Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Filmskapertips fra Nehemias Colindres

Fotograf og filmskaper Nehemias Colindres deler sine tre beste veiledningene for filmskapere: å filme en scene, filmskapertips og gjennom linsen.

Filmproduksjon er som andre kunstformer i at det bare blir bedre med øvelse. Det handler mye om å prøve å identifisere hva som er bra og hva som rett og slett ikke er det. 

Det viktigste er at vi må lære å forbedre vår egen smak. Og det er noe du bare kan gjøre ved å filme til du stuper. 

I begynnelsen av karrieren min forventet ikke kollegaene mine så mye av meg, og det tror jeg ikke at jeg gjorde heller. Det forandret seg etter en inspirerende samtale med en av mine tidligere mentorer. Da fikk jeg en glød inni meg; en trang til å bli den beste. Jeg er kanskje ikke alltid den mest talentfulle, men jeg har god smak og jeg er sulten. Det utgjør mye. 

En ting som har løftet opp arbeidet mitt er min forståelse av et godt kamerasett og planlegging. 

Jeg har vanligvis hvert klipp kartlagt i hodet og nedskrevet, sammen med hvilket objektiv jeg vil bruke til filmingen. Aller viktigst er det å ha kjennskap til hvert objektiv og hva det kan brukes til. 

Ved siden av god smak, kan et godt objektivutvalg løfte verket ditt til neste nivå. Det hjelper også å ha et godt team. De er dine partnere og dere burde alle ha en felles forståelse for hvert klipp som filmes.

Når jeg filmer portretter, liker jeg å veilede personene i deres egne omgivelser. Jeg synes det gir publikum en sterkere forbindelse til motivet. Jeg filmer alltid portretter med et 50 mm-objektiv. Den grunne dybdeskarpheten gir flotte resultater. 

Mest av alt, som jeg alltid sier: film det du elsker og ikke la noen overbevise deg om noe annet. Med mye hardt arbeid og litt flaks vil resten komme etter.