hero

Byguide – Paris

Paris

En byguide fra et unikt perspektiv

Som en del av Canons pågående kampanje Come and See har vi introdusert denne serien med byguider for å inspirere til å se verden fra et nytt perspektiv.

Byer er smekkfulle av fascinerende historier, slående vakre scener og skjulte skatter. Alt som kreves for å finne dem, er å vite hvor du skal se. For at du skal få inspirasjon til å se bedre etter, har vi laget disse eksklusive byguidene i samarbeid med lokale fotografer. Ved å fotografere uvanlige steder fra uventede vinkler kan bildene dine kaste et helt nytt lys over byer som Madrid, Milano, Paris, Berlin, London og Amsterdam.

Møt Saúl – din guide til Paris

Saúl Aguilar er en profesjonell fotograf og blogger med en levende entusiasme for å reise og dokumentere eventyrene sine verden rundt – på bloggen sin og via Instagram. Han elsker å fange inn skjønnheten i bylandskap, og tar seg tid til å avdekke unike utsiktspunkter som de fleste går forbi.

Paris sett gjennom Saúls øyne

Saúls spesialiteter innen fotografi omfatter eksponerings-, og lysslepteknikker, som han bruker til å ta slående bilder både på dag- og nattestid. Han tar oss med til fem unike steder og forteller oss hva som gir ham mest inspirasjon i storbyen Paris. Vi gir deg også noen hendige tips som kan hjelpe deg med å ta bedre bilder, samt et kart som viser vei fra det ene stedet til det neste.

Første stopp: Robinia pseudoacacia (Paris’ eldste tre), Square René-Viviani, Quai de Montebello, 75005 Paris

Frem til det 17. århundre var det som nå er den enorme metropolen Paris, dekket av skog. Til tross for at skogen nå er ryddet vekk, står Paris’ eldste tre, Robinia pseudoacacia, fortsatt der i all sin prakt i nærheten av Notre Dame-katedralen. Det ble opprinnelig plantet på begynnelsen av 1600-tallet av kongens gartner, Jean Robin, som har fått arten oppkalt etter seg.

– Det eldste treet i hovedstaden er et perfekt utgangspunkt for en vandring langs Seinen, som i seg selv utgjør et strålende fotografisk motiv, forklarer Saúl. – Jeg liker å ta kameraet med dit på søndagsmorgener og fotografere Paris i disse dyrebare øyeblikkene før byen våkner til liv.

Det eldste treet i Paris utgjør en perfekt mulighet til å prøve seg på planteportretter. Vårt tips er å bruke en makroinnstilling på kameraet, slik at du får livaktige nærbilder som fanger inn det løvrike buskaset i all sin naturlige skjønnhet. Du kan også prøve ut forskjellige posisjoner, som for eksempel å knele eller legge deg ned og se opp, slik at du får med deg de unike mønstrene i løvverket og grenene.

Passage du Grand-Cerf 145, rue Saint-Denis - 8, rue Dussoubs, 75002 Paris

I det 18. århundre var det vanlig at pariserne møttes, handlet og sosialiserte i overbygde jugendsøyleganger bortgjemt mellom en labyrint av passasjer. Mange av disse passasjene eksisterer ikke lenger, men hvis du vet hvor du skal gå, kan du fremdeles finne dem skjult mellom det moderne gatenettet i Paris. Passage du Grand-Cerf, som forbinder Rue Saint-Denis og Rue Dussoubs ble restaurert for noen få år siden. Den befinner seg utenfor turistløypa, og her finner du butikker under et utrolig glasstak omgitt av intrikate smijernsarbeider.

– Passage du Grand-Cerf er en fotografisk tumleplass for elskere av jugendarkitektur, forklarer Saúl. – Dagslys flommer ned gjennom glasstaket og lyser opp gaten under med en slående naturlig skjønnhet

Et kamera med vippbar skjerm kan hjelpe deg til å fotografere ting som er høyt over deg, som for eksempel taket over arkaden. Vipp skjermen ut, og prøv deg frem ved å holde kameraet i ulike stillinger. Hvis du for eksempel holder kameraet nært kroppen og ned mot bakken, har du en flott vinkel for vertikale blinkskudd, noe som kan være en virkelig interessant synsvinkel.

Montmartre, 75018 Paris

Montmartre ligger på en høyde 130 meter over et område som over hele verden er kjent som et kunstnerområde. Området domineres av den berømte basilikaen Sacré-Coeur, og kan by på en uendelighet av fotomuligheter. Det er mulig det er en turistfelle, men med en dose kreativitet og nysgjerrighet er det mange muligheter for å finne unike motiver.

– Montmartre kan virkelig by på en strålende utsikt over Paris, et syn alle bare må se, sier Saúl. – Til tross for at Place du Tertre og Sacré Coeur er et turistmekka, finnes det områder med mindre trafikk. Etter å ha fotografert basilikaens svimlende høye kuppel liker jeg å gå en runde opp til vingårdområdet, der det er mindre trafikk, og la inntrykkene synke inn før jeg knipser ivei mot omgivelsene.

Hvis du vil fotografere basilikaen på Montmartre i all dens prakt, bør du være der i den gylne timen like før soloppgang eller ved solnedgang. Lyset er magisk på disse tidspunktene, og bygningens storslagenhet gjør den til et fabelaktig silhuettmotiv. Prøv å stille deg i skyggen av bygningen. Vi foreslår at du slår av blitsen og prøver deg frem med eksponeringstider for å fange den utrolige dybden i fargespillet på himmelen.

La Pagode Paris 48 rue de Courcelles, 75008 Paris

La Pagode Paris begynte sitt liv i det 19. århundre som et privat hotell. I 1925 kjøpte den kinesiske kunstsamleren og -forhandleren Chiang Tsai Loo bygningen, og satte i gang med å bygge den om til en totalt uparisisk bygning i kinesisk stil. I dag gjør pagoden deg i stand til å legge ut på en reise både i tid og over kontinenter ved å huse kunstutstillinger og -auksjoner der øst møter vest.

– Denne bygningen utgjør en skarp kontrast mot omgivelsene, med farger, former og teksturer som gjør den fullstendig unik i dette området, forklarer Saúl. – Her er du garantert bilder som vil overraske alle som ser dem.

Dette er et flott sted å eksperimentere med dybdeskarphet for å fremheve en av de mange svulmende detaljene i fasaden og på taket av denne fascinerende bygningen.

La Petite Ceinture, Place Balard, 75015 Paris

Petite Ceinture er et 32 km langt, lite kjent grøntområde som en gang i tiden var en jernbanestrekning. Jernbanen ble lagt for over 150 år siden, midt i hjertet av den franske hovedstaden, og var et av verdens første urbane transportsystemer. Det ble gradvis mindre brukt utover på 1930-tallet, etter at metrosystemet ble bygd ut, og etterlot seg en labyrint av ubrukte tunneler og broer. Naturen har gjenerobret sporene, og området er nå et paradis for vilt plante- og dyreliv. Det er et fabelaktig område å utforske og fotografere.

– Petite Ceinture er en urban vandrers paradis, ivrer Saúl. – Mange vet ikke at det faktisk finnes en natursti langs sporene som går gjennom det 16. arrondissement. – Kommer du dit idet solen står opp, vil du kunne fange inn den merkelige atmosfæren og er så å si garantert fortryllende vakre bilder.

Prøv å eksperimentere med plassering av jernbanesporets buktende linjer mot horisonten i bildet. I stedet for å plassere sporet midt i bildet, kan du ta et steg til siden og la dem gå diagonalt gjennom bildet, fra et nedre til et øvre hjørne.

Alle stedene Saúl har fortalt om i denne artikkelen, vises i guiden nedenfor. Husk å holde øynene åpne og se deg omkring mens du går fra ett sted til det neste, for som alle andre byer er Paris full av flotte motiver.

Last ned Sauls guide til Paris