Dine bilder, våre favoritter: Looking Down

Vi utfordret deg til å gjøre hverdagslige bymotiver om til abstrakt fotokunst ved å la deg inspirere av fotofortellingen "City from above: Looking down on Munich", av Robert Goetzfried. Blant bildene som ble sendt inn fant vi alt fra fascinerende mønstre og sterke farger til kontrastfylte teksturer og skygger, og bildene vi likte best gjorde vanlige urbane motiver om til interessante fortellinger om en by sett fra et fugleperspektiv. Her er våre tre favorittbilder og historien bak dem:


Casting Shadows av Udo Dittman

casting-shadows-udo-dittman.jpg

Vi likte veldig godt Udo Dittmans geometriske brosteinsbilde og bruken av lys og skygge i dette slående svart/hvitt-bildet som ble tatt fra et urbant fyrtårn. Udo gir oss historien bak bildet:

"Dette bildet ble tatt på en tur til Rostock og Warnemünde ved Østersjøen i Nord-Tyskland. Bydelen Warnemünde har stor gjennomfart av maritim trafikk og huser en rekke navigasjonshjelpemidler. Det eldste av disse er fyrtårnet som ble bygd i 1897 og fortsatt er i bruk.

Om sommeren er fyrtårnet, som er omtrent 37 meter høyt, åpent for besøkende, og derfra kan du nyte den imponerende utsikten over Østersjøen og den nordlige delen av Rostock. I stedet for sand eller vann, er det urbant liv rundt tårnet.

Én ettermiddag gikk jeg opp i fyrtårnet og kikket ned på turistene. Jeg så en ugjenkjennelig person der nede, og den store skyggen hans forårsaket av den lave sola, utgjorde en veldig interessant kontrast til det geometriske brosteinsmønsteret på bakken. Den lange skyggen mot det geometriske mønsteret er det jeg vil kalle en abstrakt skjønnhet. Jeg valgte å gjøre om bildet til svart/hvitt for å forsterke den abstrakte følelsen."


Top Down av Peter van Mierlo

top-down-peter-van-mierlo.jpg

Dette fantastiske bildet som ble tatt fra en av Europas mest ikoniske severdigheter, gir et nytt syn på en bygning som er blitt fotografert tusenvis av ganger. Peter forklarer hvordan bildet ble tatt:

"Vi dro til Paris for å feire at datteren til kjæresten min hadde bestått eksamenene sine. Det var første gang hun var i Paris, så vi bestemte oss for å besøke Eiffeltårnet. Jeg prøvde å ta et annerledes bilde, fordi nesten alle bildene derfra tas fra den samme vinkelen.

Da jeg stod midt på den høyeste plattformen, stakk jeg kameraet gjennom maskene på sikkerhetsnettet og siktet rett ned. Jeg hadde litt flaks, for det andre bildet jeg tok var tilfredsstillende. Som dere kan se, var det sent på ettermiddagen, og skyggende var lange.

Jeg har snudd bildet opp-ned slik at det lurer øynene dine. Du forventer at bildet skal være tatt fra nedre bildekant som vanlig.”


Levitation av Christian Nesler

levitation-christian-nesler.jpg

Vi likte Christian Neslers bilde av en gateartist i Napoli i Italia. Lyset, fargene, bruken av skygge og den abstrakte følelsen gjorde det til et av månedens beste bilder. Svevetrikset har blitt vanlig blant gateartister i Europa, men det betyr ikke at det er mindre visuelt imponerende eller enkelt å etterligne. Vi lurer fortsatt på hvordan de gjør det! Vinkelen bildet er tatt fra, isolerer motivet fra omgivelsene, men Christian klarer likevel å formidle en følelse av et urbant miljø sett fra et fugleperspektiv. Her er hans forklaring:

"Jeg er fotograf og billedhugger, og dette bildet ble tatt på en av turene mine til Napoli fra hotellrommet mitt i sentrum av byen. Jeg er glad i å ta bilder av mønstre eller abstrakte motiver. Bildet ble tatt omtrent klokken 12 en dag i november, og sola var lav nok til å lage en interessant skygge slik at sveveeffekten var synlig ovenfra."


Send inn bildet ditt til vår neste utfordring

Ønsker du å se bildet ditt i utstillingen vår? Last opp bildet ditt til galleriet vårt, og du kan bli en av de heldige! Hver måned har vi en ny utfordring, så ta kameraet ditt – det du måtte ha – vær kreativ, og last opp bildet ditt slik at alle kan se det.