hero

Hvordan du fanget viktige øyeblikk i 2015

Vårt nyeste utvalg av bilder tatt av Canon-fans gir et unikt perspektiv på 2015. Vi ønsker å hedre alle de flotte bidragene dere har sendt inn til galleriet, og har valgt ut noen favoritter som vi vil finne ut historiene bak.

Daniel del Rio Garcia er en fotograf som jobber i Costa Rica, som har fanget et øyeblikk fullt av bevegelse og kraft. Erik Sampers' blinkskudd får frem den virkelige betydningen av utrolig flott innstilling og lagarbeid.

After surf, Dani del Rio Garcia

"Jeg tok dette bildet på Playa Langosta i Costa Rica da jeg jobbet som fotograf på Barceló Hotel.

Langosta er et berømt surfested. Mannen på bildet var en erfaren, lokal surfer med en flott personlighet. Vi pleide å treffes på stranden, og han ga meg gode tips. Surferne pleide å dusje på hotellet etter surfingen, og mens han tok en dusj, la jeg merke til at han ristet håret som en hund. Lyset var perfekt, med solen som motlys. Jeg liker å ta portrettbilder og at et bilde kan få deg til å tenke på hva slags liv personen har hatt.

"Jeg tok bildet med mitt Canon EOS 7D med et EF 50mm f/1.8 II-objektiv og lukkerhastighet på 1/6400 sekund med f/2.0-eksponering og ISO 500."

Blind runner and his guide, Erik Sampers

"Jeg tok dette bildet under løpet Marathon des Sables i Marokko. Det er et unikt løp, med mer enn 1400 løpere fra 64 land som må løpe totalt 269 km og i tillegg bære med seg mat og soveutstyr i ryggsekkene sine.

"Dette bildet ble tatt om morgenen på dagen med den lengste etappen. Det var mye vind, støv og sand, og været ble veldig ustabilt. Det blåste storm i ørkenen, himmelen ble svart, og i et par minutter haglet det til og med.

"Mens jeg ventet på at løperne skulle komme, så jeg et utrolig skue – den blinde løperen Didier Benguigui med ledsageren sin, Gilles Clain, som beskyttet hodet og ansiktet til Didier med hendene sine.

Det var et stort øyeblikk. Alle de andre fotografene hadde sluttet å ta bilder, men jeg liker å jobbe under vanskelige forhold, og Canon-kameraet gjør meg i stand til det.

"Jeg tok bildet med mitt Canon 5D Mark III med et EF100-400MM f/4.5-5.6L IS telefoto zoomobjektiv, lukkerhastighet på 1/320 sekund, ISO 800, f/6.3-eksponering."