Hva er Mopria?


Mopria-mobilutskriftMopria™-sertifiserte mobile enheter registrerer automatisk Mopria-sertifiserte skrivere ved hjelp av en Wi-Fi-tilkobling, slik at brukere kan skrive ut e-poster og dokumenter fra mobile enheter. Alt de trenger å gjøre, er å trykke på utskriftsknappen i menyen og velge den registrerte skriveren som vises på skjermen.

Du kan laste ned pluginmodulen for utskriftstjenesten Mopria fra Google Play-butikken for å få utskriftsfunksjon på alle Android-smarttelefoner og -nettbrett (Android-versjon 4.4 eller nyere).  Når modulen er installert, kobler du enheten til samme nettverk som skriveren og skriver ut til en Mopria-sertifisert skriver uten å bruke andre programmer eller konfigurere flere innstillinger.

Som en av grunnleggerne av Mopria Alliance arbeider Canon for å utvikle Mopria-sertifiserte produkter for å gjøre utskrift så enkelt som mulig for brukerne.

Hva trenger jeg for å bruke Mopria?

1.    En smarttelefon eller et nettbrett med versjon 4.4 eller nyere av Android-operativsystemet
Android-smarttelefonen eller nettbrettet kan bli oppgradert til Android KitKat (4.4).  Gå til innstillingene på telefonen for å oppdatere enheten.

2.    En Mopria-sertifisert skriver

Kompatible i-SENSYs-skrivere:

3.    Et trådløst nettverk
Den mobile enheten og skriveren må være koblet til samme nettverk.  Skriveren må kobles til nettverket enten trådløst eller med en nettverkskabel.

4.    Programmer som støtter utskrift i Android KitKat
Mange originale Android-programmer som Chrome, Gmail, Gallery, Drive og Quickoffice har allerede et utskriftsalternativ i menyen. Når Mopria-pluginmodulen er installert, blir skriveren oppført i utskriftsalternativene.  Hvis utskriftsknappen ikke vises i et program, støtter ikke programmet Android KitKat (4.4) eller utskriftstjenesten Mopria på det tidspunktet.

Merk:  Utskriftstjenesten Mopria støttes ikke via offentlige Wi-Fi-tilgangspunkter eller Bluetooth-tilkoblinger, eller på mobile 3G- og 4G-tilkoblinger.
Det er mulig at du må oppdatere skriverens fastvare for å skrive ut fra Mopria-sertifiserte mobile enheter.

Hvordan du oppdaterer fastvaren