Shooting from the skies with on the roofs

Fotografering fra oven med On the Roofs

Utsikt fra oven

Møt de to fasadeklatrerne i On the Roofs. Vadim og Vitaliy er to russiske venner som vier livene sine til å klatre på verdens høyeste bygninger og fotografere resultatet. Bildene kan ta pusten fra en og er førstesidestoff over hele verden, og de fortsetter å lete etter nye steder å utforske.

Vi inviterte Vitaliy og Vadim til Dubai for å la dem delta i kortfilmserien Come and see. Duoen klatret opp på verdens høyeste hotell, JW Marriott Marquis Dubai. Etter fotograferingen spurte vi dem om kunsten deres og hva som motiverte dem.

Hvorfor begynte dere med klatringen?

– Vi klatrer fordi vi ønsker å vise verden fra en annen vinkel. Vi ville gjøre noe mer interessant enn bare å ta bilder av mennesker fra bakken – og slik begynte vi å klatre opp på hustakene.

Første gang vi klatret, var vi bare ute etter selve opplevelsen. Men nå handler det mer om kunst – nå klatrer vi for å ta fantastiske bilder og flotte videoer.

Hva er det som får dere til å ville ta disse bildene?

– Det er spennende å avsløre disse stedene der kun ti mennesker noensinne har vært. Vi ønsker at andre skal føle det vi følte, og se hva vi så.

Vanligvis er folk redde for høyder, og vi prøver derfor å vise dem hvor vakre høyder kan være. Hvis vi ikke ønsket å dele bildene våre med andre, da ville vi ikke ha vært her.

Bildeutvalg

– Når det kommer til det å velge blant alle bildene vi har tatt, ser vi etter uvanlige perspektiver vi tror folk vil like. Først ser vi etter bilder der en av oss står på kanten med en svært så skremmende utsikt! Så ser vi etter vakre utsikter. Det tredje skrittet er å prøve å velge et flott bilde med godt lys – som for eksempel når dagen forvandles til natt.