hero header

Deres bilder, våre favoritter: Unike perspektiver på vinteren

Vi ble inspirert av historien om Franco Moro, , og utfordret dere til å dele deres unike perspektiver på vinteren. Vi ble overveldet av alle de flotte bildene vi mottok, men valgte tre favoritter og spurte fotografene om å fortelle oss historiene bak dem.

Fruset Vatten av Stefan Demerwall

"Etter at jeg hadde spist lunsj en dag, gikk jeg langs Lilängshavnen i Hammarö i Sverige. Da jeg rettet blikket mot innsjøen, la jeg merke til hvordan skyggene av sivet dannet et vakkert mønster på isen fra solen i bakgrunnen, så jeg bestemte meg for å ta et bilde av det. Det første bildet ble undereksponert på grunn av det sterke lyset fra refleksjoner fra isen og snøen samt sollyset. Så jeg vippet kameraet mot bakken og lot eksponeringsmåleren få en avlesning uten at solen er i bildet. Deretter låste jeg eksponeringen og flyttet kameraet for å få bildet jeg ønsket."

Borders av Ján Villím

"Dette bildet er av vennene mine på klubben Cassovia Seals i Košice i Slovakia. De liker å bade om vinteren! Filosofien deres er basert på å bryte grenser. Den første grensen sitter i hodet. De må bade i iskaldt vann, og det er en mental utfordring. Den andre grensen er fysisk: Du kan ikke være lenge i så kaldt vann. Jeg tok dette bildet etter å ha vært i vannet og så på menneskene som hadde krysset disse to grensene, den mentale og den fysiske grensen. Jeg var takknemlig for kameraets bildestabilisering. Hendene mine var så kalde at jeg skalv."

Dziadek Mroz av Agnieszka Jasinska

"Det er alltid gøy å våkne til nysnø. Jeg bestemte meg for å ta med kameraet på en spasertur i skogen i nærheten av der jeg bor, slik at jeg kunne slippe unna byen og nyte den vakre naturen. På vei dit fikk jeg øye på en eldre person som måket snø iherdig, og jeg bestemte meg for å fange motivet. Jeg liker sammensetningen av snødekte landskap og figuren i hardt arbeid."

Prøv deg på denne månedens utfordring

Alle tre bildene viser hverdagslige øyeblikk som er tatt fra det unike perspektivet til fotografen bak dem. Vi vil se hvordan du ser på verden, så vi vil gjerne at du deltar i de månedlige fotoutfordringene våre. Du finner denne månedens tema i vårt. Finn frem kameraet, uansett hvilket du har, og begynn å klikke og deretter laste opp favorittbildene dine der alle kan se dem.