milan header

Byguide – Milano

Milano

En byguide fra et unikt perspektivSom en del av Canons pågående kampanje Come and See har vi introdusert denne serien med byguider for å inspirere til å se verden fra et nytt perspektiv.

Byer er smekkfulle av fascinerende historier, slående vakre scener og skjulte skatter. Alt som kreves for å finne dem, er å vite hvor du skal se. For at du skal få inspirasjon til å se bedre etter, har vi laget disse eksklusive byguidene i samarbeid med lokale fotografer. Ved å fotografere uvanlige steder fra uventede vinkler kan bildene dine kaste et helt nytt lys over byer som Madrid, London, Paris, Berlin, Amsterdam og Milano.Møt Alice – din guide til Milano

Alice Pasquini er en gateartist og illustratør som arbeider over hele verden. Før hun setter igang med å male, tar Alice inn omgivelsene og velger en fargepalett for arbeidet sitt som gjenspeiler det øvrige urbane landskapet. Alices kunst gjengir menneskelige følelser fra en annen synsvinkel. Hun er spesielt interessert i representasjonen av kvinner i kunsten, og ønsker å vise sterke, uavhengige kvinner på en måte som skiller seg fra den feminine stereotypien som er typisk i moderne kunst.

Milano sett gjennom Alices øyne

Alice har et skarpt øye for det perfekte bylerret, både i gatekunsten sin og i bildene hun tar. Hun har valgt ut seks unike steder rundt omkring i Milano, og forteller om hvorfor de inspirere henne. Vi gir deg også noen nyttige tips som kan hjelpe deg til å ta bedre bilder, i tillegg til en nedlastbar PDF som inneholder et kart som viser vei fra det ene stedet til det neste.

Fratelli Bonvini, Via Tagliamento 1, 20139 Milano

Første stopp er Fratelli Bonvini, en ekstraordinær papirhandel i Via Tagliamento, som har satt seg fore å gjenopplive skrivingens tapte kunstform. Alt som er utstilt i denne butikken, er fullt av historie. Besøkende oppfordres til å skrive sin egen historie i blekk på vakkert, håndlaget brevpapir under et av kursene, workshopene eller seminarene som butikken holder i silketrykk og skriving. Hver av timene blir ledet av en rekke eksentriske karakterer som er lidenskapelig opptatte av papir, trykking og kalligrafi.


– Hos Fratelli Bonvini vil du forelske deg i penn og papir, sier Alice. – Jeg mener at et håndskrevet brev forteller et menneskes historie og åpner vinduer inn til sjelen på en måte som Internett-basert kommunikasjon aldri vil kunne gjøre.

Prøv å fortelle Bonvinis historie ved å fokusere på butikkens trykkmaskiner, miljøet rundt dem og møbleringen der inne, som ikke er endret nevneverdig i det siste hundreåret. Et godt tips er å eksperimentere med stor blenderåpning (f/2,8) og høy ISO-verdi (1600), slik at du er sikker på å få skarpe og uttrykksfulle bilder.

Milano Wall Art, Istituto Ortopedico Gaetano Pini, Piazza Cardinale Andrea Ferrari 1, 20122 Milano

I gangavstand fra Duomo og statsuniversitetet ligger tre strålende gatekunstveggmalerier på hele 800 kvadratmeter. Gatekunstprosjektet ble iverksatt for å feire sykehusets 14-årsjubileum, og omfatter arbeider av fire av Milanos berømte gateartister – Paolo Bordino, Ivan Tresoldi og duoen Walter Contipelli og Alessandra Montanari. Sammen representerer de tre veggmaleriene kontrasten mellom rasjonalitet og kreativitet, geometri og organiske former, vitenskap og kunst og til slutt maskulinitet og femininitet.

– Jeg er alltid på utkikk etter graffiti som forteller en historie, og dette veggmaleriet i tre stykker er definitivt verdt å se, sier Alice. – Jeg elsker å forsterke fargene i gatekunstbildene jeg tar – en flott måte å oppnå dette på, er å bruke et polarisasjonsfilter.

Lek med de livfulle fargene i veggmaleriene, og med skygger og silhuetter av mennesker som går forbi. Du kan også eksperimentere med punktlysmåling for å forbedre eksponering, farge og kontrast i bildene.

Penelope Mercatino, Via M. Melloni 6, 20129 Milano

Neste stopp er Penelope Mercatino, en av Milanos høyest verdsatte bruktbutikker. Her finner du et kjærlig utvalg av mote- og designarbeider, inkludert gamle moteklær fra 1940- til 1970-tallet i tillegg til brukte møbler, kjøkkenartikler, vesker, kofferter, kopper og kar, plater og mye mer. Et faktum de fleste ikke vet om denne butikken, er at de opererer etter et unikt handelsprinsipp, der varene går ned i pris over tid, og doneres til veldedighet hvis de ikke selger.

– Hver gang jeg besøker Penelope Mercatino, sørger jeg for å ha god tid til å lete gjennom alle de utstilte varene, sier Alice, som elsker å avdekke skjulte skatter. – Her kan du avdekke virkelige vintage-skatter hvis du er tålmodig nok til å gå gjennom alt sammen

I denne butikken går du gjennom en labyrint av korridorer og rom, og alle er fylt med brukte ting og moderne antikviteter. Vårt tips er å variere mellom stor (f/1.2) liten (f/8) blenderåpning for å isolere de mest interessante tingene som er stilt ut, eller for å fremheve det store utvalget av utstilte gjenstander i vinduene og på hyllene i butikken.

Frida, Via Pollaiulo 3, 20159 Milano

I Milanos fremgangsrike Isola-distrikt finner vi Frida, en snodig kafé, bar og bruktbutikk som er populær blant naboer som følger med. Dette livlige utestedet er godt skjult bak en vegg av graffitikunst, og oser av stil. Det er det mest populære stedet å spise brunsj, menge seg med milanesiske hipstere eller bare sitte og se på folk.

– Frida er det perfekte stedet for å sitte og se på folk, sier Alice. – Jeg liker å forestille meg en persons livshistorie mens jeg står i barkø eller bare sitter ved et bord. – Det å se på hvordan folk går, prater og samhandler med hverandre, er virkelig inspirerende for meg når jeg leter etter et motiv for mitt neste kunstverk.

– Denne fargerike baren, butikken og bistroen er et perfekt sted for å ta bilder av de siste trendene innen mote og design. Frigjør kreativiteten din, så er du sikret interessante snapshots av dagliglivet i Milano. Topptips – ta med et stativ og eksperimenter med lang lukkertid for å få med deg den travle atmosfæren hos Frida.

Ciclofficina Stecca (Associazione +bc), Via Gaetano de Castillia 26, 20124 Milano

Vi hopper på syklene og legger ivei mot Ciclofficina (også kjent som Associazione +bc), en organisasjon som er opptatt med å gjøre sykling populært igjen i Milano. Her kan du få den gamle sykkelen reparert, lære å sykle eller til og med få en sykkel laget fra grunnen av. Ulike deler fra gamle sykler donert av naboer blir tilsammen helt spesielle sykler i foreningens eget verksted.

– Det er flott å se at sykkelkulturen er på fremmarsj her i Milano. I stedet for å hoppe inn i en drosje er det mye bedre å sykle rundt i byen for å oppleve den fra et annet perspektiv, og i tillegg er det gøy, sier Alice.

Hvis du er opptatt av sykling og alt som har med sykler å gjøre, er Ciclofficina et sted du bare må besøke. Rommet er fylt opp med hundrevis av reservedeler som henger overalt, samt en stor mengde begeistrede sykkelentusiaster. Prøv å fange inn unike historier ved å ta bilder i reportasjestil. Et godt tips er å eksperimentere med et vidvinkelobjektiv for å fange inn motivets omgivelser og stedets atmosfære, eller å fokusere på små detaljer ved å bruke stor blenderåpning.

Palazzo Lombardia, Piazza Città di Lombardia, 20124 Milano

Vår siste stopp er Palazzo Lombardia, et kompleks av nye bygninger i Milanos futuristiske Porta Nuova-distrikt. Inne i komplekset står en imponerende, høyreist skyskraper med glassfasader, som av internasjonalt anerkjente designere anses som representativ for fremtidens arkitektur i Milano. På søndager kan du komme opp på takterrassen i 39. etasje og dra nytte av en 360-graders utsikt for å fotografere Milanos bylandskap i all sin historiske herlighet.

– Det å få sett Milano fra en slik høyde er en nytelse for meg, sier Alice. – Det gjør at jeg kan få sett byen fra fugleperspektiv. Det er ikke bare designen på Palazzo Lombardia som er fantastisk – utsikten er spektakulær og fotografisk er mulighetene uendelige.

Vårt tips er å ta 360-graders panoramabilder i den første timen med dagslys etter soloppgang, også kjent som den gylne timen. Dette er tiden da solen står lavest i horisonten og sprer et mykt, diffust lys som gir deg bilder med stor detaljrikdom og dybde.

Alle stedene Alice har fortalt om i denne artikkelen, er avmerket på kartet i den nedlastbare PDF-filen nedenfor. Husk å holde øynene åpne og se deg omkring mens du går fra ett sted til det neste, for som alle andre byer er Milano full av flotte motiver.