For bedrifter

The Cloud for dummies - by a dummy

Så, hva ER denne skyen? “Cloud computing” eller “nettskybasert datavirksomhet” er et generelt uttrykk for hva som helst som involverer å levere datatjenester til sluttbruker over internett. Tjenestene som kan leveres kan grovt sett deles opp i tre kategorier.


IaaS (Infrastruktur som en tjeneste) – når noen andre kjøper maskinvare/servere, er ansvarlige for drifting og vedlikehold og du leier tjenesten.
PaaS (Platform as a service) – når noen andre kjøper operativsystem, lagringsplass, datakraft og lignende og leier ut tjenesten. Ulik fra IaaS fordi tilbyder ikke eier hardware.
- SaaS (programvare som en tjeneste) – når noen kjøper lisenser til programvare og du kan leie bruksrett (gjerne per time eller minutt) slik at investeringen blir minst mulig.


Disse nettskytjenestene er forskjellige fra ”tradisjonell” databehandling på minst tre viktige måter:
1) Produktet selges basert på etterspørsel. Kunden kan leie så mye (eller lite) av produktet som kreves på et gitt tidspunkt.
2) Prisingen er elastisk - Bruker man Excel kun én gang i måneden kan man leie Excel i de 2 timene man trenger for en brøkdel av prisen det koster å å kjøpe en fullverdig brukslisens
3) Tjenestetilbyderen eier fullt og helt programvaren og (muligens) infrastrukturen rundt. Alt leietager trenger er en PC og tilgang til internett.


Så hva betyr dette for oss i Canon (og ikke minst for våre kunder)?
Ganske mye, faktisk. Det blir mer og mer vanlig å lagre dokumenter i ”skyen” (ved å bruke Google Documents, Dropbox eller Sharepoint online for eksempel). Dette medfører at man har tilgang til dokumenter, bilder og annen informasjon uansett hvor man er så lenge man har en PC/nettbrett og internett-tilgang.


Cloud connect for Canon MFP
Canon lanserte i april ”Cloud Connect” for MFPene våre. Dette lille tillegget til maskinene våre gjør det mulig å logge seg på Google Documents og Sharepoint Online for å aksessere de dokumentene som ligger der. Det er også mulig å skanne direkte OPP til skyen, samtidig som man kan printe direkte NED fra skyen.


For å finne ut mer om Cloud Connect på Canon MFP eller andre spennende nyvinninger fra Canon, ta kontakt med ditt lokale Canon kontor eller ring sentralbordet på 22 62 94 00.


spacer
					image
Denne utgaven
Velkommen til nytt nyhetsbrev fra Canon Norge!
The Cloud for dummies - by a dummy
Visste du at... produktspesialistens hjørne
God service lønner seg