Deres bilder, våre favoritter: Dybdeskarphet

Vi ble inspirert av historien om Franco Moro, verdensmester i snørekjøring, og utfordret dere til å ta bilder med skarpt fokus og eksperimentere med dybdeskarphet. Vi valgte de tre favorittbildene våre og ba fotografene om å fortelle oss historiene bak dem.

Reflejos av Beatriz Marzo

Reflejos av Beatriz Marzo

Dette bildet er veldig viktig for meg. Jeg tok bildet da jeg hadde en vanskelig periode i livet, og en dag bestemte jeg meg for at jeg må komme meg videre og ikke sitte fast i depresjonen. Så jeg fant frem kameraet mitt med et nytt 50mm-objektiv for å ta bilder av det livet jeg hadde gått glipp av. Jeg gikk en tur langs Gran Via i Madrid, Spania og lette etter det beste motivet. Jeg innså at speilbildet mitt kan vise hvilken emosjonell tilstand jeg er i. Selv om jeg står stille fortsetter livet rundt meg.

Kerstmarkt Keulen av Toon Straetmans

Kerstmarkt Keulen av Toon Straetmans

Dette er et bilde av kjæresten min. Hun liker å posere foran kameraet uten sminke, og jeg synes det er derfor dette bildet ser så naturlig ut. Bildet ble tatt i Köln i Tyskland, som er kjent for sin vakre julestemning. Jeg brukte også bokeh for å få frem den koselige stemningen. Jeg husker at bildet ble tatt midt på dagen på en veldig kald, overskyet dag uten mye sollys.

Csond av Agnes Mezosi

Csond av Agnes Mezősi

Dette bildet ble tatt i Kiskunfélegyháza, Ungarn på nyttårsaften. Det var om morgenen, solen skinte og alt var dekket av rim. Alt var stille og fredelig. Jeg brukte grunn dybdeskarphet (f/2) for å skape bokeh (den tiltalende effekten der deler av bildet er ute av fokus). Jeg ser husken hver dag og den vekker minner fra barndommen. Jeg ville skape en vakker komposisjon med solen som glitret på kjettingen.

Prøv deg på denne månedens utfordring

De tre fotografene brukte dybdeskarphet til å skape interessante komposisjoner for å gi perspektiver som var unike for hver enkelt av dem. Vi vil se hvordan du ser på verden, så vi vil gjerne at du deltar i de månedlige fotoutfordringene våre. Du finner denne månedens tema i galleriet vårt. Finn frem kameraet, uansett hvilket du har, og finn en historie og del perspektivet ditt der alle kan se det.