Slutten for utgåtte bøker

Administrerende direktør for Printondemand-worldwide, Andy Cork, er overbevist om at utgåtte bøker hører fortiden til. «Det bør ikke finnes en eneste utgått bok i verden i dag», sier han. «For utgivere innebærer et samarbeid med et innovativt, digitalt boktrykkeri at de kan utgi en hvilken som helst bok hvor som helst i verden, snarere enn at den går ut av trykk.»

Digitaltrykk har muliggjort boktrykking på etterspørsel for Printondemand-worldwide – og det har vist seg å være en vellykket forretningsmodell. De fleste bøkene de trykker, forekommer i ett eksemplar. Men de kan også trykke opptil 1 500 eksemplarer og tilby utgiveren en komplett løsning hele veien – fra lageretterfylling til førsteutgaver.

POD-image1

«Effektivitet er selvfølgelig det viktigste, men pålitelighet er også avgjørende. Du kan ha flott utstyr, men hvis det ikke fungerer 10 % av tiden, har du et problem. Det problemet har vi ikke hatt med Canon. I de tilfellene en maskin har slått seg vrang, har det aldri gått mer enn et par timer før kundeservice har vært er og fikset problemet.»

Helmut Hörmanseder, administrerende direktør, Printondemand-worldwideHelmut Hörmanseder