Utskrift fra UNIX-, Linux-, AS400-/iSeries-, Citrix- og SAP-miljøer

Utskrift fra UNIX-, Linux-, AS400-/iSeries-, Citrix- og SAP-miljøer

Canon har et stort utvalg av skrivere og multifunksjonsenheter (imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE og i-SENSYS) med støtte for sidebeskrivelsesspråkene PCL og PostScript, som er bransjestandard. Dette sikrer grunnleggende kompatibilitet med miljøene som er nevnt ovenfor og eldre miljøer. Canon tilbyr også en rekke løsninger som er optimalisert spesielt for UNIX, Linux, OS400, Citrix og SAP, som gjør det mulig for kunden å dra nytte av mer enn den grunnleggende funksjonaliteten i enheten. for eksempel bruke alternativer for ferdigstilling, for eksempel stifting eller brosjyre, eller velge en annen papirkilde. Dette sikrer at Canon-enheter integreres sømløst i kundemiljøer, også i eldre systemer.

UNIX-utskrift
Linux-utskrift
AS400-/iSeries-utskrift
Citrix-utskrift
SAP-utskrift

UNIX-utskrift

SQue
Canons SQue er et kraftig verktøy for å opprette og administrere utskriftskøer for Canon-enheter på UNIX-plattformer. SQue gir tilgang til et stort utvalg av enhetsfunksjoner som etterbehandlingsalternativer, postkasse, sikker utskrift og avdelingsregnskap. SQue støtter alle de store utskriftssystemene, inkludert SystemV, LPR og CUPS. Det er tilgjengelig for Solaris-, HP-UX-, AIX-, SCO- og IRIX-systemer. I tillegg støtter det ulike Linux-systemer.
Konfigurasjonsverktøyet kan angi alle etterbehandlingsalternativer som støttes av den enkelte skriveren. Konfigurasjonsverktøyet finnes i to versjoner – en grafisk versjon som fungerer i alle vindusbaserte X11-miljøer, og en tekstversjon som fungerer i et konsollmiljø.
SQue integrerer også Canon-enhetenes funksjoner for postkasse, sikker utskrift og avdelingsregnskap i UNIX-systemet. For hver kø kan en administrator knytte de enkelte UNIX-brukerne til bestemte postkasser, passord eller konti på enheten.

Viktige funksjoner:
• Mulighet for enkel opprettelse av spesifikke eller dedikerte utskriftskøer for tilgang til alle funksjonene til Canon-enheten.
• Opprett og bruk én enkelt utskriftskø med ulike parametere.
• Utskrift av filer via SQue, som er uavhengig av hovedprogrammet.
• Administrerer alle funksjonene til Canon-enheter (papirskuffer, tosidig utskrift, stifting, papirformater osv.) spesifisert i PPD- eller PDD-filen. Støtter Canons CPCA-protokoll for etterbehandling og/eller avanserte alternativer.
• Støtter avanserte funksjoner som utskrift til postkasse, sikker utskrift og utskrift med avdelingsregnskap.
• Støtter alle aktuelle Canon-enheter i seriene iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, CLC og EFI, samt enkelte i-SENSYS-enheter. Du kan finne alle detaljene om støttede enheter i nedlastingssenteret for programvare.
• Støtter mange kommandolinjealternativer for å finjustere utskrift via nettverk.
• Med hurtigvinduverktøy med alternativer som kan velges for enkel utskrift av filer.
• Også tilgjengelig som ASCII-brukergrensesnitt for UNIX-servere som bare er utstyrt med Alpha-terminaler.
• Automatisk intern konvertering av PS- og PDF-data til PCL (eller PDF til PS) for UNIX-/Linux-stasjoner med tilgang til Ghostscript.

Canon anbefaler at SQue brukes som standardprodukt på alle UNIX-systemer.

SQue lisensieres per server eller arbeidsstasjon, uavhengig av hvor mange Canon-enheter som er koblet til nettverket. En lisens for stedet er også tilgjengelig. Kontakt din lokale Canon-forhandler hvis du vil ha flere detaljer. Prøveversjoner (utskriftene inkluderer vannmerke) kan lastes ned fra Canons webområde for kundestøtte.

Grunnleggende spesifikasjoner for SQue
Språk Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Utskriftssystemer SystemV, LPR, LPRng, CUPS
UNIX-systemer Solaris, HP-UX, AIX, SCO, IRIX
Linux-systemer Fedora, SUSE, Debian, Mandriva
Maskinvaregrensesnitt Nettverksbasert (LPR, TCP, IPP)
Sidebeskrivelsesspråk PostScript, PCL 5, CPCA

Tilbake til toppen

Linux-utskrift

CQue
Canons CQue er et kraftig verktøy for å opprette og administrere utskriftskøer for Canon-enheter på Linux-plattformer. CQue gir tilgang til et stort utvalg av enhetsfunksjoner som etterbehandlingsalternativer, postkasse, sikker utskrift og avdelingsregnskap. CQue integreres bare med CUPS og er tilgjengelig for alle store Linux-distribusjoner.

CQue har en funksjon som integrerer Canon-enhetenes funksjoner for postkasse, sikker utskrift og avdelingsregnskap i Linux-systemet. For hver kø kan en administrator knytte de enkelte Linux-brukerne til bestemte postkasser, passord eller konti på enheten.

Viktige funksjoner:
• Mulighet for opprettelse av spesifikke eller dedikerte utskriftskøer for tilgang til alle funksjonene til Canon-enheten med bare noen museklikk.
• Opprett og bruk én enkelt utskriftskø med ulike parametere.
• Administrerer alle funksjonene til Canon-enheter (papirskuffer, tosidig utskrift, stifting, papirformater osv.) spesifisert i PPD-filen.
• Støtter avanserte funksjoner som utskrift til postkasse, sikker utskrift og utskrift med avdelingsregnskap.
For nyere versjoner av GTK+ støttes avanserte funksjoner direkte fra skrivergrensesnittet til de fleste Linux-programmer.
• Støtter alle aktuelle Canon-enheter i seriene iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, CLC og EFI, samt enkelte i-SENSYS-enheter. Du kan finne alle detaljene om støttede enheter i nedlastingssenteret for programvare.
• Støtter mange kommandolinjealternativer for å finjustere utskrift via nettverk.
• Automatisk intern konvertering av PS- og PDF-data til PCL5 eller PCL6 (eller PDF til PS) via foomatic-motoren til Linux.
• Tilgjengelig som RPM- eller DEB-pakke eller som TAR+GZIP-fil.

Canon anbefaler at CQue brukes som standardprodukt på alle UNIX-systemer.

CQue kan lastes ned gratis fra Canons webområde for kundestøtte.

Grunnleggende spesifikasjoner for CQue
Språk Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk, katalansk1
Utskriftssystemer CUPS 1.2 (krever også foomatic 2.0)
Linux-systemer Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Maskinvaregrensesnitt Nettverksbasert (LPR, TCP, IPP), USB
Sidebeskrivelsesspråk PostScript, PCL 5, PCL 6

Canon UFRII/UFRII-LT-driver for Linux

Denne driveren gir mulighet for utskrift i Linux-miljøer til alle enheter som støtter Canons eget sidebeskrivelsesspråk UFRII/UFRII-LT.

Driveren er utformet for å integreres med CUPS, og den støtter bare Linux-systemer. Denne driveren anbefales for skrivere som ikke støttes av verken CQue eller SQue.

Canon UFRII/UFRII-LT-driveren for Linux kan lastes ned gratis fra Canons webområde for kundestøtte.

Grunnleggende spesifikasjoner for UFRII/UFRII-LT-driver for Linux
Språk Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Utskriftssystemer CUPS
Linux-systemer Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Maskinvaregrensesnitt Nettverksbasert (LPR, TCP, IPP), USB
Sidebeskrivelsesspråk UFRII, UFRII-LT

Tilbake til toppen

Utskrift med AS400 og iSeries

Med Canons OS400-objektgenerator kan Canon-skrivere enkelt koble til AS400 og iSeries med mulighet for bruk av vanlige, støttede utskriftsfunksjoner som valg av skuff, sidestørrelse osv. Dette gjør det enklere å opprette tilpasningsobjekter for arbeidsstasjon for bruk med HPT (Host Print Transform) på AS400-, iSeries-, System i- og nå Power Systems-servere. Ved hjelp av enkle menyer er det lett å opprette tilpasningsobjekter for Canon-skrivere og integrere dem i vertsutskriftsarbeidsflyten.
Dette produktet støtter ikke de fullstendige kravene for IPDS-utskrift (Intelligent Printer Data Stream). Det finnes tredjepartsprodukter på markedet som kan brukes for å implementere en IPDS-løsning med Canon-skrivere.

Viktige funksjoner:
• Gjør det enkelt for Canon-skrivere å koble til iSeries med mulighet for bruk av vanlige, støttede utskriftsfunksjoner som valg av skuff, sidestørrelse osv.
• Gir iSeries-kunder mulighet til å skrive ut SCS-filer (SNA Character String) via Host Print Transform direkte til Canon-enheter i nettverket.
• Brukervennlig konfigurasjonsgrensesnitt gir kontroll over funksjoner, skriver og dokumenter samt rask installering.
• Støtter alle aktuelle Canon-enheter med PCL-funksjonalitet i seriene iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, samt enkelte i-SENSYS-enheter. Du kan finne alle detaljene om støttede enheter i nedlastingssenteret for programvare.

Uten lisensnøkkel fungerer objektgeneratoren som en gratis prøveversjon. Produktet vil ha full funksjonalitet, men utskriftene vil ha vannmerke på alle sidene. Du må kjøpe et lisensnøkkelnummer for å konvertere produktet til en lisensiert versjon.

Canons OS400-objektgenerator er programvare tilgjengelig mot betaling. Kontakt din lokale Canon-forhandler hvis du vil ha flere detaljer. En prøveversjon kan lastes ned fra Canons webområde for kundestøtte.

Grunnleggende spesifikasjoner for OS400-objektgenerator
Språk Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Utskriftssystemer Host Print Transform
Støtte for iSeries OS V5R2 opptil V6R1
Maskinvaregrensesnitt Nettverksbasert (TCP)
Sidebeskrivelsesspråk PCL

Tilbake til toppen

Citrix-utskrift
Lite Plus PCL6-skriverdriver

I tillegg til Canons Standard PCL Windows-driver finnes Canon Lite Plus PCL6-driveren, som er utformet, utviklet og optimalisert primært for bruk i Citrix-miljøer og andre nettverksmiljøer for tynne klienter. Den har støtte for de mange alternativene og funksjonene til Canon-enhetene, men tar samtidig svært liten plass.

Viktige funksjoner:
• Driveren tar lite plass – under 3 MB
• Kompatibel med Citrix Auto-opprettelsesmiljø
• Full enhetsstøtte med tosidig utskrift, hefteutskrift, stifting, hulling, skuffevalg og postkasse
• Mulighet for å velge fire nivåer av bildekomprimering for å redusere filstørrelser
• Microsoft WHQL-sertifisert
• Støtter et stort utvalg av Canon-enheter med PCL-funksjonalitet i i-SENSYS-, imageRUNNER- og imageRUNNER ADVANCE-seriene. Du kan finne alle detaljene om støttede enheter i nedlastingssenteret for programvare
• Tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, tysk og spansk
• Pure PCL6-driver med støtte for 32- og 64-bit.
• Citrix-Ready®-sertifisert
• Tilgjengelig fra Canons webområde for kundestøtte.

Grunnleggende spesifikasjoner for Lite Plus PCL6-skriverdriver
Språk Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Støtte for OS Windows 2003, 2008, 2008 R2 Server
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 (x32 og x64 der det er relevant)
Citrix Presentation Server 3.0, 4.0, 4.5, XenApp (x32 og x64 der det er relevant), ICA Citrix Client 8.0, 9.0, 10.10, 11.0, 12.0
Maskinvaregrensesnitt Nettverksbasert (LPR, TCP, IPP), USB
Sidebeskrivelsesspråk PCL

Tilbake til toppen

SAP-utskrift

SAP-enhetstyper for Canon-enheter gir sømløs integrering med SAP-miljøer, med mulighet for avansert utskriftsfunksjonalitet som etterbehandlingsfunksjoner og støtte for strekkodeutskrift.

Canon ble med i SAPs program for utskriftsleverandører på gullnivå i juni 2009. SAP-kunder kan laste ned SAP-sertifiserte Canon-enhetstyper direkte fra SAP-støtteportalen slik det beskrives i SAP-notatet 1135052 Printer Vendor Wizard Note: CANON.

SAP-enhetstyper for eldre enheter (lansert før juni 2009) er fortsatt tilgjengelig fra Canons webområde for kundestøtte.

Tilgjengelighet for Canon-enhetstyper: alle i-SENSYS-, imageRUNNER- og iR-ADV-modeller med PCL-/PS-funksjonalitet.

Grunnleggende spesifikasjoner for SAP-enhetstyper
Språk Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Skrifter Hvilke skrifter som støttes, er avhengig av enhetstype og støtte på enhetsnivå.
For enheter som tilbys via SAP AG, er de støttede skriftene oppført i Printer Vendor Wizard Note: Canon for den SAP-sertifiserte enhetstypen. Avhengig av enheten er dette Latin 1 (vesteuropeisk) og Unicode-format for Latin1, kyrillisk, gresk og hebraisk.
For enhetstyper utgitt via Canons nedlastingssenter for programvare, er skriftstøtten Latin 1 for vesteuropeiske språk.
Støtte for OS SAP R/3, SAP Netweaver
Maskinvaregrensesnitt Nettverksbasert
Sidebeskrivelsesspråk PCL og PS

Tilbake til toppen

  • Canon
  • Utskriftsløsninger for bedrifter