madrid header

Byguide – Madrid

Madrid

En byguide fra et unikt perspektiv

Som en del av Canons pågående kampanje Come and See har vi introdusert denne serien med byguider for å inspirere til å se verden fra et nytt perspektiv.

Byer er smekkfulle av fascinerende historier, slående vakre scener og skjulte skatter. Alt som kreves for å finne dem, er å vite hvor du skal se. For at du skal få inspirasjon til å se bedre etter, har vi laget disse eksklusive byguidene i samarbeid med lokale fotografer. Ved å fotografere uvanlige steder fra uventede vinkler, kan bildene dine kaste et helt nytt lys over byer som Berlin, Milano, Paris, London, Amsterdam og Madrid.

Møt Gabriel og Mike – dine guider til Madrid

Madrid-folkene Gabriel García og Mike Madrid startet mote- og livsstilsbloggen Cup of Couple. De to er kjent som it-paret i den internasjonale bloggosfæren, og har meislet seg ut en nisje i mote-, livsstils- og designverdenen, der de har skapt sine egne, personlige vinklinger gjennom den kunstneriske kvaliteten på bildene og videoene de viser på bloggen sin.

Madrid sett gjennom Gabriels og Mikes øyne

Gabriel og Mike elsker å uttrykke følelser gjennom fotografi, og finner frem til steder, objekter og synsvinkler som er helt unike. De tar oss med til sju slike steder, og forteller oss hvordan de går frem for å ta flotte bilder av dem. Vi gir deg også noen nyttige tips som kan hjelpe deg til å ta bedre bilder, i tillegg til en nedlastbar PDF som inneholder et kart som viser vei fra det ene stedet til det neste.

Palacio de Cibeles, Plaza de Cibeles, 1 - 6a floor. 28014 – Madrid

Første stopp er Palacio de Cibeles, som befinner seg på Plaza de Cibeles, i krysset av Alcalá Street og Paseo de Recoletos. I årenes løp har palasset og fontenen like i nærheten blitt symbolske monumenter over denne byen. I 2007 ble bygningen restaurert og gjort om til Madrids rådhus. Viktige arkitektoniske elementer og detaljer ble bevart, som for eksempel lobbyen. Fra soloppgang til solnedgang er palassets tak et flott sted å nyte panoramautsikten over byen.

– For oss ligger skjønnheten i detaljene, og Palacio de Cibeles formelig renner over av dem, sier Mike. – Det som virkelig trekker oss til dette stedet er blant annet den enorme lobbyen, de spektakulære vinduene i farget glass og det vakre taket malt i kromatiske nyanser. – Se opp, ellers går du glipp av det hele!

Dette stedet gir muligheter for overveldende bylandskapsbilder. Et godt tips er å eksperimentere med HDR-modusen på kameraet for å fange inn maksimalt med detaljer i panoramaene. Du bør også benytte muligheten til å zoome inn og knipse ivei på de slående arkitektoniske detaljene palasset kan by på.

Mercado de San Miguel, Plaza de San Miguel, s/n. 28005 – Madrid

Neste stopp er Mercado de San Miguel, et av Madrids eldste markeder under tak og et pruteparadis for lokalbefolkningen siden begynnelsen av det 20. århundre. I 2009 gjennomgikk San Miguel en omfattende restaurering for å sette fokus på tilbudet av matvarer, og det er som sådant nå regnet som et kulinarisk kultursenter og ett av få jernmarkeder i drift i dag.

– Vi elsker å fortelle historier med kamera, og dette markedet er et perfekt sted å gjøre nettopp det, sier Gabriel. – Se på pengene som bytter hender ved en bod, vennlige interaksjoner mellom selgere eller lytt til rumlingen over markedet idet de besøkende strømmer gjennom portene

– Dette enestående matmarkedet er en fryd for øyet, og her er så mye å fotografere. Ta deg tid til å vurdere hvilke historier og detaljer du vil formidle, og eksperimenter med å bytte mellom ulike objektiver – fra vidvinkel til fast – slik at du får mest mulig luft og fotografisk fleksibilitet

Petit Palace Posada del Peine Calle Postas, 17. 28012 – Madrid

Fra et sydende marked til travle Petit Palace Posada del Peine, Spanias eldste hotell. Hotellet ble grunnlagt i 1610, og har en svært uvanlig arkitektonisk struktur. Det består av tre bygninger, og hver av dem i sin egen arkitektoniske stil som alle representerer ulike perioder.

– Dette hotellet ligger i et flott område i Madrid, like ved Plaza Mayor og kun noen få kvartaler unna Plaza Puerta de Sol, enes Gabriel og Mike. – Begge plassene er fulle av liv. Vi elsker å ta plass på en stol, lene oss tilbake og knipse ivei mens det spanske gatelivet summer ivei.

Hvis du ønsker å øke inntrykket av størrelse i bildet, anbefaler vi å bruke et vidvinkelobjektiv for å fremheve linjene og vinklene og dermed forsvinningspunktet. Arkitekturfotografer bruker gjerne forsvinningspunkter for å fremheve perspektiv og størrelse i store byperspektiver eller landskapsbilder.

Casa Yustas, Plaza Mayor, 30. 28012 – Madrid

Vi går videre, stadig med kameraet klart, til et klassisk etablissement i det gamle Madrid, Casa Yustas, byens mest berømte hattemakerforretning, grunnlagt i 1886. Den sjarmerende butikken strekker seg over tre etasjer, og selger klassiske, brukte, moderne og militære hatter. I kjelleren finner du butikkens hattemakerverksted, der de designer og produserer alle sine håndlagede kreasjoner.

– Mote er en av våre største lidenskaper i livet, og det er derfor denne butikken er en drøm å fotografere. – Vi elsker å ta bilder av hverandre idet vi prøver på ulike stilarter, og fotograferer hverandre mens vi svinser rundt i ren catwalkstil, sier Mike.

Ved fotografering av motiver med svært mange detaljer, er det et must å bruke liten blenderåpning. En blenderåpning på 2,8 vil gjøre deg i stand til å fange inn teksturene i filtstoff, silkelinningen på en Fedora eller den intrikate sømmen rundt bremmen på en håndsydd Trilby-hatt.

El Jardín del Ángel, Calle de las Huertas, 2. 28012 – Madrid

Neste stopp er en blomsterhandel. Ikke en hvilken som helst blomsterhandel, men en som en gang var gravstedet ved San Sebastian-kirken. I 1889 ble gravene byttet i blomster, da det ble etablert en blomsterforretning som eksisterer den dag i dag. De fargerike blomstene du vil finne her, er fantastiske uansett årstid.

– Vi elsker å lete opp og avsløre skjulte skatter med unike historier å fortelle, og som sådan er denne blomsterhandelen et av våre favorittsteder, sier Gabriel. – En søvnig oase full av farger, dynket i historie, legger Mike til.

Før du knipser ivei, bør du tenke over komposisjonen av bildet, for å fange betrakterens blikk og fortelle en historie. Når det gjelder farger, er rød en dominerende tone. Derfor er det smart å velge ut én enkelt rød rose og fotografere den mot en bakgrunn av grønt løvverk. Dette gjør den røde rosen til bildets fokuspunkt og hovedattraksjon.

Museo Nacional del Romanticismo, Calle San Mateo, 13. 28004 – Madrid

Neste stopp på Gabriels og Mikes liste over severdigheter er Museo Nacional del Romanticismo. Her kan besøkende få et livaktig inntrykk av hvordan livet var i Madrid under romantikken. Museet ligger i et elegant neoklassisistisk palass på Calle de San Mateo i Chueca-strøket, og huser malerier og møbler, i tillegg til at det har en vakker hage der du kan sitte og nyte en drink i det spanske solskinnet.

– Museo Nacional del Romanticismo er fullt av vakkert restaurerte møbler, malerier og skulpturer fra en av våre favorittperioder, forteller Mike. – Vi elsker å stikke oss unna der i helgene og dykke ned i skjønnheten og historien på stedet.

Et tips ved innendørsfotografering under dårlige lysforhold gjør det vanskelig å ta skarpe bilder, er å stille kameraet inn på en høy ISO-verdi eller å bruke en raskere lukkertid Det er alltid bedre å bruke det naturlige lyset som er til stede, enn å bruke blits, siden dette kun vil føre til karaktersvake bilder.

Estación de Chamberí, Plaza de Chamberí, s/n. 28010 – Madrid

Vår siste stopp er Estación de Chamberí, en av åtte stasjoner i det opprinnelige. undergrunnsnettverket i Madrid. Da plattformene i Madrid ble utvidet på 1960-tallet, kunne ikke Chamberí tilpasses, siden stasjonen ble bygget i en sving. Den ble stengt og forble slik i 40 år, til den ble restaurert til opprinnelig stand og gjenåpnet i 2008. Den gjør nå tjeneste som metromuseum, der besøkende blir transportert tilbake i tid til da stasjonen ble innviet.

– Dette stedet er så sjarmerende, og evner å ta deg på en reise tilbake i tid, kommenterer Mike. – Veggene er prydet av annonser fra 20-tallet, de opprinnelige billettbodene står der fortsatt, og andre memorabilia som nesten er et århundre gamle, står utstilt. – Dette er et sted fullpakket av inspirasjon, som bare venter på å bli fotografert

Selv om dette stedet nå er et museum, fyker togene fortsatt gjennom stasjonen. Dette utgjør en gyllen mulighet til å fotografere lysslep. Still inn kameraet på en lang lukkertid, og knips toget idet det fyker forbi. Denne bevegelsen vil gi bildet et fortryllende lysslep.

Alle stedene Gabriel og Mike har fortalt om i denne artikkelen, er avmerket på kartet i den nedlastbare PDF-filen nedenfor. Husk å holde øynene åpne og se deg omkring mens du går fra ett sted til det neste, for som alle andre byer er Madrid full av flotte motiver.