burano-italia-estelle-moreau.jpg

Møt surferne: Tao, Alex og Karina

Når du har kommet deg etter det første sjokket over å oppdage at det finnes en bølge på en elv midt i München, blir du nok imponert over alle de som møter opp hver dag for å surfe der. Hvis du ser forbi de enkle observasjonene av en fersk surfer kontra erfaren surfer, finner du personligheten hver eneste surfer tar med seg inn til bølgen. Vi møtte tre av de mest beryktede surferne som hører hjemme på Eisbach-elven for å fortelle vår nyeste «Come and See»-historie – Bysurfere

Tao, 33, er industridesigner på dagtid, har to europeiske mesterskap under våtdrakten og er den raskeste surferen på Eisbach-elven. Det spesielle med Tao er at han får alt til å se så lett ut. Det er som om han er vektløs på brettet. Han kjemper aldri mot en bølge – han leker med den. «Når jeg surfer på en bølge, prøver jeg alltid å tømme hodet for tanker», forklarer han. «Det bare skjer. Hodet og tankene forsvinner helt, og det er akkurat det surfing handler om».

Tao snakker om surfing mer som en filosofi enn en sport, og beskriver det som en serie unike øyeblikk: «Jeg tror det perfekte øyeblikket avhenger av øyeblikket. Du kommer frem, og det er kun to eller tre personer der. Det snør, det er natt, eller solskinn, men det handler mer om hvordan du har det inni deg. Hver bølge er unik, hvert øyeblikk er unikt, og det er umulig å fange samme øyeblikk to ganger.»

Alex og Karina er et par som møttes å Eisbach-elven. «Når Alex og jeg surfer på bølgen sammen, føles det som en felles utfordring fordi vi deler noe vi begge trives med og elsker, slik at det blir vår greie», forklarer Karina

Alex, 37, er en lokal fotograf og videograf som har surfet her i nesten et tiår, men forkjærligheten for surfing kom fra barndommen i Brasil «Jeg begynte å surfe da jeg var fem år. Min far satte meg på surfebrettet og siden har jeg vært hektet», sier han. «Det er fantastisk å surfe i byen, omgivelsene er helt unike», fortsetter han. «Du finner ikke elvebølger som våre, midt i byen, noen andre steder i verden.» Alex er en entertainer, men for ham handler ikke dette om å bli sett eller beundret. «Dette er en sport der du må finne en viss harmoni med naturen for å kunne trives. Det er en litt egoistisk sport, men du kan også surfe med gode venner og gode mennesker. Den får faktisk frem det beste i meg, fordi jeg er i mitt element – vannet.»

Karina, 25, er derimot et kapittel for seg selv. Denne energiske idrettsvitenskapsstudenten er fullstendig fryktløs i vannet. «Jeg så et surfebrett på et loppemarked og hadde alltid hatt lyst til å surfe, men jeg hadde ikke råd til å reise langt avgårde. Så jeg kjøpte brettet for 50 euro og bestemte meg for å prøve det på Eisbach-elven, uansett hva. Jeg bare dro til elven. Det snødde. Jeg satte brettet på vannet og sa 'her er jeg',» sier hun. Etter fem år som surfer vant Karina EM.

Utforsk vår interaktive bysurferopplevelse her.