tåle krevende profesjonell bruk.

eos-1d-x
eos-1d-x

Varmespredning

Når man spiller inn film eller tar bilder kontinuerlig med høyhastighetsmodus over lang tid, uten pause, håndterer CMOS-sensoren og de doble "DIGIC 6+"-prosessorene store datamengder, noe som i sin tur genererer betydelig varme. Varmen overføres fra sensoren og prosessorene til toppen av batterikammeret og spres via et spesielt varmerør. Dette sikrer at kameraet alltid er klart for bruk.

EOS-1D X Mark II-kameraets varmespredningssystem og de kraftige prosessorene sikrer vedvarende videoopptak i 4K på opptil 29 min og 59 sek.